Care este viteza minima/maxima pe care o putem avea la internetul Digi?
Compania RCS – RDS a transmis abonatilor printr-un e-mail informatiile despre accesul la serviciul de internet, informatii prin care putem afla care sunt vitezele minime si maxime pe care le putem avea la serviciul de internet (atat fix cat si mobil) la Digi.

Care este viteza maxima pe care o putem avea la internetul mobil Digi?
La internetul mobil, vitezele maxime estimate de transfer al datelor poate fi, in functie de tehnologia radio folosita (reteaua si frecventa utilizata) urmatoarele:

 • 3G (900 MHz, 2100 MHz): 15 Mbps download; 4.6 Mbps upload;
 • 4G (2100 MHz FDD): 75 Mbps download; 21 Mbps upload;
 • 4G (2600 MHz TDD): 100 Mbps download; 10 Mbps upload

Vitezele de internet mobil pot fi mai mici, acestea pot varia in functie de urmatorii factori:

 • gradul de incarcare a celulei radio;
 • spectrul si tehnologiile radio disponibile in zona respectiva;
 • semnalul receptionat de catre terminalul mobil folosit de utilizator;
 • distanta fata de statia de baza;
 • capacitatile terminalului mobil utilizat;
 • atenuarea semnalului radio in spatiul utilizat de catre abonat;

Vitezele maxime estimate pot fi atinse cu respectarea cel putin a urmatoarelor conditii:

 • folosirea unui terminal mobil si a unei cartelei SIM care sa functioneze in parametrii optimi si care sa detina specificatiile tehnice necesare atingerii vitezelor maxime estimate in functie de tehnologia radio;
 • dezactivarea oricaror alte aplicatii din terminalul mobil, exceptand aplicatia utilizata pentru testare;
 • realizarea testelor in exteriorul cladirilor, evitandu-se locurile din apropierea cladirilor inalte care sunt situate la distante apropiate, precum si locurile aglomerate;
 • realizarea testelor din acelasi loc (aceleasi coordonate geografice), evitandu-se deplasarea pe durata testului.

Care este viteza minima/maxima pe care o putem avea la internetul fix RCS – RDS?

In functie de tehnologia utilizata pentru furnizarea serviciului de internet si a pachetului detinut de catre abonat, vitezele pot fi urmatoarele:

FTTB

 • Fiberlink 100:
  • viteza minima: 50 Mbps download, 25 Mbps upload;
  • viteza maxima: 95 Mbps download, 95 Mbps upload;

FTTB/FTTH

 • Fiberlink 300:
  • viteza minima: 200 Mbps download, 100 Mbps upload;
  • viteza maxima: 300 Mbps download, 150 Mbps upload;
 • Fiberlink 500:
  • viteza minima: 200 Mbps download, 100 Mbps upload;
  • viteza maxima: 500 Mbps download, 250 Mbps upload;
 • Fiberlink 1000:
  • viteza minima: 200 Mbps download, 100 Mbps upload;
  • viteza maxima: 940 Mbps download, 450 Mbps upload;

FTTC

 • Popular (EoC):
  • viteza minima: 15 Mbps download, 10 Mbps upload;
  • viteza maxima: 45 Mbps download, 20 Mbps upload;
 • Popular (GPON):
  • viteza minima: 100 Mbps download, 50 Mbps upload;
  • viteza maxima: 299 Mbps download, 150 Mbps upload;

Viteza maxima de transfer al datelor si viteza de transfer a datelor disponibila in mod normal pot fi atinse cu respectarea cel putin a urmatoarelor conditii:

 • o conexiune prin cablu Ethernet (nu prin wireless);
 • utilizarea unui singur PC;
 • oprirea oricaror altor programe sau aplicatii care genereaza trafic de date;
 • utilizarea Windows 7 sau superior, Linux sau Mac OS;

Care este viteza minima/maxima pe care o putem avea la internetul Digi?
Pentru testarea vitezei de internet este recomandata aplicatia/platforma Netograf.

Vitezele minime reprezinta viteza sub care nu trebuie sa avem valori in vederea utilizarii serviciului de internet. Daca pentru majoritatea abonamentelor avem valori normale, personal consider ca pentru abonamentul Fiberlink 1000 avem o viteza minima mult prea mica, 200 Mbps download si 100 Mbps upload, viteza de download fiind de 5 ori mai mica decat cea maxima.

Vitezele maxime reprezinta valorile la care putem ajunge in conditii optime.

In cazul in care avem viteze de internet sub vitezele minime mentionate de catre RCS – RDS, trebuie sa facem o sesizare prin care sa reclamam viteza redusa (tinand cont de conditiile mentionate mai sus), sesizarea urmand sa fie rezolvata intr-un termen de maxim 30 de zile. Desi termenul este mare, majoritatea problemelor de acest gen se rezolva mult mai repede.

Acestea sunt informatii transmise de catre RCS – RDS printr-un e-mail pe care l-am primit ieri, 23 iunie 2018, in calitate de abonat Digi.

Lasati un comentariu cu viteza pe care o aveti in reteaua RCS – RDS, tehnologia utilizata si localitatea, pentru a face comparatii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

156 COMENTARII

 1. Salut,
  exista vre-o lege care reglementeaza acesta viteza minima raportata la valoare maxima contractata ? Adica in procente, la cat este permis sa se ajunga de putin ?

  cu stima,
  Catalin

  • Salut Catalin,
   Din cate stiu, nu exista, operatorii au doar obligatia de a mentiona viteza minima, medie si maxima pentru aceste abonamente best-effort.
   Insa, cei de la Digi sunt destul de flexibili si ofera suport chiar daca valorile sunt undeva medii, pe mine cel putin m-au ajutat, nu m-au refuzat pe motiv ca este peste minim.

 2. Buna, deci recent am facut update la pachetul de 1gbps, iar problema este ca am upload foarte mic 94 si 95 download, placa mea de retea duce 1gbps dar nu inteleg de ce nu imi duce viteza necesara. Routeru meu este ”Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection” model Archer C5 AC1200 WIRELEES DUAL BAND GIGABIT

 3. Se poate înlocui ONT-ul celor de la Digi (model ZTE F660 RV1)?
  Eu am un router TP-Link AC 1750 pe care îl folosesc conectat la modemul Digi, abonament Digi 500, dar nu prea sunt mulțumit de viteza wireless (34mbps download, 28 upload) în 2,4 GHz, pe 5GHz este mai bine…
  Prin cablu este mai bine, dar mă opresc la 300 mbs. Am observat oscilații foarte mari la viteza internetului, fie wireless, fie prin cablu. Routerul, este adevărat, nu este prea bine amplasat, în bibliotecă, alături de blu-ray player, home cinema, în apropiere este și televizorul… Nu am calculator, decât smartphone, tabletă, smart TV.. Îmi aduc aminte că într-o zi viteza a scăzut dramatic, dacă pot spune așa, cu valori de 0,spre 0 absolut, fiind vorba de o defecțiune în rețeaua lor.. Cablul de fibră optică este cam vechi, la exterior, la intrarea în apartament, este văruit, vopsit, de când s-a zugrăvit pe casa scării, iar la interior este îndoit în câteva părți, cred că am pus mobila pe el când am făcut curățenie, dar fiind fibră optică nu tinde să stea îndoit, dacă însă este mișcat și prinde îndoitura se pierde semnalul și se aprinde LED-ul LOS pe modem. Cam atât, aștept sfaturile dumneavoastră.
  Vă mulțumesc.

  • Daca viteza prin cablu este de 300 Mbps, cei de la Digi o vor considera normala. Totusi, poti face o sesizare online pentru a verifica daca sunt ceva probleme cu puterea semnalului pe fibra optica.
   ONT-urile Digi se inlocuiesc in mod normal doar daca sunt probleme care necesita acest lucru insa recent Digi a inceput o campanie pentru inlocuirea ONT-urilor cu unele dual-band, wifi 6, insa aceste modificari s-au facut pentru abonatii Fiberlink 1000, nu stiu cand/daca vor incepe si pentru cei Fiberlink 500. Oricum, pe cablu toate ar trebui sa functioneze corespunzator, indiferent de model.
   Eu as incerca si conectarea fara routerul TP-Link, ar fi bine de stiut daca asa vitezele raman aceleasi.

   • Am uitat să menționez că doar smartphone-ul și tableta sunt conectate wireless. Smart TV-ul, Google Chromecast și blu-ray playerul sunt conectate prin cablu. Cele mai bune valori le are Chromecastul (165 Mbps Down – 260 Up, ultimul test) dar și 79 Mbps Down – 268 Up sau 113 Mbps Down și 58 Up. Iar smart TV-ul are valori mai slabe, ultimul test 50 Mbps Down și 97 Up sau 41 Mbps Down și 97 Up. Deci niște valori foarte oscilante. Am să încerc să folosesc ONT-ul celor de la Digi, dar mai întâi trebuie să solicit activarea lui ca router, pentru a vedea ce viteze am și cu acesta, cu toate că mă gândeam să schimb și routerul personal, nu știu dacă chiar este o soluție. Altceva ce să mai spun? Poate mai îmi dați niște idei, soluții.. Oricum, vă mulțumesc mult pentru primul răspuns și anticipat pentru cel de-al doilea (probabil) răspuns.

    • Acesta ar fi primul pas pentru a vedea daca este o situatie legata de router sau de ONT, evitand verificari inutile. Daca problema e aceeasi si folosind doar ONT-ul, atunci trebuie deschisa o sesizare catre cei de la Digi.
     Puteti cere trecerea ONT-ului in modul router printr-o sesizare facuta online, se rezolva destul de repede, la mine niciodata nu a durat mai mult de maxim o ora.
     Puteti lasa ONT-ul si in modul bridge iar pe PC configurati o conexiune PPPoE folosind username-ul si parola Digi, astfel nu va mai fi nevoie sa faceti sesizare catre ei pentru trecerea in modul router si invers.

     • Bună ziua! Revin asupra problemei cu noi amănunte.
      Până la urmă am renunțat la activarea funcției de router a ONT-ului de la Digi, de comun acord cu reprezentantul firmei, care mi-a spus că ONT-ul lor oricum nu are banda de 5 Ghz și este inferior ca performanță router-ului meu.
      A rămas să modific setările router-ului meu și să folosesc doar banda de 5 Ghz, deoarece cea de 2,4 este extrem de aglomerată (este o nebunie ce am văzut pe graficul de la WiFi Analyzer) și ținând cont și de faptul că am majoritatea aparatelor lângă router și conectate prin cablu. Acum vitezele sunt bune, decente, dar repet, în condițiile în care am majoritatea aparatelor conectate prin cablu și lângă router. ONT – ul mi s-a spus că nu poate fi schimbat, decât dacă este defect, așa că rămâne să urmăresc cum va evolua situația în continuare.
      Sincer, nu sunt convins sută la sută că cei la Digi nu au și ei partea lor de vină în ceea ce privește viteza netului și ascund (cred) anumite probleme tehnice. Dar, asta e… Și să umblu mereu cu sesizări, nu prea îmi convine, am făcut deja, cred, trei sau patru și am înțeles că dacă ești luat în vizor ca reclamagiu nu prea este bine pentru respectiva persoană.. Nu am discutat de trecerea modemului în modul bridge, am uitat, și nu știu cât mă ajută… Dacă a-și putea să fac eu chestia asta, fără să mai apelez la cei de la Digi, poate mi-ați putea detalia cum să fac. Repet, asta în condițiile în care îmi este de folos acest lucru. Vă mulțumesc și vă aștept cu eventualele dumneavoastră sfaturi. O zi bună în continuare!

     • Puteti face cate sesizari doriti, stiu din surse sigure ca nu are nicio importanta pentru cei de la Digi cat timp aveti un limbaj civilizat, ceea ce este clar ca se intampla.
      Ei nu ofera cam nicio garantie pentru viteza wireless iar viteza pe cablu se poate testa direct din ONT, eu asa procedez mereu cand am probleme (rar) pentru a exclude o problema cu routerul meu.
      Puteti testa internetul direct pe un PC si fara sa treceti ONT-ul in modul router insa pentru a face acest lucru trebuie sa conectati PC-ul direct la ONT si sa configurati o conexiune PPPoE in Control Panel – Network and Sharing Center – Set up a new connection or network – Connect to the internet – Set up a new connection anyway – No, create a new connection – Broadband (PPPoE) – introduceti User name-ul si parola oferite de Digi pentru internet – selectati Connect.

     • Bună dimineața! Pe frecventa de 5 GHz, cu Speedtest de la Digi ca instrument de măsură, 64 Mbps Download și 242 Mbps Upload, deci invers de cum ar trebui. Am făcut testul pe un Sony Xperia xa2 ultra. Pe alte dispozitive (Google Chromecast, Smart TV), viteza este egală sau, iarăși, download foarte mic și upload mare. Nu am testat pe calculator, nu am, și cred că trebuie să-mi iau neapărat, altfel mă învârt în cerc. Routerul (TP-LINK Ac 1750) este fabricat în 2013, eu îl folosesc din 2015, poate că ar trebui și el schimbat. Viteza este testată prin wireless 5 GHz, smartphone-ul, și prin cablu Smart TV și Google Chromecast.

     • Buna ziua,
      Daca doriti, puteti solicita la Digi interventia cu laptop de test insa daca viteza va fi in regula pe laptop, veti plati interventia (costa vreo 10 lei daca nu ma insel).

     • Bun găsit! Pe fondul aceleiași probleme, nu aș fi deranjat dacă cei de la Digi ar măsură viteza netului cu laptopul lor de teste, chiar dacă dreptatea ar fi de partea lor și aș plăti 10 lei. Dar deocamdată am probleme mult mai importante de rezolvat! Dacă sunteți amabil, a-și dori să vă supun atenției două laptopuri despre care să vă spuneți părerea și să îmi recomandați unul dintre ele :
      Acer Aspire 5 A515-45 cu procesor AMD Ryzen TM 7-5700U,15.6, Full HD 8GB, 512GB SSD, AMD Radeon Graphics, No OS.(2800 de lei).
      Și Acer Aspire 7 A715 cu procesor AMD Ryzen 7 3750H, 15.6″,Full HD, 8GB, 512GB SSD, NVIDIA GeForce GTX 1650Ti 4GB, No OS (3700 lei).
      Vă mulțumesc!

     • Buna ziua,
      Laptopurile sunt asemanatoare, cea mai mare diferenta fiind procesorul si placa video. AMD Ryzen 7 3750H a obtinut un scor destul de slab in benchmarkuri, desi pretul este destul de mare pentru aceasta configuratie. Pretul mai mare al laptopului este justificat de placa video GTX 1650Ti insa cum nu sunt fanul jocurilor pe laptop, nu pot spune daca e bun de ceva laptopul pentru jocuri.
      Pentru orice altceva, as recomanda prima varianta la 2800 de lei, procesorul este foarte bun.

     • Încă odată, bun găsit!
      Ca o completare, am măsurat și viteza LTE cu Speed Testul de la Digi, cu Sony Xperia Xa2 Ultra și am obținut 12.9 Mbps în Download și 8.1 Mbps în Upload.
      Cum vi se pare?

 4. D-nilor Buna seara,
  de cate ori trebuie ca sa sun pentru a prelua cineva apelul meu.
  Acasa am o problema cu viteza de internet care este de numai 10,7 Mbs la descarcare si 12,1 la incarcare. Atat este potentialul d-voastra.

 5. Buna Robert,

  Ma bucur ca am ajuns pe acest forum, simt ca ma apropii in sfarsit de solutia conexiunii mele la internet.

  Am si eu Fiberlink 1000 de la Digi si prin router-ul lor HG8143A5 ma conectam la Wi-Fi cu 30 Mbps Downlad (2 device-uri). Am urmat toti pasii de pe net sa imi imbunatatesc conexiunea (pozitia router-ului, canalul folosit pt 2.4 GHz, parola schimbata, setari Windows pt placa de retea si drivere), dar nu am vazut o imbunatatire.
  Asa ca am decis sa imi iau router nou. Am luat un TP-Link Archer A6 AC1200. Intr-adevar cu noul router pe 2.4 GHz conexiunea la Wi-Fi ajunge si pe la 80-90 Mbps (dar de cele mai multe ori stagneaza sub 50 Mbps). M-am conectat si pe 5 Ghz si conexiunea e chiar buna, ajunge pe la 250-300 Mbps.

  In concluzie am sunat la Digi si mi-au zis ca WiFi-ul e in limite normale si m-au pus sa ma conectez la cablu si am ajuns pe la 800 Mbps. Doamna de la telefon nu cred ca a facut vreo modificare la router-ul deja existent ca sa fie doar bridge (cum am vazut intr-un comentariu mai jos). Voi suna maine din nou sa fie facuta si aceasta modificare, poate ajuta.

  In orice caz, ma gandesc sa pun si eu doua intrebari aici, daca binevoiesti a ma ajuta 🙂

  1. E normal sa am viteza atat de slaba chiar si cu un router nou, care ar trebui totusi sa duca ceva mai mult pe 2.4 GHz?

  2. Daca ma mut pe FIBERLINK 300 va afecta in vreun fel viteza pe care cu chiu cu vai o ating in acest moment cu hardware-ul pe care il detin? (Ma gandesc sa nu fie apoi si mai slaba, poate scad vitezele direct proportional cu abonamentul, nu stiu ce politici or avea cei de la Digi.)
  Mentionez ca am nevoie sa ma conectez cu doua laptop-uri la WiFi si vreau sa am viteza de minim 100 Mbps pe fiecare.
  De exemplu azi au fost ambele conectate cu 200 Mbps pe banda de 5 Ghz. Ma intreb daca cu un abonament Fiberlink 300 viteza impartita se va opri la 150 Mbps. Nu stiu exact cum functioneaza imparteala vitezei la device-uri.

  Mersi tare mult pentru timpul tau!

  • Salut Sergiu,
   In general, eu nu am pretentii la viteza in ceea ce priveste reteaua 2.4GHz, cand sunt conectat pe aceasta retea este important ca acoperirea sa duca atat cat trebuie si sa nu existe deconectari, nu prea putem avea pretentii de mai mult de 80-90 Mbps.
   Eu am un router la aproximativ 400 de lei care sta foarte bine cam la toate capitolele insa nici acela nu exceleaza pe partea 2.4GHz (am avut pana in 100 Mbps pe aceasta frecventa in aceeasi camera cu un telefon care pe 5GHz a scos 600 Mbps, pe acelasi router, ca sa iti faci o idee ce diferente exista intre cele doua retele, diferente pe care eu le consider normale). Vitezele avute pe 2.4GHz sunt in aceeasi camera sau in alta camera?
   Daca doresti sa incerci sa scoti mai mult pe 2.4GHz, solicita trecerea ONT-ului in modul bridge (cere si username-ul si parola de la internet, daca nu le mai ai deoarece vei avea nevoie de ele), va trebui sa configurezi routerul TP-Link in modul PPPoE (acum presupun ca este pe IP Dinamic). In felul acesta se dezactiveaza wifi-ul pe ONT. Incearca sa analizezi canalele radio utilizate in locatie folosind o aplicatie dedicata, asa poti testa un canal liber. Nu garantez ca vei avea mari insa poate mai scoti cativa Mbps in plus, daca sunt importanti pe 2.4GHz.
   Daca faci downgrade la Fiberlink 300 vei avea viteze mai mici pe cablu si pe 5GHz (evident) insa pe 2.4GHz nu ar trebui sa fie diferente mari. Personal, eu am avut pe 2.4GHz cam aceleasi valori atat la Fiberlink 300 cat si la Fiberlink 1000.
   O intrebare din partea mea, de ce nu folosesti doar 5GHz? Nu iti bate pana unde ai nevoie? Daca acesta este cazul, ai putea utiliza un range extender sa folosesti reteaua 5GHz si in zone mai indepartate de router (inainte de a achizitiona un range extender, incearca sa iei in calcul amplasarea routerului intr-o zona optima, de regula trebuie instalat in centrul zonei pe care o doresti acoperita cu wifi, nu intr-un colt al locuintei cum se face de obicei, este un efort in plus insa poate imbunatati semnificativ acoperirea).
   Ma anunti daca ai nevoie si de alte informatii.

   • Multumesc de raspuns, Robert! M-am lamurit cu banda de 2.4 GHz.

    Pentru laptopurile de serviciu voi folosi intr-adevar numai banda de 5 GHz, ca asa ajung la o viteza acceptabila, dar avand in vedere ca folosite impreuna nu depasesc pe niciunul din ele 300 Mbps, ma gandesc sa fac downgrade la Fiberlink 300.
    Mi se pare totusi ciudat ca pot sa ma astept ca viteza sa scada daca fac downgrade avand in vedere ca in acest moment nu prinde mai mult de 300 Mbps…
    De exemplu, crezi ca voi putea depasi 150 Mbps pe ambele laptopuri cu Fiberlink 300 (avand in vedere ca la distanta la care se afla acum fata de router ajung pana pe la 200 Mbps)?

    • Daca te conectezi cu doua laptopuri pe 5GHz, in functie de ceea ce faci pe laptopuri, poti avea nevoie de mai mult de 300 Mbps. De exemplu, presupunem ca faci un transfer de date pe primul laptop, descarci ceva care foloseste latimea de banda 250 Mbps, automat celalalt laptop nu va mai putea folosi mai mult de 50 Mbps daca tu ai abonament de maxim 300 Mbps. Daca pe ambele laptopuri este necesara o latime de banda mare, atunci te poti astepta ca viteza sa scada daca treci la 300 Mbps, eu la acest lucru ma refeream. Insa, daca le folosesti doar pentru navigare si utilizare normala, nu ar trebui sa fie o problema, avand in vedere ca nu ajungi sa folosesti latimea de banda maxima pe niciunul dintre cele doua laptopuri.
     In concluzie, in cazul utilizarii normale (fara download, fara streaming continuu fullHD/4k si transfer de date semnificativ), abonamentul Fiberlink 300 ar trebui sa fie suficient.

     • Perfect! Pentru 10 lei nu merita sa risc sa pierd din viteza pe care totusi o pot atinge in acest moment. Thank god for 5G! 🙂
      O sa revin cu un comentariu dupa ce transforma Digi router-ul lor in bridge sa vedem daca e vreo inbunatatire.
      Cheers!

 6. de 4 luni am trecut la contract de 1000 mbps tot odata am schimbat si ruterul am cumparat un ASUS AC86U,AC2900 si binenteles am si un laptop cu placa de retea gigabit as indeplini toate conditiile sa a jung la viteze de peste 100 mbst si cu toate acestea nu reusesc sa trec de 95 mbst.Cineva mi a spus ca devina poate sa fie modemul care a fost instalat de catre baieti de la rds cad am trecut la fibra optica de la mine din apartament ptr ca nu e gigabit.Dar asta nu trebuiau sa vina cei de la rds sa l scoata sau sa l schimbe cu unul corespunzator?Am uitat sa spun ca locuiesc in Constanta am un apartament de 72m patrati ,patru camere cu doua balcoane si ma steptam sa am acoperire wi-fi peste tot dar am cam fost dezamagit de acest Asus.

  • Ce model de echipament ai de la Digi? Ar trebui sa ai un ONT pentru fibra optica iar acestea toate sunt Gigabit.
   Te referi la viteza pe cablu sau wireless? 2.4GHz sau 5GHz?

  • Da, viteza este foarte redusa insa cred ca aveti de fapt 0.39 Mbps, nu 0.039 Mbps.
   Pe ce retea sunteti, 3G sau 4G?
   Sunati la relatii cu clientii Digi la numarul 0314007777, e posibil sa fi depasit traficul lunar, caz in care se reduce drastic viteza.

 7. Buna. De ce la un abonament fiberlink 1000 am numa intre 50-60 mbs/sec download si 250-260 mbs/sec upload? Mentionez am si un router tp lin instalat recent din motiv ca imi fluctua wifiul de la digi. Pur su simplu sacada si desenela pe televizor. Sunt dezamagit de DIGI. Si inca ceva aceasta viteza am obtinuto dupa niste investitii cu un router tp link. Platesti mult pentru un internet de 1000mb/s si viteza este cam de un internet fiberlink300 mbs/sec. Digi a fost pe locul doi dupa thailanda acum a ajuns pe 37 din lume. Nu este de mirare…pacat!

  • Buna seara,
   Este vorba de internet wireless sau prin cablu? Pe ce dispozitiv faceti testul de viteza? Daca e vorba de retea wifi, pe ce retea sunteti conectat (2.4 GHz sau 5 GHz)? Ce model de router aveti? Cu un alt dispozitiv ati testat?
   Sunt multe verificari care trebuiesc facute inainte de a da vina pe internet. Din experienta va zic ca sunt foarte rare situatiile in care problemele de viteza la un abonament Fiberlink 1000 sa fie din cauza internetului furnizat, in cele mai multe cazuri este o problema din partea clientului.

 8. Salut!
  Sunt din Bucuresti ,abonat la internet la firma Dv si trebuie sa schimb vechiul laptop.Era un Dell care nu prea se corela ca viteza de incarcare/descarcare cu caracteristicile de transmisie ale firmei DV
  Deci acum intreb care este procesorul potrivit recomandat si ce alte caracteristici recomandati ptr un laptop care sa fie in armonie cu frecventele si alte caracteristici din internetul furnizat de DIGI.
  Rog comunicare prin email.Va multumesc!
  Cu stima,

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la Digi.
   Cat despre laptop, toate modelele sunt compatibile cu internetul Digi sau cu alti furnizori de internet, nu exista incompatibilitati in acest sens. Cand alegeti un laptop trebuie sa urmariti alte criterii in functie de necesitati (buget, scopul utilizarii (utilizare personala, gaming, utilizare profesionala (programe foarte pretentioase dpdv al resurselor), filme, etc.), diagonala, capacitate de stocare). 
   Dupa ce ati stabilit pentru ce aveti nevoie, ce buget aveti si ce caracteristici va intereseaza cel mai mult, va recomand sa cautati laptopul pe site-uri online pentru a vedea ce vi se potriveste cel mai bine.
   Daca aveti nevoie de ajutor, ma anuntati si va voi face o recomandare.

   • Multumesc ptr raspuns !.Dar dacă v-ati oferit sa ma ajutati iata datele;
    -un laptop ptr uz personal .ptr e mai. internet și vizionari diverse materiale;
    – ca buget prețul sa fie până la 2200 lei;
    – am trecut in revista câteva laptopuri la Emag și am remarcat cateva;de ex marca Lenovo ideal Pad3/15ADA 05 cu procesor AMD.Windows q0 Holmes 4GB..128GBSSD cu pret de 1779 lei
    Sau
    LaptopHP_15-db1041nq cu procesor A MD Ryzen33200pana la 3,50GHZ.8GB.Free Dos..cu 1899 lei
    Sau
    Laptop ASUS X509 FA cu procesor Intel Core.4GB. 256GBSSD.Windows10 Home cu pret de 2200lei
    Sau
    ASUSX509JA.4GB.256GBSsD.3.4p Ghz.IntelUHD.full HD….1800lei

    • Daca va descurcati cu instalarea Windowsului sau este cineva care va poate ajuta, va recomand sa evitati laptopurile cu Windows inclus deoarece au si pretul sistemului de operare, care este destul de scump cand vine la pachet cu laptopul.

     In legatura cu variantele propuse de dvs, mentionez urmatoarele:

     Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 – are doar 4GB RAM, insuficient din punctul meu de vedere, aveti nevoie de minim 8GB, de asemenea are Windows inclus si as evita aceste laptopuri (repet, daca va descurcati cu instalarea Windowsului);

     HP 15-db1041nq – ar fi o varianta buna, are si SSD 256 GB + placa video dedicata de 2GB, va poate ajuta daca o sa doriti sa folositi jocuri pe viitor;

     ASUS X509 FA – doar 4GB + Windows inclus;

     ASUSX509JA – doar 4GB

     Daca vreti neaparat unul dintre cele recomandate de dvs, va recomand HP-ul.

     Insa, eu v-as recomanda Lenovo V15. Are procesor i3-8130U 3.40 GHz (arhitectura Whiskey Lake), 15.6″. FullHD, 8GB RAM DDR4 si SSD 512GB (un plus, sunt destul de scumpe SSD-urile astea de 512), vine cu Free Dos deci va trebui sa instalati Windows 10. Tipul display-ului este anti-glare (mat) iar pretul este unul decent, aproximativ 2070 lei pe eMag. Constat ca preturile au crescut destul de mult in perioada aceasta, probabil din cauza muncii si a scolii de acasa, fapte care au dus la multe vanzari in domeniul computerelor. Cel mai bun pret l-am gasit pe eMag vandut de Artis IT Solutions.

     Acelasi model este disponibil si pe PCGarage insa varianta cu SSD 256GB la pretul 1850 de lei, depinde ce capacitate de stocare ati avea nevoie.

     O alta varianta ar fi modelul Asus X509FA i3-8145U (3.90 GHz – Whiskey Lake) 15.6″ FullHD, 8GB RAM DDR4, SSD 256GB, este disponibil resigilat pe eMag cu urme de folosire si zgarieturi pe carcasa la pretul 1830 lei (nou nu am reusit sa-l gasesc).

     Ma anuntati daca aveti nevoie de alte informatii.

     • Multumesc!
      Am găsit câteva variante de laptop cu 8GB si .free dos.intre care un ASUS M509 DA-EJ 348.AMD Ryzen 3-325 OU până la 3.5 Ghz. 8GB.AMD Radeon .Free Dos. argintiu cu….1699lei
      1)Daca laptopul este …Free dos și trebuie să cumpăr programul Windows 10.nu e preferabil sa il aiba laptopul la cumpărare.,? ASI avea o varianta sa il obțin ieftin ?
      2,) DINTRE mărcile HP. ASUS și Lenovo care este mai recunoscută .recomandată?
      Va multumesc.
      Cu respect.

     • Cat timp este pentru uz personal, nu este obligatoriu sa aveti Windows cu licenta si nici nu ratati lucruri foarte importante, Windows 10 fara licenta se descarca gratuit de pe site-ul Microsoft in mod legal. Daca totusi vreti sa aveti Windows cu licenta (majoritatea laptopurilor vin cu Windows 10 Home), puteti face acest lucru, eu doar v-am atentionat ca este inclus si pretul licentei. 
      Dintre cele 3 marci mentionate eu as prefera HP insa asta nu inseamna ca Asus si Lenovo nu au laptopuri bune.

 9. Păi tot ce e scris în acest articol poate vedea oricine de pe situl digi, unde nu găsești însă soluții pentru chestiunile practice. De exemplu faci și plătești abonament Fiberlink 300, Digi îți dă un HG8121H, și cu asta te-a salutat și gata. HG8121H nu permite mai mult de 100 Mbps. De ce ți-l mai da și nu-ți spune de la început să-ți cumperi și un router sau ceva ca să poți accesa la maximum serviciul pe care îl plătești? Asta e o problemă pentru rezolvarea căreia Digi, în nicio secțiune de suport tehnic, nu da niciun indiciu

  • HG8121H suporta viteze Gigabit.
   Daca te referi la viteza wifi care intr-adevar lasa de dorit, nu numai pe acest echipament ci pe toate echipamentele ONT/ONU oferite de ei, atunci e altceva. Functia wifi este suplimentara pe aceste echipamente si daca se doreste o viteza mai mare, se foloseste un router personal. Un router care sa suporte intr-adevar viteze Gigabit pe wireless costa cateva milioane, nu ar fi rentabil pentru ei sa ofere astfel de echipamente in custodie/gratuit. In schimb, ei ofera routere in chirie (Kaon AR4010 sau ZTE H298a) care ofera viteze mai bune wireless.
   Daca te referi pe cablu, atunci e o problema undeva, deoarece ar trebui sa ai viteze Gigabit fara probleme, direct cu Huawei-ul lor.

    • In portul Gigabit (GE) trebuie sa fie introdus cablul.
     Viteza contractata este cea mentionata in articol, daca luam ca exemplu Fiberlink 500:
     -viteza minima: 200 Mbps download, 100 Mbps upload;
     -viteza maxima: 500 Mbps download, 250 Mbps upload;

     Astfel, daca viteza pe LAN este mai mica de 200 Mbps si problema este din cauza echipamentului lor (sa nu fie o problema cu placa de retea a PC-ului (driver vechi, sistem de operare cu probleme, etc.) sau o problema de cablu), atunci trebuie facuta o sesizare la ei iar ei trebuie sa intervina.

 10. Buna ziua. Cu un dell i5 8350u 1.70 ghz cu cablu din router viteza max e 140mb download si 300mb upload. cand au venit cei de la rds pe laptopul lor ajungea 800mb upload, cu cablul lor (aveau si un mic stick pe cablu, nu stiu daca e relevant?). in timpul testului de viteza cpu ajunge de 2 sau 3 ori la 100%, dar nu sta acolo, in general este 30-40%. este o problemă cu laptopul sau altceva? mi se pare absurd sa nu ating nici macar minimul la abonamentul fiberlink 1000. mulțumesc

  • Buna ziua,
   Presupunand ca va referiti la o conexiune prin cablu, poate fi o problema legata de cablu. Puteti testa cu un alt PC sau cu un alt cablu? Folositi si un router personal sau doar echipamentul lor?

   • azi au schimbat routerul. nu trece de 150 mb viteza pe laptopul meu. iar pe wifi 100 mb. download, pentru ca acesta ma deranjeaza. upload este 3-400 indiferent daca este cablu sau router

    • Va referiti ca ati schimbat routerul personal sau au schimbat ei echipamentul lor? In acest moment folositi doar echipamentul lor sau un router personal?

 11. buna ziua. as avea nevoie de ceva informatii cred. Zilele astea m-am transferat de la Telekom la RDS (la telekom tot abonament de 1000 aveam) si cumva nu reusesc sa ating mai mult de 100 Mbps la speedtest…
  mi-am luat alt router din comert (router gigabite), am sunat la support client ca sa imi treaca routerul lor pe modul bridge, etc
  la testul de viteza prin cablu nu depaseste 100 Mbps

   • da, ajungea uneori sa zicem si pana pe la 600 Mbps
    poate nu am configurat eu ceva bine in cazul de fata
    cablul UTP care face legatura dintre routerul de la Digi si cel din comert, trebuie sa fie 5e sau 6 ?
    ma refer la cel care vine din LAN2 catre WAN (la noul router)

 12. […] Telekom, Vodafone (UPC),  Orange, Akta si NextGen. Despre Digi (RCS & RDS) gasiti informatii aici. Asadar, daca ne intrebam ce viteza ar trebui sa am la internet, informatiile de mai jos ar trebui […]

 13. Hi! Imi spuneti si mie daca e normal sa am urmatoarele valori :
  * download: 30,2 Mbps
  * upload: 40,2 Mbps
  Asta in conditiile in care am cel mai scump abonament Fiberlink 1000, router de la Digi ZTE si un laptop plus 2 telefoane conectate la retea. Multumesc anticipat pt. raspuns!

  • Salut Alex,
   Sa inteleg ca te referi la reteaua wireless. Pe echipamentul Digi wifi-ul este slab, e o viteza normala avand in vedere ca sunt mai multe dispozitive conectate. Daca doresti o viteza mai mare trebuie sa folosesti un router personal.

 14. Buna ziua
  Mi s-a conectat fibra la RDS și am serviciu gbps de săptămâna viitoare, operatorul mi-a recomandat rotorul lor RDS, ca fiind singurul care permite 1000 mbs, rugămintea mea este sa îmi spuneti dacă laptopul meu nu are placa de rețea, ma conectez doar wireless, ce șanse am sa pot atinge viteze superioare pentru download /upload

  • Buna ziua, in primul rand nu doar routerul lor suporta viteze de maxim 1000 Mbps, exista multe alte routere care suporta astfel de viteze, probabil a fost o neintelegere. In al doilea rand, in ceea ce priveste placa de retea, daca placa de retea suporta viteze Gigabit, atunci ar trebui sa fie in regula. Faceti un test de viteza pe site-ul Digi Romania pentru a vedea ce latime de banda aveti.

    • 14.9 Mbps nu este o viteza superioara, este chiar o viteza mica pentru reteaua wifi. Testati internetul fiind conectat cu laptopul la wifi si ar trebui sa va functioneze corespunzator daca placa de retea este inregula.

 15. Salutare,
  Eu cred ca cei de la DIGI au mici probleme cu vitezele.
  Spre exemplu eu am FB500. Am modemul ZTE (cel) alb. Pe cablu direct, Donwload este in jur de 90, upload la fel. Pt fiberlink 500 eu m astept undeva la peste 200 clar.
  Sugestii?

  • Salut Alex,
   Viteza este intr-adevar redusa. Ce PC ai? Placa de retea este sigur Gigabit? Cablul de retea este cumva vechi? Daca da, verifica cel putin sa fie pe 8 fire, nu pe 4. Poti testa si cu alt cablu si/sau alt PC?

   • Salut Robert,
    Imi cer scuze, primul test a fost cu un laptop mai vechi.
    Am refacut testul cu un laptop HP Envy 360 RYZEN 7 si intradevar, pe cablu direct, viteza e de 470mb/s. O sa conectez un Wifi Router TP Link AC1200 si o sa testez din nou viteaza pe wi-fi si revin cu detalii. Ma astept la undeva la 200 mb/s pe wi-fi (e normal nu?)
    Multumesc frumos!

    • Nu stiu exact ce model TP-Link e acela (C5, C50), TP-Link AC1200 nu e numele complet al modelului. Pe 5GHz in aceeasi camera ar trebui sa ajungi si la astfel de viteze pe wifi, depinde de routerul personal.
     Apropo, trebuie sa suni la Digi sa iti treaca ONT-ul lor in modul bridge, ulterior configurezi PPPoE (o sa ai nevoie de user si parola de la ei) pe routerul personal, altfel vei face dublu NAT si performantele iti pot fi afectate.

     • Salut Robert,
      Modelul este C6 Archer.
      Intradevar, pe 2.4ghz, viteza este destul de mica, maxim 60 mb/s. Pe 5ghz, ajunge si la 300.
      Zici ca trebuie sa sun la ei sa fac altfel de configurari pt noul router? Eu l-am conectat direct la modem si am setat Dynamic IP. Ma asteptam ca pana si 2.4ghz sa sara de 100.

     • Acesta este best practice-ul, sa faca NAT doar un echipament si PPPoE sa fie activ pe routerul personal, rolul echipamentului lor ramanand doar de convertor de fibra optica. Poti testa si asa cu el in modul bridge, poate constati o viteza mai mare.
      Vitezele pe 2.4GHz si 5GHz depind de router, este un router de aproximativ 100 de lei, eu zic ca sunt bune vitezele, cel putin pe 5GHz e foarte buna.

  • Digi trece sub tăcere cheltuielile pe care trebuie sa le faci ca să obții vitezele pe care le plătești. Eu am doua locații:
   – la una abonament Fiberlink 300, dar sunt conectat cu cablu, mi-am cumpărat un router Dir815 gigabit, și obțin pe pc, conectat cu cablu pe un lan a routerului maximul (295 Mbps), iar la conectare pe wifi cel mai mult obțin 150 Mbps. Pentru a ajunge la aceste rezultate echipa Digi a trebuit sa intervină în doua rânduri, pentru ca nu sunt întotdeauna atenți la setările lor. Cel puțin au fost prompți.
   -la cealaltă locație am întrare prin fibra optica prin intermediul unui HG8121H, și de aici încep problemele dacă ai un abonament mai bun decât Fiberlink 100. Pentru ca dracovenia pusa de Digi nu duce mai mult! Țeapă de la Digi. Cauți mult și bine pe situl lor și nimic. Și atunci te uiți pe forumuri pe la alți pățiți, cel mai adesea zic aceștia ca au rezolvat cumpărând un router gigabit, conectat prin sarma la HG8121H, apoi au sunat la Digi sa seteze în bridge HG-ul. Unii au obținut ce se așteptau, alții nu. Dar cu toții s-au ales cu 2 aparate, sarmaraie prin casa, alimentatoare, șamd. F**k

 16. in data de 23.04.2020 am sunat la numerele dumneavoastră pentru a sesiza că am viteza la internet de aproximativ 60 MB la descărcare respectiv 70 MB la vizualizare. am aștepta aproximativ 12 minute pentru a fi preluat de un operator care mi-a solicitat să îi comunic datele exacte ale viteze de internet. nu am notat aceste date iar când am solicitat să înregistreze sesizarea, pe motivul că am ridicat tonul (discuția fiind purtată în termeni civilizați – vezi înregistrarea) mi- a fost închis telefonul.
  solicit rezolvarea problemelor tehnice pentru a beneficia de condițiile contractuale pentru care efectuez plat în mod regulat și fără depășiri de termen.
  în condițiile nerezolvării celor solicitate îmi rezerv dreptul a a sesiza ANCOM-ul și chiar solicitarea rezilierii contracutului.

  • Noi nu suntem de la Digi.
   Faceti o sesizare online pe site-ul Digi Romania.
   Cat despre inchiderea apelului, va recomand sa discutati civilizat, ca si ei sunt tot oameni, si poate nu vi se va mai inchide apelul. 🙂

 17. Foarte interesant. Eu am abonament Fiberlink 500 si primesc viteza de descarcare si celelalte specificatii de Fiberlink 100. Mai exact 63.87 mb download si 53.33 mb upload.

 18. Buna, cum este routerul AR4010N (de la RDS)?
  Sunt multumit de el pe cablu (am Fiberlink1000 si am ~800 pe download), dar WiFi ul nu „bate” suficient de departe, nu ajunge dintr-un colt in celalalt al unui apartament de doua camere. Exista setari prin care pot imbunatati?
  Multumesc

  • Salut Sorin,
   Nu este o viteza minima, nu garanteaza nimeni o anumita viteza pe wifi. Verifica sa fie pe 2.4GHz, sa nu fie cumva pe 5GHz.
   Daca e deja pe 2.4GHz nu prea ai ce setari sa-i faci, atat are routerul aria de acoperire. Poti folosi un repeater daca vrei sa extinzi reteaua.

 19. buna ziua! astazi am primit un nou rutar pt net
  dar nu este nici o schimbare fata de cel care lam avut tot la fel imi merge netul greu
  ce se poate face?
  imi pare rau ca am semnat si noul contract ca netu nu imi merge

 20. Fiberlink 1000, cu ethernet nu trece de 200 Mbps download (500 upload) pe laptop HP, i7, 125 GBM ( liber 65 GB), 8 MB, W10, gigabit. Cu ZTE de la RDS. Ei zic ca nu e ok laptopul, ca are prea multe aplicatii ( Zoom, Skype, AC DS, Teams, Office, Bit Defender si ce mai are el de la natura HP), cica am mici probleme pe streaming HBO GO din cauza ca CPU e 80-90% probabil cu aplicatii in background :))

  In acelasi timp pe wi fi mai sunt un laptop si un telefon, dar fara trafic semnificativ
  Voi ce ziceti, de ce am strean=ming HBO GO cu freezing repetat de zecime de secunda ? E drept ca pe wi-fi la 40 Mbps aveam freeze mare si dez si calitate blur..

  • Wifi-ul ZTE-ului lor este praf, nu e nicio surpriza ca functioneaza slab acolo. Daca vrei wifi bun, trebuie sa cumperi un router personal. Cat despre viteza pe cablu e fix la limita lor minima insa parerea mea e ca e viteza redusa, eu am Fiberlink 300 si am 280 Mbps chiar si n perioada asta aglomerata. Poti testa si alt PC pe cablu? Au venit cu un laptop de test sa verifice viteza?

   • Protocolul de comunicație wifi face ca viteza de comunicație sa fie mai mica. De a exemplu ai abonament Fiberlink 500, și un router gigabit care permite sa poți obține viteze de download de 500 Mbps. De asemenea ai un PC cu placa de rețea gigabit, conectat la un LAN al routerului pe cablu, și un telefon tare cu care te poți conecta pe wifi la router. Dacă faci un speed test cu PC-ul, vei obține aproape 500 Mbps. Faci apoi un speed test cu mobilul, și vei obține cel mult 250 Mbps viteza de download, și cel mult 250 Mbps viteza de upload. Dacă le aduni, da cam 500.

    • Acei maxim 500 Mbps se refera la viteza download, dar presupun ca partea cu adunatul a fost o gluma.
     Cat despre reteaua WLAN, cu siguranta este mai slaba si mai instabila decat reteaua LAN, este normal sa fie asa.

 21. Bună ziua spuneti mi vă rog de ce merge asa greu internetul
  Cînd mă uit la un film se tot întrerupe si după cîteva minute pornește iară

 22. Viteza a scazut de la o zi la alta de la 9.5 MB /s download la maxim 500kB/s, tip de abonament fiberlink 100 fttb, care ar putea fi o explicație?

 23. Viteze pe Download/Upload foarte mici . Download aprox.10,5mbps – Upload aprox.4,5mbps in regim de wireless (wifi) Digi Fiberlink 300 cu router ZTE660 .Sub așteptari . laptop Lenovo i7 -16gbRAM -SSD 500.

 24. Bună ziua! Sunt din Com.Barcea, Jud. Galați și dețin abonamentul Digi Fiberlink 100 (e maximul posibil pe infrastructura din această zonă). Totuși, vitezele mi se par foarte mici, adică în testele de viteză (chiar și cel de la DIGI) abia dacă ating 18 Mbps download și 24 Mbps upload iar în UTorrent abia dacă ating 3Mbps. Am un router Asus RT-N15U la care ma conectez cu placa de rețea gigabit de pe placa de bază ASUS PRIME X470 PRO, sistemul mai pe scurt e un Ryzen 7 2700x, 16GB RAM, SSD NVME PciEx4, RTX2060. Nu cred că se pune problema de performanțele sistemului. Întrebarea mea este: ar trebui să mă conectez la router cu un cablu gigabit? Am înțeles că ordinea firelor de la mufa cablului UTP ar fi alta (poate mă înșel). Oricum am comandat un router D-Link Gigabit EXO DIR-882 care va ajunge săptămâna viitoare și acesta suporta conexiune gigabit pe porturile LAN. Azi voi testa conexiunea PPPOE conectându-mă direct cu laptopul la modem și revin cu rezultate dar în principiu nu mă aștept la vreo îmbunătățire semnificativă!

  • Buna ziua,
   Nu ar trebui sa fie o problema de router, RT-N15U este Gigabit chiar si pe cablu. Oricum nu asta e problema, daca e Gigabit sau nu, ar fi suficient sa fie 100 Mbps. Poate fi o problema cu acel cablu, e suficient sa fie chiar si un fir din cablu usor desprins sau mufa sa nu fie sertizata cum trebuie astfel incat sa apara probleme de performanta. Daca pe direct functioneaza tot slab, va recomand sa testati si cu un alt cablu UTP.

   • Am încercat aseară direct din modem cu un alt cablu din laptop și am aceleași rezultate. Mufa pare să fie bine făcută/conectată. Nu știu ce să zic, atașez un link către o fotografie cu mufa unde se vede dispunerea cablurilor pe nuanțe. Deci ordinea pe care o știu eu ar fi Alb-portocaliu/Portocaliu/Alb-verde/Albastru/Alb-Albastru/Verde/Alb-Maro/Maro. Poate mă înșel, atașez si un link către o fotografie de unde se poate deducea ordinea cablurilor în mufă drive.google.com/open?id=1jcPkC3WFGON-d759ZcxrXY-FYYaBW4IC

    • Ordinea culorilor este corecta pentru un cablu crossover.
     Testati si cu un alt cablu sau daca va este dificil acest lucru, faceti o sesizare la relatii cu clientii si vor veni ei sa verifice, vor testa inclusiv cu alt cablu.

 25. Buna ziua,
  am nevoie mare de ajutorul dvs, saptamana trecuta la pct de lucru **** srl din Timisoara **** nr *, 1 zi intreaga nu a functionat Internetul.Acum functionarea este deficitara presupun ca este vorba de prea putin trafic alocat conexiunii de Internet, pt ca se conecteaza greu orice directie email, google cautare, sistem aplicatie, etc. Laptopurile conectate pe wireless nu mai se conecteaza decat la intrervale de 20minute ff mult,
  Va rog sa-mi raspundeti cu analiza diagnostic si rezolvarea urgenta

     • Au constatat ca este cablul… Eu cred ca echipamentul ont nu mai este compatibil cu pc-ul meu. Deci am ajuns din nou la dial up…

     • Nu exista o incompatibilitate intre ONT si PC. Echipamentele nu trebuie sa fie compatibile, e vorba doar de un cablu care conecteaza placa de retea a PC-ului cu ONT-ul. Daca vi s-a spus ca este cablul, nu a fost inlocuit pe moment?

     • Ok. Atunci problema este clar de la computer, din moment ce a functionat cu un laptop de test. In primul rand, verificati in Network Connections (sau Network and Sharing Center daca aveti Windows 7/8/10) la proprietatile placii de retea (iconita placii de retea ar trebui sa se numeasca Local Area Connection sau Ethernet) – Configurare – Avansat – Viteza & Duplex – aici sa fie selectat Automat. Daca este deja selectat automat va recomand fie sa testati computerul si la alta adresa daca aveti aceasta posibilitate sau sa incercati reinstalarea Windowsului.

  • Eu iti recomand sa faci niste verificari inainte de a face sesizari la ANPC.
   Placa de retea Gigabit ai? Ai incercat atat pe automat cat si in 1.0 Gbps? Folosesti si un router personal? Ce procesor, cati RAMi si ce folosesti ca unitate de stocare (HDD/SSD)?
   Ai incercat si cu un alt cablu sau pe un alt computer? Computerul acesta l-ai testat si la alta adresa?

 26. Buna ziua. As dori sa fac o sesizare in legatura cu conexiunea la internet. Merge extrem de greu, pica reteaua zilnic. As dori un raspuns cu privire la acest inconvenient si de asemenea sa se rezolve cat mai rapid cu putinta, deoarece imi este necesara o conexiune buna la internet! Multumesc!

  • Buna ziua,
   In ce localitate aveti viteza redusa la conexiunea de internet Digi?
   Aveti si un echipament de la Digi sau un router personal? Daca da, ati incercat sa-l reporniti?

 27. AccEoC 20 – Fiberlink 100 -DW 0,5 mbps si UP 1,5 mbps e maximum de viteza de 6 luni incoace
  7 sesizari numai in decembrie si tot nu au rezolvat deci … DIGI in zona mea este PRAF
  Sunt nevoit sa caut alt operator de net fix

  • In Drobeta-Turnu Severin,cartier Schela viteza internet mobil testată este f.mica,11Mbs,SI 2 pentru upload în rețeaua Digi 4g .
   Internetul funcționează cu sincope,dispare semnalul in 4g perioade scurte de 1-2 min.dar dese.
   Acest lucru persistă de cca 2 luni.
   S-a făcut sesizare la punct Digi Drobeta fără a se remedia până acum nimic. Până cu 2 luni in urmă a funcționat bine în aceeași locație.Aceeasi problemă si in cartierul vecin,Fundașul Schelei.

   • Eu viteza asta o am pe 4G constant.
    Problemele de acoperire se rezolva greu, mai ales cand nu e vorba de lipsa semnalului. In afara de sesizari la ei, nu aveti ce sa faceti.

  • Depinde de infrastructura din zona. Daca este fibra optica, puteti avea o viteza de maxim 300 Mbps. Daca este infrastructura EOC (este un hibrid intre fibra si cablu coaxial) puteti avea viteza de maxim 100 Mbps sau maxim 30 Mbps, in functie de tipul infrastructurii EOC. Un raspuns exact puteti primi de la serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS.

 28. In localitatea Rahau, jud. Alba, Fiberlink Popular EoC(singurul abonament disponibil de 4 ani de cand e pe zona) viteza de download e de +-35 mbps iar upload +-40 mbps. La pretul de 15 lei pe luna e ok, dar se poate upgrada la fibra optica de pe coaxialul deja existent, aflandu-ne la 7 km de mun. Sebes, unde am cunostinte care la abonament de fib1000 au peste 800mbps pe cablu..

  • Nu stiu sigur ce tip de EoC este in Rahau deoarece pe reteaua EoC de viteza mare abonamentul este de maxim 100 Mbps, deci sare lejer viteza de 50 Mbps. Poate la voi in Rahau este doar EoC de viteza mica. Oricum, e buna si reteaua EoC de care ar fi, la 15 lei pe luna este foarte ok din punctul meu de vedere, nu e nici fibra insa nu este nici ADSL cu viteze mici la preturi mari cum au altii.
   Poate pe viitor vor trage totusi fibra pana in casa si in Rahau.

 29. In Craiova cu un laptop i7, pe wireless-ul unui ONT F660:

  download: 60.83 Mbps
  upload: 72.33 Mbps

  Upload-ul este ok insa viteza download este usor scazuta, chiar si pe wifi. Se pare ca nu exceleaza echipamentele RDS la capitolul wifi, cu un router mai performant cu siguranta viteza download este mult mai buna.

 30. Test facut pe site ul digiromania facut acum in Tg Mures, Fiberlink 300:
  Download: 0,3Mbps
  Upload: 4,8Mbps.
  In fiecare weekend e la fel, uneori mai rau:(

  • Viteza ta nu este doar mica, este mica inclusiv pentru date mobile 3g pe un telefon. Este pe cablu testul sau pe wifi?
   Ai dezactivat antivirus/firewall si toate aplicatiile cu acces la internet?
   Ai router personal sau ONT/router de la RDS?

 31. Ca sa incep eu, in Cluj-Napoca, Fiberlink 500, FTTH, ONT F660 fara alte echipamente, un singur PC, am urmatoarele valori download/upload la internetul fix:

  Download: 480 Mbps
  Upload: 200 Mbps.

    • Salutare ! Este normal la abonament fiberlink 1000 sa am viteza de download 13mb/s pe torente si in teste sa imi apara 650/950 . Am doua routere unul zte care e pus in bridge cu altul Tplink ax1500 (reteaua digi) conectat prin cablu utp la pc . Fibra optica in scara . Mi se pare ceva dubios la upload sa am 950 si download 650… plus ca downloadeaza foarte greu de pe orice site intru am ajuns la maxim 25mb/s in zile bune

     • Salut Bogdan,
      650 Mbps nu este o viteza redusa iar rata de transfer maxima la o astfel de viteza poate fi de 81MBps (viteza rezultata in urma unui test de viteza si rata de transfer sunt doua lucruri diferite si sunt reprezentate in Mbps respectiv MBps).
      Rata de transfer cu care se descarca ceva depinde foarte mult de numarul de sursa de unde se descarca fisierul respectiv, la ce distanta este destinatia si in ce retea. Viteza reala se masoara in urma unui test de viteza facut pe un server din reteaua Digi (viteza aceea de maxim 1000 Mbps face referire la viteza in reteaua Digi).
      Daca nu ai incercat inca, incearca sa repornesti cele doua echipamente.