Clash Royale – unul dintre cele mai echilibrate jocuri – impresii, pareri, deck-uri
Clash Royale este unul din cele mai echilibrate jocuri din punctul meu de vedere, un joc in care nu esti obligat sa investesti bani pentru a ajunge mai departe, cartile jucate sunt facute asa incat sa se sustina/anuleze una pe alta.

Clash Royale este un joc creat pentru mobil de catre Supercell si combina elemente din jocuri in care colectionezi carti, jocuri tip tower defense si arene battle multiplayer online. Este un joc relativ nou, a fost lansat pe 2 martie 2016 si a ajuns la venituri de 1 miliard de dolari intr-un an.
Desi nu sunt gamer, Clash Royale m-a captivat prin usurinta cu care se joaca, nu este un joc greu insa trebuie sa ai putina imaginatie pentru a-ti face un deck foarte bun, dupa ce ajungi sa cunosti competentele fiecare carti.

Ceea ce m-a facut sa consider Clash Royale unul dintre cele mai echilibrate jocuri, pe langa faptul ca, din punctul meu de vedere, nu exista cel mai bun deck, este ca mereu joci cu persoane care au aceleasi rezultate ca tine, nu o sa joci cu cineva care are un scor considerabil mai mare sau mai mic.
Modul de joc este simplu, fiecare jucator foloseste carti pentru a aduce pe teren diferite (foaaarte diferite) caractere scopul fiind de a distruge cele 3 turnuri Crown. Daca unul din jucatori distruge King’s Tower atunci primeste automat 3 coroane deoarece sunt distruse automat si celelalte 2 turnuri.

Clash Royale – unul dintre cele mai echilibrate jocuri – impresii, pareri, deck-uri
Jocul este finalizat in una din urmatoarele situatii:

  • jucatorul distruge King’s Tower;
  • unul din jucatori are mai multe coroane decat celalalt;
  • un turn este distrus in prelungiri (in situatia in care in timpul normal de joc numarul de turnuri distruse de fiecare parte este egal);
  • in cazul in care nu este respectata niciuna din conditiile de mai sus, jocul se termina egal; daca au fost distruse coroane pe parcursul jocului, acestea se adauga la numarul de coroane general insa nu se adauga nimic la scor.

Castigand jocuri multiplayer castigam trofee care ne permit sa ajungem in arene noi (fiecare arena deblocheaza carti noi) si sa ajungem in ligi mai mari. Odata cu avansarea in arene, cresc si recompensele oferite de catre chest-uri.

Cum cream un deck foarte bun?

Pentru a avea un deck foarte bun trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, in special ca incepatori:

  • battle deck-ul contine 8 carti pe care le putem alege prin rotatie; sub deck, avem average elixir-ul, media costului elixirului a celor 8 carti alese; din punctul meu de vedere media trebuie sa fie undeva intre 3-4;
  • utilizarea elixirului este cheia catre victorie, indiferent de tipul de deck dorit trebuie sa avem in vedere ca deck-ul ales nu trebuie sa consume foarte mult elixir, altfel jocul devine foarte greoi, indiferent de cat de bune sunt cartile alese;
  • obligatoriu trebuie sa alegem doar carti pe care le folosim, altfel irosim inutil un slot de carte, cu cat avansam mai mult in joc cu atat vom vedea cat de multa diferenta poate face o carte;
  • cartile alese trebuie sa se sustina una pe alta si sa-si acopere slabiciunile; exemplu: pentru Giant Skeleton/Pekka care sunt carti puternice cu cost mare trebuie sa avem mereu o carte pregatita anti-hoarde (exemplu: Ice Bolt, Princess, Poison, etc.);

Clash Royale – unul dintre cele mai echilibrate jocuri – impresii, pareri, deck-uri. Dupa lansarea cartilor, jocul este partial automatizat, in sensul ca nu putem sa alegem noi pe cine sa atacam, sau in ce directie sa ajunga un caracter, fiecare carte are un range, o viteza si alte caracteristici. De aceea, tactica este esentiala in joc.

Jocul este bazat si pe clanuri, putem sa ne alaturam unui clan si periodic sunt initiate Clan Wars prin care se castiga Chest-uri suplimentare. De asemenea, un clan este foarte important pentru donarea cartilor, fiecare jucator poate solicita sau dona carti, bineinteles cu limite. Cartile donate sunt Common, Rare sau Epic (cartile Epic se doneaza doar duminica), neavand posibilitatea de a dona sau solicita carti Legendary.

Mai jos puteti vedea deck-ul meu, voi ce deck folositi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele