Care pe care – o noua emisiune concurs la TVR 1
TVR 1 continua sa lanseze pe piata media din Romania emisiuni de cultura generala 100% romanesti. Dupa ce Televiziunea Romana a lansat emisiunea-concurs Castiga Romania care este un format 100% romanesc si care a fost preluat de alte televiziuni si adaptat in tara lor, acum TVR 1 va lansa o alta emisiune concurs numita Care pe care.

Prima editie Care pe care va fi difuzata pe 1 mai. Emisiunea va fi difuzata de luni pana joi, de la ora 18 si va intra pe tronsonul lasat liber de serialul Familia Durrell. Nu se stie inca ce se va intampla cu acest serial, fie va fi mutat pe un alt interval, va fi mutat pe un alt post al Televiziunii Romane, ori se va renunta la difuzarea acestui serial.

Emisiunea concurs Care pe care va fi prezentata de Ruxandra Gheorghe Negrea, realizatoarea acestei emisiuni mai prezinta la TVR emisiunea Vorbeste corect!, difuzata pe TVR 1 de la ora 14:55. Care pe care este prima emisiune concurs in care concurentii vor fi nevoiti sa raspunda la intrebari despre limba romana.

Mod de desfasurare Care pe care

In fiecare editie a emisiunii vor fi  prezenti 4 concurenti care vor participa la 5 probe. Vor fi probe in care concurentii vor trebui sa raspunda corect la intrebari despre cum se vorbeste corect insa vor fi si probe in care concurentii vor urmari filmulete scurte la care ei trebuie sa raspunda daca in acele filmulete s-a vorbit corect sau nu.

Care pe care – o noua emisiune concurs la TVR 1
Concurentii vor putea castiga premii substantiale in bani. Iata care sunt cele 5 runde la care concurentii vor trebui sa raspunda:

  1. Continua expresia – aici fiecare concurent va trebui sa continue expresia data; la runda 1, concurentii pot castiga 100 lei;
  2.  Cum e corect? Concurentii vor avea in fata 4 propozitii/fraze cu un raspuns corect si unul gresit, concurentul care crede ca stie raspunsul va trebui sa apese rapid pe buton si sa explice de ce crede ca este corecta varianta aleasa de el. Fiecare raspuns valoreaza 150 lei;
  3. Vanatoarea de greseli (proba eliminatorie). La aceasta runda,pe ecran va aparea o ruleta cu 6 variante: filme, televiziune, muzica, social, internet, presa. Concurentul cu cei mai multi bani stransi va trebui sa spuna stop in timp ce ruleta se invarte. La categoria la care s-a oprit ruleta vor aparea filmulete cu greseli, concurentii vor trebui sa bifeze cat mai multe greseli iar cel care bifeaza cele mai multe greseli va castiga 150 lei per greseala bifata. Va fi eliminat concurentul care a bifat cele mai putine greseli;
  4. De unde si pana unde (proba eliminatorie). Prezentatoarea va spune 5 cuvinte/expresii, concurentii vor scrie ce inseamna acel cuvant/ expresie si de unde vine. Fiecare raspuns corect este premiat cu 200 de lei. Concurentul cu cei mai putini bani acumulati va pleca acasa;
  5. Duelul. Fiecare concurent va trimite inainte de filmare o lista cu 10 cuvinte. Concurentul cu cea mai mare suma acumulata pana in acel moment ii va spune adversarului sau primul cuvant din lista trimisa de el, adversarul va trebui sa dea un sinonim. Dupa fiecare cuvant, prezentatoarea va da simbolul cuvantului, ce inseamna acel cuvant si sinonime. Concurentul care nu stie/greseste doua sinonime este invins. Castigatorul rundei isi va dubla suma castigata.

Persoanele care doresc sa participe la aceasta emisiune concurs trebuie sa intre pe preselectii.tvr.ro/care-pe-care-preselec-ii_40075.html si sa completeze formularul emisiunii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. O emisiune foarte buna. Ma uit la această emisiune. Imi dau seama cate lacune am.
    Chiar daca sunt la a treia varsta incerc sa ” bag la cap” cate ceva.