Casuta din preerie – premiera AXN White
Postul de televiziune AXN White va difuza din 27 februarie de la ora 17:50, de luni pana vineri, un super serial pe nume Casuta din preerie (1974). Serialul va fi difuzat in premiera in Romania. Pentru a ne obisnui cu personajele si actiunea serialului, AXN White va difuza pe 26 februarie un film pilot, dupa care postul va difuza primul episod tot pe 26 februarie, de la ora 18:35.

Casuta din preerie este realizat dupa romanele cu acelasi nume scrise de Laura Elizabeth Ingalls, romane publicate intre anii 1932-1943 si 1971. Actiunea serialului are loc in anii 1800 si spune chiar povestea de viata a autoarei si a familiei sale. Pionierul Charles Ingalls  (Michael Landon) se muta alaturi de familia sa in preeria din Minnesota, la o ferma de langa Plumb Creek.

Primele probleme ale familiei Ingalls apar in momentul in care tatal autoarei doreste sa obtina actul de proprietate pentru ferma unde locuiesc. Casuta din preerie spune povestea autoarei de la copilarie pana la maturitate. In serial au fost prezenti numerosi actori, fie cu rol permanent fie ca invitati avand roluri mici de cateva episoade.

Casuta din preerie – premiera AXN White

Casuta din preerie are 9 sezoane cu un total de 204 episoade, pe IMDb a obtinut nota 7,5. Serialul a fost difuzat in SUA de postul NBC intre anii 1974 si 1984. In anul 2005 s-a mai realizat un miniserial de 6 episoade. Pe baza romanelor scrise de Laura Elizabeth Ingalls s-au realizat si 3 filme de lungmetraj.

Casuta din preerie a fost nominalizat de 43 de ori la mai multe festivaluri de filme si a castigat 17 premii printre care premii Emmy sau Globul de aur. Serialul a castiga intre 1978-1979 premiul de Cel mai bun serial drama preferat de public.

AXN White apartine companiei Antena Grup Grecia care mai detine in Romania si canalele AXN, AXN Black, Rock TV, Magic TV sau Kiss TV. AXN White are licenta tematica – filme si seriale pentru femei. Postul de televiziune se afla in pachetele de baza ale celor mai mari operatori de cablu, iptv si dth cum ar fi: Vodafone, Orange Romania, Orange Romania Communications, NextGen, Digi sau Focus Sat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII