Cele mai utile lucruri pe care le poti face cu pc-ul tau si de care nu stiai – Stiai ca…Daca descarci un fisier PDF si observi ca acesta se termina cu .exe acesta este un virus? Sterge-l, nu-l deschide.  Fisierele ce au extensia (terminatia) .exe sunt executabile si au influente asupra sistemului de operare atunci cand sunt deschise.

Stiai ca…Daca accesezi un wi-fi din aeroport sau hotel ce costa bani atunci trebuie sa adaugi la sfarsitul linkului extensia .jpg si vei sari de pagina unde trebuie sa te inregistrezi? Anumite retele wi-fi costa bani atunci cand le folosim. Pentru a le accesa trebuie sa ne inregistram imediat dupa ce ne conectam la reteaua respectiva. Ei bine, putem trece usor de pagina de autentificare daca adaugam la sfarsitul linkului (ce ni se deschide autmat la conectare) extenisa .jpg. Aceasta nu redirectioneaza imaginile.

Stiai ca….Pentru a descarca un videoclip sau o piesa audio de pe YouTube trebuie doar sa adaugam SS intre www. si Youtube in linkul videclipului? Daca facem asta vom fi redirectionati catre o pagina unde ne vom alege ce format dorim sa descarcam fisierul (video sau audio).

Stiai ca…Daca ai inchis accidental un fisier word fara sa-l fi salvat in prealabil il poti recupera cautand in „My Computer” extensia .asd? In timp ce lucrezi, Word-ul salveaza schite temporare in calculatorul tau dandu-ti astfel sansa sa recuperezi un Word nesalvat. Trebuie doar sa deschidem fisierele cu extensia .asd si ne vom recupera fisierul.

Stiai ca…Daca atunci cand lucrezi la un text si vrei sa para mult mai lung trebuie doar sa apesi CTRL+F si sa cauti ” . „? Marimea textului se va modifica de la 12 la 14 iar acesta va arata exact la fel. Aceasta functie este utila atunci cand dorim sa avem un text care sa se intinda pe cat mai multe pagini. De exemplu, o tema sau un eseu.

Stiai ca…Daca apesi Shift + F3 dupa ce ai selectat un text in Word, literele vor deveni majuscule? Daca spre exemplu vrem ca toate titlurile sau subtitlurile sa le transformam in litere mari nu mai trebuie sa le rescriem ci doar sa le selectam si sa apasam Shift si F3.

Stiai ca…Atunci cand copiezi un text si vrei sa-l lipesti in alta parte trebuie sa apesi CTRL+Shift+V pentru a se lipi fara formatare? Daca avem un text scris cu diferite fonturi si vrem sa-l transformam intr-unul standard trebuie doar sa apasam CTRL+Shift+V atunci cand vrem sa-l lipim.

Cele mai utile lucruri pe care le poti face cu pc-ul tau si de care nu stiai

Stiai ca…Daca salvezi o prezentare PowerPoint cu extensia .ppsx atunci cand o vei deschide se va deschide direct slideshow-ul? De obicei, cand deschidem o prezentare in PowerPoint aceasta se deschide in utilitarul de la office si trebuie sa apasam F5 sau sa deschidem manual SlideShow-ul. Daca vom salva prezentarea cu extensia .ppsx atunci SlideShow-ul se va deschide automat.

Stiai ca…Daca tii apasat butonul ALT si apesi click pe imaginile cautate pe Google, acestea se vor salva automat in calculatorul tau? Nu mai trebuie sa salvezi imaginile manual ci doar sa tii apasat butonul ALT si sa selectezi imaginile cu mouse-ul. Acestea se vor salva automat.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU