Cât durează portarea numărului în rețeaua Digi Mobil?

E incredibil câte persoane renunță zilnic la cartelele Pre Pay și își portează numărul în rețeaua Digi Mobil. Din păcate aceste persoane nu se interesează înainte nici de problemele de rețea, nici de calitatea serviciilor și a suportului, nici de condițiile de utilizare a rețelei Digi (mă refer la 3G).

Deși este într-o continuă dezvoltare, DigiMobil are încă probleme cu rețeaua. Practic, în marile orașe semnalul este bun dar din cauza aglomerației calitatea apelurilor este slabă (câteodată) iar în zonele periferice acoperirea este slabă. Pentru astfel de probleme puteți deschide o sesizare iar în câteva săptămâni problema se va rezolva (știu că durează prea mult dar fără această sesizare problema va exista și după aceste săptămâni).

Dar să revenim la serviciul de portare. Ceea ce trebuie șă știți înainte de a vă porta numărul este faptul că portarea numărului (transferarea unui număr de Telekom în rețeaua Digi, de exemplu) poate dura cel puțin 3 zile lucrătoare. Ambele cartele vor funcționa normal pe parcursul celor 3 zile, mai puțin în ultima, atunci când se efectuează portarea. Transferarea numărului poate dura de la 20 de minute la 8 ore, timp în care veți rămâne fără semnal.

La încheierea abonamentului (vorbim de numere portate) trebuie să dețineți cartela cu numărul pe care vreți să-l portați. De pe această cartelă, reprezentatul Digi va copia un cod și îi va atribui numărul de telefon unei cartele Digi. După semnarea contractului veți primi cartela înapoi (în cazul exemplului nostru de mai sus, cea de Telekom) și o cartelă Digi. Până în momentul portării (adică după 3 zile lucrătoare) ambele cartele vor funcționa normal (cea de Digi va avea un număr provizoriu).

După ce portarea s-a finalizat trebuie să folosiți cartela de Digi, cea de Telekom devenind neutilizabilă.

Din câte știm rețeaua Digi Mobil nu este nouă pe piața comunicațiilor din România doar că, începând cu 2012, rețeaua a început să prindă forma. RDS a venit cu oferte bune pentru Digi (4 euro/lună și ai minute nelimitate naționale și internaționale) și astfel tot mai mulți români s-au îngrămădit la cozile de la magazinele Digi să-și deschidă abonamente.

Nici măcar reprezentanții Digi nu se așteptau la un așa mare val de clienți. Astfel această rețea a fost luată pe nepregătite. De exemplu rețeaua nu putea „ține” atâtea dispozitive conectate, acoperirea încă slabă etc. Și să nu mai vorbim de suportul tehnic care, la un moment dat nu putea face față la nici un sfert dintre apelurile venite zilnic. Între timp lucrurile s-au mai îmbunătățit iar DigiMobil a devenit o amenințare pentru companiile mari de telefonie mobilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul

* Pentru a comenta, trebuie sa acceptati GDPR

*

Accepta

Introduceti numele

Postarea unui comentariu implica acceptarea termenilor si conditiilor site-ului media-max.ro

6 COMENTARII

    • Probabil nu s-a finalizat portarea inca. Portarea se finalizeaza in 3 zile lucratoare de la depunerea cererii, in conditii normale.
      Va recomand sa sunati la operatorul in care va veti porta pentru a se verifica data cand se finalizeaza portarea.