Canal 33 devine televiziune de stiri
In ultima sedinta CNA, Canal 33 a primit aprobarea pentru modificarea licentei audiovizuale, devenind astfel o televiziune cu format tematic – stiri si informatii. Pana in prezent, formatul era tematic – business. Canal 33 emite 24 de ore pe zi.

In plus, formatul de difuzare se transforma din SD/HD in HD iar denumirea postului va fi Canal 33 HD. Structura serviciului de programe se modifica dupa cum urmeaza:

  • programe de informare, din 48% devin 70.83%
  • programe educative, din 10% in 24.40%
  • programe culturale, din 2% in 1.19%

In plus, s-a solicitat si autorizarea unui alt spatiu redactional si de productie, care va deveni principal, la aceeasi adresa. Se afla pe pozitia 37 in lista must carry 2022.

Alexandru Raducanu, reprezentantul postului, a declarat in sedinta CNA ca televiziunea a inceput ca un proiect mic insa a crescut an de an, de la un post de 6 ore la 24 de ore, de la local la national iar trecerea la format tematic – stiri si informatii este o evolutie fireasca. De asemenea, a fost mentionat ca studiourile noi permit acest lucru.

Canal 33 devine televiziune de stiri

Reprezentantul postului a mentionat si ca se ghideaza dupa doua reguli, prima fiind sa se respecte legile audiovizuale atat cat se poate si sa se evite partidele extremiste.

Canal 33 este disponibil in grilele Digi, Vodafone si Orange Romania Communications. In format HD este disponibil in grila Orange Romania.

Este interesant de stiut ca postul Canal 33 a gazduit un talk show moderat de Alexandru Raducanu de 72 ore si 18 minute, care a intrat in Cartea Recordurilor drept cel mai lung talk show din lume.

Solicitarea a fost aprobata in sedinta CNA in unanimitate. Modificarile, emisiunile si evolutia postului Canal 33 au fost intampinate de membrii CNA intr-un mod pozitiv, cu felicitari.

Voi ce parere aveti despre Canal 33 si despre ultimele modificari care vizeaza aceasta televiziune? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

7 COMENTARII

  1. Dar voi știați ca, canal33 și aleph news sunt canalele masoneriei anglo-americană judoe creștină mlnr? Se difuzează nu știri ci conspirații sa te facă sa votezi usl aur și Donald Trump.
    Au și emisiuni despre masonerie dacă nu credeați, a fost invitat și ambasadorul rus kuzmin pe post și toți erau foarte happy, mulți politicieni uslisti au mai fost pe post.

  2. Cred ca legislatia ar trebui modificata astfel incat sa nu ajungem in punctul in care grila must-carry sa fie plina de posturi tv care au audinte mai mici de 1%. Asta deoarece pachetul tv de baza din oferta cablistilor este alcatuit in proportie de 90% din canalele must-carry.

    Impunerea unui buget minim obligatoriu, dublat de obligativitatea de a avea minim 50% din spatiul de emisie acoperit de continut propriu original, ar obliga la investitii in continut si ar face putina curatenie in randul televiziunilor de garsoniera cu pretentii de must-carry.

  3. Sincer este cam saturata zona de news – eu spre exemplu am sters o gramada de programe din grila DIGI – mai ales ca au un rating foarte mic cele care apar ca ciuperci dupa ploaie