Configurare Digi Fiberhome HG6544
Digi a inceput distribuirea unui nou model de echipament tip ONT/ONU (terminal folosit pentru reteaua de fibra optica), modelul fiind Fiberhome HG6544.

Echipamentul oferit de Digi Fiberhome HG6544 este al doilea model produs de FiberHome Telecommunication Technologies si oferit de RCS & RDS clientilor sai, acest echipament are rol de terminal necesar retelei de fibra optica FTTH dar si functie de router wifi.

Modelul HG6544C are urmatoarele porturi disponibile:

 • 1xWAN (PON);
 • 2xLAN Gigabit;
 • 2xLAN Ethernet (100 Mbps);
 • 1xport telefonie fixa;
 • 1xport cablu tv;

Spre deosebire de alte modele oferite recent, acest echipament are 4 porturi LAN (2×1000 si 2×100) insa momentan nu avem informatii daca in modul router vor putea fi folosite toate 4. Modelul Fiberhome anterior are 2 porturi LAN Gigabit insa functioneaza doar unul (LAN1).

Echipamentul Digi Fiberhome HG6544C are aceleasi functii precum modelul anterior, inclusiv reteaua wireless care suporta doar 2.4GHz. Din pacate, in continuare nu vom putea beneficia de banda 5GHz pe echipamentele oferite de Digi.

Asemenea modelului precedent (Fiberhome AN5506) oferit de Digi, Fiberhome HG6544C este oferit in zonele de blocuri FTTH. Aceste echipamente sunt instalate si configurate initial de instalatorii Digi atunci cand este instalata reteaua in locatie, insa, daca ajungem in situatia in care avem nevoie de configurarea acestui echipament, putem urma pasii detaliati mai jos:

 1. Accesam interfata de configurare a echipamentului Fiberhome HG6544C folosind in browser IP-ul 192.168.1.1 – ne logam utilizand username-ul user si parola digi
 2. Accesam Settings – WAN – introducem username-ul si parola pentru internet (aceste informatii sunt furnizate de Digi, de regula sunt lasate de instalatori, daca nu le mai avem trebuie sa sune titularul contractului la relatii cu clientii Digi) – selectam Apply
 3. In acest moment conexiunea de internet ar trebui sa functioneze, la StatusWAN avem cateva informatii despre conexiune – la State ar trebui sa fie UP iar la Connection Uptime putem vedea de cat timp este conexiunea UP
 4. Desi ar trebui sa functioneze direct, daca internetul nu functioneaza putem incerca si un reboot al dispozitivului Fiberhome – din interfata de administrare selectam ManagementDevice ManagementReboot sau folosind butonul on/off de pe dispozitiv

FiberHome Telecommunication Technologies este companie chinezeasca din domeniul telecom cu sediul in Hubei, China. Fiberhome Networks a fost infiintata in 1999 si ofera solutii pentru retele optice, acces broadband, IPTV+OTT, CPE, infrastructura IT, ODN, SDN/NFV, retele pentru transport submarin si altele.

In Romania, compania Fiberhome nu are filiala ci doar reprezentanti ai companiei. In Europa exista filiale in Germania, Polonia si Spania.
Vom actualiza acest articol pe masura ce vom obtine informatii suplimentare privind acest model nou-oferit de Digi.

Daca ati primit acest model, ce plusuri/minusuri ati constatat pana in prezent?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

 1. Chinezii au dat chix cu modemul asta.
  La sectiunea port forwarding vreau sa directionez portul 80 (http) catre un IP fix local din aceeasi clasa.
  La apasarea butonului de aplicare a modificarilor, ruterul raporteaza ca sesiunea a expirat si ma duce in pagina de login.
  Cel mai rapid am introdus datele cam in jumatate de secunda folosind ceva functie de auto-completare.
  Tot la fel se manifesta.
  Cu ala vechi treaba functiona de minune.
  Acuma trebuie sa aplic „DMZ” catre sistemul intern si sa scriu eu manual configuratia firewallului in server.