CNA amendeaza Digi in cazul Aleph News
Operatorul RCS & RDS (Digi Romania) a fost amendat in cursul sedintei CNA de ieri cu 10.000 de lei din cauza ca nu a introdus Aleph News in grupul tematic de stiri.

Luna trecuta, Aleph News a reclamat operatorul Digi privind ordinea in grila, fiind somata de catre CNA sa rezolve problema pana pe 7 decembrie 2021. Nemultumirea reprezentantilor Aleph a venit din cauza ca Digi nu a adaugat Aleph News in aceeasi grupa de stiri, alaturi de celelalte posturi cu acest profil.

RCS – RDS a trimis o adresa catre CNA in care a mentionat urmatoarele: „Avand in vedere Decizia CNA nr. 436/23.11.2021 privind sanctionarea Societatii noastre cu somatie publica de intrare in legalitate pana la data de 7 decembrie 2021, ora 24.00, aplicata in temeiul dispozitiilor art. 91 alin. 1) si 2) din Lega audiovizualului nr. 504/2002,
Consideram ca aceasta decizie de sanctionare a fost aplicata de catre CNA in mod nelegal, deoarece societatea noastra nu a incalcat nicio prevedere legala, dupa cum aratam in continuare:

Pentru a intra in legalitate, asa cum a dispus CNA prin decizia de sanctionare, ar fi trebuit ca societatea noastra sa fi incalcat prevederile unei legi, respectiv prevederile legii audiovizualului, ceea ce nu este conform cu realitatea. De fapt, prin sactiunea dispusa, Autoritatea nu ne-a sanctionat pentru incalcari ale prevederilor vreunei legi, ci pentru „incalcarea” prevederilor unei reglementari de rang inferior, respectiv incalcarea unor prevederi ale Deciziei CNA nr. 72/2012. Or, nefiind vorba de vreo incalcare a prevederilor vreunei legi, ci de o posibila nerespectare a unui act normativ de rang inferior, consideram ca decizia de sanctionare a fost aplicata de catre CNA in mod nelegal.”

De asemenea, reprezentantii RCS & RDS au mentionat ca „postul de televiziune Aleph News a fost inclus in al 2-lea pachet tematic de stiri, situat in a 2-a parte a grilei de programe, si prin aceasta pozitionare nu se poate retine in niciun caz o incalcare a prevederilor Deciziei CNA nr. 72/2002.”

CNA amendeaza Digi in cazul Aleph News

Reprezentantul Aleph News, Adrian Sarbu, a avut o opinie dura asupra RCS & RDS si a reprezentantului sau, Lucian Mihai, mentionand: „Eu de 28 de ani de cand exista acest CNA nu am auzit o pozitie atat de sfidatoare, de obraznica, de nerusinare, la adresa unui for care nu e format din tiriplici, de prostire in fata. Eu nu stiu cum domnul Mihai are acesti nervi sau crede ca domniile voastre sunt ceea ce crede domnia sa. Sunt siderat, n-am vazut in viata mea asa ceva in fata unei institutii.[]RCS-ul, deliberat, doreste sa ma bage in faliment!”.

La propunerea lui Valentin Jucan, membru CNA, operatorul RCS & RDS a fost amendat cu 10.000 de lei, fara sa existe voturi impotriva.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

10 COMENTARII

  1. Ca de obicei, amenzile primite de prestatorii de servicii vor fi platite indirect de catre consumatorii finali. Adica de platitorul de abonament (internet, televiziune, telefonie).

    Ce s-a intamplat in momentul in care Consiliul Concurentei a amendat companiile petroliere de la noi pentru acorduri tacite intre acestia? Exact, la scurt timp a fost majorat pretul carburantului la pompa.

    Asa ca, asteptati-va ca noul an sa va aduca in dar o majorare a pretului serviciilor furnizate de Digi.

      • Atunci este adevărată vorba ca pana la Dumnezeu te mananca sfinții, nu-l mai înjurați aiurea pe Tzesari ca n-aveți în grila posturile cerute. Este o turma pe lângă el care fac borcanele astea, și cu voi ca abonați și cu Sârbu (și alții) patroni de posturi TV. Omul a băgat bani sa lanseze 3 posturi TV direct în HD și ….. alea asa vor mușchii lor sa nu respecte legea