Google detine in prezent o gramada de aplicatii extrem de utile si continua in permanenta sa le dezvolte si sa-si mareasca portofoliul cu altele noi. Acum o luna Google se lauda ca va introduce in Maps functia de localizare a prietenilor, in timp real, pe harta (mai multe detalii aici). La scurt timp, functia a fost implementata, functionala si a fost disponibila in urmatorul update (functia este era disponibila deja de cativa ani in G+ iar Google a adaugat-o in Maps).

Acum Google doreste sa publice o aplicatie ce iti va face backup automat la toate fisierele din calculator, in Google Drive. Ceea ce este interesant este faptul ca, backup-ul se va face intr-un mod constant, continuu si in timp real. Adica, pe masura ce adaugam sau editam fisiere, acestea se vor salva automat in Google Drive, eliminand astfel posibilitatea de la le pierde sau sterge accidental.

Aplicatia va fi disponibila pe data de 28, luna aceasta si se va numi Backup and Sync iar cele doua sisteme de operare cu care va fi compatibila sunt Windows si MacOS.

Sunt curios totusi de resursele pe care aceasta aplicatie le va consuma. Nu doar ca va face un trafic de internet continuu ci va avea nevoie de resurse destul de importante pentru a scana in timp real tot spatiul din calculatorul nostru.

Cei care doresc sa instaleze aceasta aplicatie si au deja Google Drive instalat pe calculator, nu mai trebuie sa faca nimic. In urmatorul update, aceasta functie va fi disponibila. Cei care nu au Google Drive instalat, vor trebui sa-l descarce si sa-l instaleze manual.

Backup automat la calculator direct in Google Drive.

Backup-ul automat la calculator se va face in timp real iar fisierele vor fi disponibile utilizatorilor. Pentru inceput, aplicatia nu va avea si functie de restore, acesta putand fi facut manual.

In curand, functia de backup automat va fi implementata si in aplicatiile pentru mobil.

Ce castiga Google din aplicatia ce face backup automat la calculator?

Ca orice companie mare de cloud si Google Drive ofera un spatiu gratuit, de 15 GB. Daca ai nevoie de mai mult spatiu, va trebui sa platesti un abonament lunar.

Preturile pentru extinderea spatiului in cloud sunt urmatoarele:

100 GB – 1.99 $/ luna

1 TB – 9.99$ /luna

10 TB – 99.99$/ luna

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.