Blocare cartela telefon pierdut/furat Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Blocare cartela telefon pierdut/furat Digi, Orange, Vodafone, Telekom – In acest articol vom detalia modalitatile prin care putem bloca rapid un numar de telefon mobil in retelele Digi, Orange, Vodafone, Telekom sau Akta in situatia in care am pierdut telefonul sau ne-a fost furat.

Desi majoritatea situatiilor in care se impune blocarea numarului de telefon mobil sunt cazurile in care telefonul a fost pierdut sau furat, pot exista si alte cazuri in care dorim efectuarea acestei operatiuni, de exemplu daca telefonul este in posesia unei persoane care face mai mult trafic de voce sau date decat ar trebui. Este bine de stiut ca orice cartela SIM se poate bloca, fie ca este doar de voce, doar de date sau atat pentru voce cat si pentru date.

Daca pierdem telefonul mobil, tableta, stickul 3G/4G, hotspotul 4G, practic orice dispozitiv care are o cartela SIM, este indicat sa solicitam blocarea cartelei SIM pentru ca acea cartela de voce/date sa nu fie utilizata de catre persoana care se afla in posesia dispozitivului pierdut/furat. Desi uneori telefonul pierdut este gasit de catre o persoana care ar dori returnarea cartelei, ar fi simplu pentru acea persoana sa apeleze un numar din agenda pentru a reusi contactarea posesorului telefonului insa, in functie de cartela introdusa in telefon, putem returna telefonul in punctul de lucru al companiei care detine acea cartela SIM.

Blocare cartela telefon pierdut/furat Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Desi putem solicita blocarea cartelei prin mai multe modalitati (online, prin Facebook, etc.), vom detalia doar cele mai rapide modalitati prin care putem dezactiva cartela. Modalitatile prin care putem solicita blocarea cartelei unui telefon pierdut sau furat sunt urmatoarele, in functie de operatorul la care avem acea cartela:

Digi (RCS – RDS). Blocare cartelei in reteaua Digi se poate face sunand titularul contractului/persoana care a ridicat cartela prepay la relatii cu clientii Digi la numarul 0314007777 sau *777 (apelabil din reteaua Digi Mobil). Optiunile pe care trebuie sa le selectam pentru a ajunge pe ramura potrivita sunt:
Tasta 1 Informatii despre un abonament existent RCS – RDS;
Tasta 3 Identificare prin cod numeric personal;
Introducem CNP-ul titularului urmat de tasta #;
Tasta 2 Situatii tehnice;
Tasta 1 Telefonie mobila;
Tasta 3 Blocare SIM pe motiv pierdut sau furat;
Tasta 1 Blocarea SIM-ului pe motiv pierdut sau furat;
Tastam numarul de telefon Digi Mobil pe care dorim sa-l blocam urmat de tasta #;

Orange. Blocarea cartelei pierdute sau furate la Orange se poate face apeland unul din numerele 0374300300 sau 300 (apelabil din reteaua Orange). Optiunile pe care trebuie sa le selectam pentru a ajunge pe ramura potrivita sunt:
Tasta 1 Limba romana;
Tasta 1 Abonament Orange sau cartela prepay;
Introducem numarul de telefon Orange urmat de tasta #;
Tasta 1 pentru confirmare;
Tasta 3 Administrarea abonamentului tau Orange;
Tasta 3 Pentru blocarea sau reconectarea numarului pe motiv de furt;

Vodafone. Blocarea cartelei SIM pierdute sau furate in reteaua Vodafone se poate face apeland unul din numerele: 0372022222 sau *222 (apelabil din reteaua Vodafone). Pentru a putea bloca un numar de telefon in reteaua Vodafone putem folosi cu usurinta comenzile vocale dupa cum urmeaza:
Comanda vocala: Blocare cartela SIM;
Doresti blocarea unui numar, am inteles bine?
Comanda vocala: Da
Este un numar de abonament?
Comanda vocala: Da
Introducem numarul de telefon Vodafone pe care dorim sa il blocam folosind tastele;

Telekom. Blocarea cartelei SIM pierdute sau furate in reteaua Telekom se poate face apeland unul din numerele: 0214041234 sau 1234 (apelabil din reteaua Telekom). In reteaua Telekom trebuie sa urmam aceste optiuni pentru blocarea cartelei:
Tasta 1 pentru romana;
Tasta 2 daca esti deja clientul nostru;
Tasta 1 pentru a introduce numarul de telefon Telekom;
Introdu numarul tau de telefon urmat de tasta #;
Tasta 1 pentru confirmare;
Tasta 1 pentru informatii, solicitari comerciale sau servicii precum cod PUK sau roaming;
Tasta 4 PUK, blocare sau deblocare cartela SIM;
Tasta 2 Blocare cartela SIM ca urmare a pierderii sau furtului;
Introdu numarul de telefon pe care doresti sa-l blochezi urmat de tasta #;

Akta. Akta este cea mai tanara retea de telefonie mobila din Romania iar pentru blocarea cartelei SIM trebuie sa sunam la numarul 0377778899, selectam tasta 3 pentru serviciul de telefonie mobila urmand sa fim redirectionati catre unul dintre operatorii disponibili, care ne va ajuta cu blocarea cartelei.

Lycamobile. Pentru a putea bloca o cartela in reteaua Lycamobile este necesar sa apelam numarul 0377881276.

Deblocare cartela telefon pierdut/furat Digi, Orange, Vodafone, Telekom

Daca am solicitat blocarea unei cartele pierdute sau furate insa am reusit recuperarea cartelei, putem solicita deblocarea cartelei SIM in mod gratuit folosind aceleasi metode descrise mai sus, de regula in loc de optiunea comunicata de catre robotul telefonic pentru blocarea cartelei, optiunea imediat urmatoare este utila pentru deblocarea cartelei.

Daca din diverse motive nu reusim blocarea/deblocarea cartelei prin intermediul pasilor detaliati mai sus, putem urma pasii comunicati de inregistrarea telefonica pentru a intra in legatura cu un operator, urmand ca agentul call center sa ne ajute sa blocam cartela. Recomandam blocarea cartelei SIM cat mai repede dupa constatare, indiferent ca a fost pierduta sau furata, pentru a evita efectuarea de costuri suplimentare de catre alte persoane care au gasit dispozitivul pierdut.

Daca nu mai gasim cartela si dispozitivul putem solicita o noua cartela de telefon cu acelasi numar dintr-un punct de lucru al operatorilor in cauza. Desi numarul este din nou activ, doar noua cartela din posesia noastra va fi activa, vechea cartela (avand o serie a cartelei diferita) o sa fie in continuare inactiva. Pentru orice informatii suplimentare privind acest subiect sau pentru probleme intervenite in acest sens, lasati un comentariu in sectiunea de comentarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

85 COMENTARII

  • Titularul contractului trebuie sa ajunga intr-un punct de lucru Digi si va primi o noua cartela cu acelasi numar.
   Daca nu ati sunat deja la operatorul dvs pentru blocarea cartelei, va recomand sa o faceti pentru a evita costuri suplimentare, in caz ca vorbeste cineva de pe numarul respectiv.

 1. Pierdut telefon cu nr.07****** si va rog sa-l blocati de urgenta . Este pierdut de la la ora 12 probabil. Va multumesc pentru intelegere. Ma puteti contacta la alt telefon 07****** sau 02******

 2. Bună. Am o problema. Mi sa furt telefonul. Eu sunt în Austria. Am spus acasă sa meargă cineva di Familie sa îmi închidă abonamentul,deoarece telefonul mi sa furat. De la rețeaua de telefon Telecom miau dat un nr sa sun. Acesta este nr. 0766121234.nu răspunde nimeni. Sigur A trebuit sa sun de pe un nr național. Am apelat la o rietena. Dar fără nici un răspuns din partea Telecom ului. Am încercat și de Facebook. Dar și acolo mi saspus să-mi active MyAcount și să-mi resetez parola. Care eu nici nu îmi mai aduc aminte. Ce este de făcut cînd ai nevoie de ajutor nu ți-l da nimeni

  • Buna Loredana,
   Iti recomand sa suni la relatii cu clientii Telekom si sa astepti in telefon pana iti este preluat apelul de un operator, daca vei inchide iti vei pierde prioritatea. Uneori au un numar mare de apeluri si trebuie sa astepti mai mult la telefon.

 3. Buna seara nu reusesc sa folosesc cartela sim , mai bine zis sa sun chiar daca am credit 13 euro .Aceasta problema am mai avut-o si in trecut si a fost rezolvata. Sper ca ve-ti rezolva si de data aceasta . Cand sun primesc mesajul vocal ca nr este inexistent si imediat spune ca clientul nu poate fi contactat. Acelasi apel cu alt operator funczioneaza de aceea am ajuns la concluzia ca este o problema de sim Digi Mobil doar. Va multumesc si astept solutionarea problemei.

 4. Am o cartela orange si lam pierdut folosesc una digi momentan cum as putea suspenda cartela de orange pierduta
  Adica am doua nr unu de orangi si unu de digi cea de orangi am pierduto cum as putea suspenda cartela depe cartela de digi

 5. Bună ziua,
  Scuze pentru deranjare, dar am o intrebare, dacă mi-am pierdut sim cardul meu se poate să obțin un sim nou cu același număr?
  Vă mulțumim!

  • Buna ziua,
   La ce operator aveti numarul de telefon?
   Puteti primi o noua cartela cu acelasi numar dintr-un punct de lucru, la majoritatea operatorilor costa aproxiativ 5 euro.

 6. Bună ziua ma numesc Constantin în ziua de 21 am pierdut cartela sim de abonament eu momentan sunt plecat din tara și nu pot veni personal pentru ridicarea noului sim și as dori ca soția sa poate ridica în locul meu.
  Va mulțumesc!!

  • Buna seara,
   Noi nu suntem de la Digi. Imputernicirea unei alte persoane se poate face doar intr-un sediu Digi, doar impreuna cu persoana imputernicita. Puteti trimite aceasta solicitare si catre Digi (adresa lor e-mail este clienti@rcs-rds.ro) insa nu cred ca veti primi o solutie.

  • Buna ziua,
   Blocarea cartelei furate Orange se poate face apeland unul din numerele 0374300300 sau 300 (apelabil din reteaua Orange). Optiunile pe care trebuie sa le selectam pentru a ajunge pe ramura potrivita sunt:
   Tasta 1 Limba romana;
   Tasta 1 Abonament Orange sau cartela prepay;
   Introducem numarul de telefon Orange urmat de tasta #;
   Tasta 1 pentru confirmare;
   Tasta 3 Administrarea abonamentului tau Orange;
   Tasta 3 Pentru blocarea sau reconectarea numarului pe motiv de furt;

 7. Buna…am abonament pe numele meu …si trei telefoane dar sotul a pierdut telefonul iar numarul l am blocat …dar a cumparat alt telefon si doresc sa primesc o cartela digi si sa deblochez nr …cum procedez

  • Buna ziua, pentru a primi o alta cartela Digi cu acelasi numar trebuie sa ajunga titularul contractului intr-un punct de lucru Digi. Posibil sa se poata face si o comanda online dar asta va dura mult mai mult.

 8. Bună ziua,dintr-o anumită ceartă între părinții mei tatăl meu care avea numărul meu și numărul mamei pe aceeași abonament digi (probabil) a vrut să ne facă rău și a solicitat blocarea cartelelor.. Nu îmi convine pentru că am numărul acesta de ani buni și nu îmi convine nici la ghișeu să nu se dea informații pe motiv că nu este abonamentul pe numărul mamei..

  • Buna ziua,
   Dansul este titularul contractului, ceea ce inseamna ca poate face orice doreste cu acele numere, inclusiv sa le rezilieze. Nu aveti ce sa faceti, numerele au fost mereu ale dumnealui, din punct de vedere contractual si legal.

    • Tatal dvs poate sa faca ce dreste cu acele nr adica sa inchida abonamentele ( la asta sa referit domnul Robert ) sau sa le blocheze asa cum a facut inteleg. Insa daca dvs doriti sa mai folositi nr puteti merge cu tatal dvs la ghiseu si treceti abonamentul nr dvs pe numele dvs sau daca doriti il treceti si pe al mamei dvs tot pe numele dvs. Dar numai cu tatal dvs puteti rezolva problema.

   • Pe nr de Digi vas ruga foarte frumos să mi-l anchideti că nu doresc să primesc următoarea factură cu cost suplimentar pentru asta am incercat să iau legătura cu dv.eu am cartela de telefon din Germania și nistiu cum să fac să pot suna an România la Digi.Am an cercat toate posibilitățile de pe internet să sun dar nu reușesc să sun an România.Va mulțumesc pentru timpul acordat de către dv.si aș dori să fiu informat dacă mi-l l-ați anchis..

  • Din ce motiv a fost blocat numarul, a fost suspendat pentru neplata sau ati cerut dvs blocarea numarului? Sunati la relatii cu clientii Digi la numarul 0314007777 pentru a afla detalii.

  • Pentru a bloca numarul de telefon Digi trebuie sa suni la numarul 0314007777 si sa urmezi pasii comunicati de robotul telefonic (i-am detaliat si in articolul de mai sus).