Chefi la cutite incepe la Antena 1 – 2020
Antena 1 incepe sa introduca de astazi emisiunile din grila de toamna. Prima emisiune de toamna difuzata de Antena 1 in prime-time este Chefi la cutite. Aceasta emisiune va fi difuzata in fiecare zi de luni, marti si miercuri de la ora 20:30 pe Antena 1.

Chefi la cutite este prezentata de Gina Pistol si jurizata tot de cei 3 jurati ai editiilor trecute: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu. Pe langa primele farfurii ale concurentilor acestei editii, astazi vom vedea cine castiga prima amuleta a primei editii din sezonul 8. Concurentul care castiga cat mai multe amulete are mai multe avantaje in etapa a 2-a a emisiunii, atunci cand juratii se vor duela pe echipe. Fiecare amuleta poate da castigatorului diferite avantaje cum ar fi: adversari sa gateasca doar cu o mana sau fara un ingredient (sare, piper).

Mod castig amulete – Chef la cutite
Cei 3 jurati gatesc cate un preparat iar un chef bucatar din afara emisiunii, fara sa stie cine ce farfurie a gatit, va juriza cele 3 farfurii iar farfuria care i se pare cea mai gustoasa chef-ului din afara emisiuni va aduce concurentului amuleta editiei.
Primul chef care va juriza batalia dintre cei 3 chefi este italianca Patrizia Paglieri. Chef Patrizia Paglieri a mai participat in trecut ca jurat la o alta emisiune culinara numita Masterchef difuzata in trecut de postul Pro TV.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu au fost si ei primii jurati ai emisiunii Masterchef in sezoanele 1-3, dupa care s-au mutat la Antena 1, fiind in prezent juratii emisiunii Chefi la cutite.

Istoric si mod de desfasurare Chefi la cutite
Emisiunea Chefi la cutite este difuzata de Antena 1 din 2016. Persoanele interesate sa participe la aceasta emisiune trebuie sa se inscrie la castig si se vor prezenta in fata juriului cu un preparat facut de ei (participanti) in bucataria emisiunii. Preparatul pregatit de concurent trebuie sa fie gata in maxim o ora.

Organizatorii emisiuni pun la dispozitia participantilor ingredientele necesare pentru orice fel de preparat. Dupa ce termina de pregatit preparatul dorit concurentul pune pe o banda 3 farfurii cu preparatul sau si asteapta intr-o camera decizia juriului.

Cei 3 chefi gusta preparatul, daca le place, fiecare chef ofera un cutit. Daca concurentul nu obtine cel putin 2 cutite, nu va avansa in aceasta competitie. In situatia in care preparatul unui concurent este apreciat foarte mult de un jurat, acesta ofera concurentului respectiv un cutit de aur (trecand direct in echipe).

Fiecare chef poate oferi cate un cutit de aur pe sezon, doar unui concurent. Concurentii care trec in etapa a 2-a trec prin mai multe probe stabilite de chefi, si li se ofera note, astfel chefii triaza concurentii iar la sfarsitul acestor probe raman cat mai putini concurenti. Participantii cu note mici sunt eliminati. Cei ramasi trec in etapa a 3-a, probele pe echipe.

Fiecare echipa este compusa din cate 6 concurenti plus cheful. Cele 3 echipe participa la diferite probe culinare pe diferite teme. Fiecare echipa gateste cate un preparat, cei 3 chefi doar sfatuiesc concurenti din echipele lor fara sa ii ajute in pregatirea preparatului.

Chefi la cutite incepe la Antena 1 

Un juriu gusta preparatul echipelor si da voturi sub forma unor farfurii. Echipa care obtine cele mai multe farfurii trece mai departe. Celelalte 2 echipe participa la un duel. La duel toti concurentii gatesc cate un preparat fiecare iar juratii, dupa ce gusta preparatele, acorda note de la 1 la 5. Concurentul cu nota cea mai mica, pleaca acasa.

In etapa urmatoare, fiecare semifinalist isi face o echipa din concurentii eliminati si pregateste cu ajutorul lor un meniu intreg, nu doar un preparat. Fiecare preparat din meniu este gustat de un juriu iar acest juriu da note pentru fiecare preparat din meniu. Cine obtine cele mai mari note pentru fiecare preparat in parte din meniu, este declarat castigator si obtine premiul emisiunii de 30.000 de euro.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.