Atomic TV revine – azi a primit licenta
Este oficial, televiziunea Atomic TV revine, in cursul sedintei CNA de astazi a fost aprobata solicitarea venita din partea Atomic Media Advertising SRL pentru licenta audiovizuala a serviciului de programe Atomic TV.

Exista informatii de ceva timp privind relansarea postului Atomic TV insa astazi a fost realizat pasul important de a obtine licenta audiovizuala.

Formatul de principiu este tematic – muzica, tineret, educatie, formatul de difuzare este SD si HD iar zona de difuzare nationala si internationala (Republica Moldova, Europa, America de Nord). Modalitatile de receptie vor fi prin retele de comunicatii electronice, IPTV, OTT, online, web tv, aplicatii mobile si smart tv.

Exista acord de principiu pentru retransmisie eliberat de iNES Group. Orarul de difuzare este 24 de ore pe zi iar investitia proprie este de 250.000 de euro. Reprezentantul postului a mentionat ca au existat discutii de principiu cu cablisti atat mari cat si mici, fiind asigurat ca vor fi difuzati fara probleme daca programul difuzat va fi competitiv.
Procentul muzicii romanesti difuzate va fi de 80%, urmand ca 20% sa fie opere internationale.

Atomic TV revine – azi a primit licenta

Nicolae Serbu, reprezentantul postului si actionarul Atomic Media Advertising SRL a mentionat ca este momentul sa intervina pentru a sprijini artistii romani. Exista colaborari cu majoritatea academiilor si scolilor de muzica din Romania, pentru a ajuta la descoperirea noilor talente.

Atomic TV a fost infiintat in Romania de catre o companie din SUA insa in 2003, societatea care detinea licenta a intrat in insolventa, moment in care marca a fost scoasa la licitatie, fiind adjudecata de Nicolae Serbu.

Reprezentantii Atomic TV au anuntat deja pe pagina oficiala Facebook inca din 15 septembrie grila de programe a postului:

07:00-07:10 Reflector
07:10-09:00 Mic dejun pe portativ
09:00-09:10 Reflector
09:10-11:00 Academia Atomic
11:00-11:10 Reflector
11:10-15:00 Votează cu inima!
15:00-15:10 Reflector
15:10-19:00 Risma Atomic
19:00-19:10 Reflector
19:10-20:00 Profii
20:00-21:00 Top de Top 16
21:00-00:00 Forum Atomic
00:00-00:10 Reflector
00:10-07:00 Generatia Atomic
Tot pe Facebook a fost mentionat ca intr-o luna, televiziunea va fi disponibila in grilele de cablu. Televiziunea are si site-ul web atomictv[punct]ro insa momentan este in curs de dezvoltare.
Atomic Media Advertising are ca asociat unic pe Nicolae Serbu. Reprezentantii postului intentioneaza lansarea a inca doua programe,  iDracula TV si Music Television.
La TV, postul Atomic a emis pana in 2004, atunci cand a fost inlocuit cu TV K-Lumea, acesta fiind momentul in care Nicolae Serbu a reusit sa castige in instanta dreptul de proprietate asupra marcii Atomic. In mediul online, a emis pana in 2006.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.
Update 07.10.2021: Conform informatiilor mentionate pe pagina Facebook Atomic TV, televiziunea va incepe emisia pana pe 1 noiembrie;
Update 20.11.2021: Atomic TV a inceput sa emita online pe site-ul oficial si este liber pentru retransmisie incepand cu 1 decembrie 2021;
Update 15.12.2021: Atomic TV HD a fost introdus astazi in grila NextGen;
Update 20.12.2021: Atomic TV a fost introdus astazi in grila Digi;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

44 COMENTARII

 1. La mulţi ani 2022! Am aflat că acum câteva zile Atomic TV a intrat în grilele Moldtelecom şi TVBOX, ambele din Republica Moldova. Să aveţi un an nou fericit.

 2. Va rog frumos sa mi spuneți și mie dacă la digi tv se prind sau se vor prinde posturile Realitatea Sportiva și Realitatea Star. PS Sunt din Brusturi, jud Neamț.

 3. Atomic TV a fost si va ramane un reper in zona televiziunilor muzicale din Romania, doar ca nu vad ce ar putea aduce nou sub soare.

  Pe aceasta zona a televiziunilor muzicale piata este suprasaturata de N posturi „de muzica” si care difuzeaza pe repeat aceleasi 20 – 30 de piese comerciale ale momentului, ocazional intrerupte de promo si publicitate la tampoane, absorbante, hartie igienica, medicamente, fast-food si carbogazoase.

  Daca management-ul noului Atomic TV se va prostitua si vor ajunge in punctul in care casele de discuri si producatorii sa realizele playlist-ul, pentru a-si promova „artistii” ….. rog providerii de la noi sa nu se mai oboseasca in a-l introduce in grila.

  Si cum nu prea ai ce difuza fara sa inchei acorduri cu prodcatori si case de discuri care sa-ti impusa ce anume sa difuzezi, concluziile le trage fiecare.

  • Kiss n-are nicio treabă cu Atomic.

   Atomic-ul original s-a lansat pe 03.02.1999 prin Atomic Romania SRL – Todd Stump / SUA și asociat Dacia RTV București – Paul Opriș, cel care dezvoltase și Tele 7 ABC + radio-ul City FM. Pe baza unor creanțe către Empire Video Prod. (care a produs clipuri și emisiuni pt. post timp de 2 ani fără să își primească banii), marca Atomic a fost scoasă la vânzare în decembrie 2002 și adjudecată imediat de Nicolae Șerbu, care a vânat momentul – s-a scris în presă că ar fi plătit undeva la 355 milioane ROL pt marcă. În februarie 2003, a venit și decizia de mutare a mărcii Atomic de pe Atomic Romania SRL – Todd Stump / SUA pe Nicolae Șerbu – noul proprietar al postului. Doar că schimbarea efectivă pe TV a avut loc abia în 26 iunie 2004, timp în care foștii proprietari au deschis mai multe procese și au atacat decizia de pierdere a mărcii. Pe TV, sigla Atomic a fost înlocuită cu TV K Lumea, specificându-se că este vorba despre un rebranding – „TV K Lumea” era și sloganul postului Atomic. În paralel, Nicolae Șerbu a început emisia Atomic în online, în toamna lui 2004, iar în perioada 2005-2006 a fost activ cu noul Atomic prin rețeaua UPC București. În acea perioadă, au avut loc mai multe „războaie” – Nicolae Șerbu ar fi încercat să-și aducă Atomic-ul în locul TV K Lumea pe cablu și ar fi acuzat foștii proprietari că folosesc ilegal motto-ul și denumirile emisiunilor – Selector, Atomix, Atomic Cafe etc, iar foștii proprietari îl acuzau pe Nicolae Șerbu că emite videoclipuri fără licență și din același sediu cu MTV, sediu nedeclarat. Într-un final, Atomic-ul lui Nicolae Șerbu a fost evacuat din sediu în aprilie 2007, moment în care a dispărut definitiv de pe cablu, reușise să intre la început de 2007 și în rețeaua Dolce Romtelecom. După moartea lui Paul Opriș din mai 2006, și TV K Lumea a fost vândut în august 2006 către S.C. Amerom Television S.R.L. – deținut de SBS Broadcasting Group care intraseră deja în România prin achiziția Prima TV + rețeaua Kiss FM de la Cristian Burci în 2005 – aveau nevoie de un post TV muzical, o variantă video pt Kiss FM, care s-a finalizat în 09.11.2006 prin apariția Kiss TV prin licența fostului TV K Lumea. În prezent, Nicolae Șerbu este în continuare proprietarul mărcii Atomic cumpărate la licitație în 2002 și au tot fost încercări în ultimii ani de relansare a postului.

   • Corect, foarte interesant si util istoricul pentru persoanele care doresc sa afle ce s-a intamplat cu Atomic TV in trecut.
    Apropo de afilierea lui Nicolae Serbu cu alte posturi de muzica, a mentionat inclusiv in sedinta CNA ca a fost afiliat in trecut, in mod eronat, cu alte asemenea posturi.