Caracterul care blocheaza aplicatiile iPhone si MacOS

A fost descoperit un nou bug al produselor Apple, bug care provoaca aplicatiile de pe iPhone, iWatch si MAC OS sa dea crash din cauza simbolului indian “జ్ఞ‌ా”.

Noul bug cauzeaza orice aplicatie care primeste simbolul indian “జ్ఞ‌ా” sa se blocheze si sa se inchida instant.

In afara de iPhone-uri si iPad-uri, sunt afectate si iWatch-urile si MAC-urile.

Compatibilitate bug simbol indian “జ్ఞ‌ా”

Bug-ul cauzat de catre simbolul indian exista pe toate dispozitivele care ruleaza sistemul de operare iOS de la versiunea iOS 10 pana la iOS 10.3.3 si de la iOS 11 pana la iOS 11.2.5.

Prin acest bug al produselor Apple poti cu usurinta sa le joci farse prietenilor care au dispozitive cu sistemele de operare mentionate mai sus.

Pentru a testa daca un dispozitiv Apple este compatibil cu acest bug trebuie sa urmezi acesti pasi:

 • Trimiti simbolul “జ్ఞ‌ా” printr-o aplicatie (ex: Facebook, Twitter, etc.)
 • Utilizatorul Apple deschide notificarea mesajului
 • Sistemul de operare iOS incearca sa compileze caracterul “జ్ఞ‌ా”
 • Dispozitivul Apple inchide aplicatia instant
 • De fiecare data cand utilizatorul va incerca deschiderea acelei aplicatii, iOS va incerca sa compileze simbolul indian “జ్ఞ‌ా” si va da crash din nou.

Daca veti face o farsa cuiva folosind acest bug, este indicat sa stiti ca singura rezolvare pentru a scapa de blocarea aplicatiei este reinstalarea acesteia sau (daca este vorba de o platforma precum Facebook) stergerea acelui mesaj folosind un alt dispozitiv pe care bug-ul nu este existent.

Prin descoperirea acestui bug observam ca Apple are din nou probleme cu produsele sale, bug-uri identice au fost identificate si in trecut deci este putin probabil ca ei sa nu fie la curent cu aceasta problema.

Intrebarea este: de ce nu au oferit update-uri prin care sa rezolve deja acest bug?

Update 20.02.2018: Apple anunta update-ul la iOS 11.2.6 care va elimina acest bug, acest update vine la mai putin de o luna de la lansarea iOS 11.2.5. Update-ul la iOS 11.2.6 a fost lansat surprinzator de rapid de la identificarea acestui bug care implica simbolul indian „Telugu”.

Pentru a efectua update-ul la iOS 11.2.6 trebuie sa accesam Settings – General – Software Update.

Pe langa eliminarea acestui bug, update-ul la iOS 11.2.6 va rezolva problemele de conectivitate ale unor aplicatii third party la accesorii externe. Deci, daca aveati astfel de probleme, dupa update ar trebui sa fie rezolvate.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

 1. salutare, am facut updateul de ios din seara in care a fost disponibil (acum cateva zile) si ieri colegii de clasa au trimis caracterul asta indian pe whatsapp,motiv pentru care sa blocat telefonul,deci updateul nu a avut efect.

  • Salut Marcu,
   Asigura-te ca s-a facut update-ul verificand versiunea de iOS pe care o ai acum (ar trebui sa ai iOS 11.2.6). Daca ai versiunea aceasta zi-mi de unde ai achizitionat telefonul si daca mai ai garantie la el.