Aleph News reclama Digi privind ordinea in grila
In cadrul sedintei CNA de astazi a fost discutata reclamatia venita din partea Aleph News, televiziune detinuta de Adrian Sarbu, prin care acuza RCS & RDS de pozitie dominanta din cauza ca Aleph News nu a fost introdusa in grupul televiziunilor de stiri, fiindu-i astfel afectata pozitia in grila de programe.

Conform dosarului primit de CNA, Aleph News ar fi trebuit sa fie in grila Digi in grupul televiziunilor de stiri insa acest lucru nu se intampla in realitate. Conform documentatiei CNA din 23 martie 2021, Aleph News ar fi trebuit sa fie in grila intre B1 TV si NCN in calupul de programe de stiri, alaturi de alte televiziuni de stiri precum Digi 24, Realitatea TV, Romania TV, CNN sau altele.

Reprezentantul RCS & RDS, Lucian Mihai, a mentionat in sedinta CNA ca lucrurile sunt mai complicate din punct de vedere tehnic deoarece orice program nou adaugat in grila poate fi pozitionat doar la sfarsitul grilei, altfel riscand sa se „dea peste cap” toata grila. De asemenea, a fost mentionat ca Digi are doua grupuri de televiziuni de stiri iar Aleph News se afla in al doilea grup, la finalul grilei. O modificare in acest sens poate fi facuta doar la inceput de an, in timpul anului fiind foarte greu sa se faca modificari. Lucian Mihai a confirmat ca la inceputul anului urmator, se va modifica si pozitia Aleph News.

Primul grup de stiri se afla intre pozitiile 10-20 (estimativ) iar nemultumirea reprezentantilor Aleph este ca se afla in al doilea grup, la finalul grilei. In majoritatea zonelor, Aleph News este disponibil pe pozitiile 183 sau 190.

Aleph News reclama Digi privind ordinea in grila

Lucian Mihai a mentionat in timpul sedintei ca reprezentantii Aleph News au fost de acord la acea perioada cu aceasta pozitie in grila.
Monica Gubernat, membra CNA, a mentionat ca Aleph News este in grila Digi de anul trecut, nu de anul acesta si ca a existat timp pentru rezolvarea situatiei legate de grila insa raspunsul primit a fost ca nu s-a facut acest lucru la inceputul lui 2021 din motive tehnice.

Valentin Jucan, membru CNA, catre reprezentantul Digi: „Din punct de vedere legal, nu ne intereseaza problemele tehnice pe care le aveti, asta in contextul in care mereu ne-ati spus ca RCS face investitii in tehnologie si asa mai departe, ar trebui sa aveti posibilitatea tehnica de a rezolva aceasta problema, nu ne intereseaza nici o eventuala intelegere a voastra cu Aleph”[…]”Rezolvati problema!”.

Lucian Mihai: „Este in al doilea pachet de stiri, legea nu interzice sa avem doua pachete de stiri”.

Valentin Jucan: „Puteti face 10 pachete si un pachet sa fie doar Aleph News, trebuie sa modificam legislatia pentru RDS?”[…]”Trebuie sa respectati decizia, respectati-o!”

In sedinta CNA a intervenit si Adrian Sarbu care a mentionat ca aceasta problema a discutat-o si cu managementul RCS & RDS, de unde a primit raspuns ca nu este o obligatie din partea lor sa faca aceasta modificare.

Lucian Mihai: „Eu sunt putin surprins pentru ca domnul Sarbu la inceputul anului a primit de la mine pozitiile pe care se afla Aleph si a fost totul ok, pana acum cand a fost facuta aceasta reclamatie”.

Adrian Sarbu: „Nu am primit-o, domnul Mihai, de la dumneavoastra, eu am discutat cu Bulgac si cu Dinei”[…]”Am venit si m-am rugat, am cersit, am implorat, ca sa am o sansa, ca ducandu-se inapoi pe telecomanda, publicul sa gaseasca mai repede Aleph News”, referindu-se la modificarea pozitiei de pe 130 pe 170. „Dumneavoastra sfidati legea, si pe mine, si CNA-ul, tot venind cu tot felul de argumente ridicole”[…]”Faceti abuz de pozitie dominanta, i-am trimis-o si lui Bulgac si lui Dinei”.

CNA a decis sa someze compania RCS & RDS sa rezolve aceasta problema pana pe 7 decembrie 2021.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

  1. Mori de ras ce le-a spus Lucian Mihai celor de la CNA

    „Lucian Mihai, a mentionat in sedinta CNA ca lucrurile sunt mai complicate din punct de vedere tehnic deoarece orice program nou adaugat in grila poate fi pozitionat doar la sfarsitul grilei, altfel riscand sa se „dea peste cap” toata grila. De asemenea, a fost mentionat ca Digi are doua grupuri de televiziuni de stiri iar Aleph News se afla in al doilea grup, la finalul grilei. O modificare in acest sens poate fi facuta doar la inceput de an, in timpul anului fiind foarte greu sa se faca modificari. Lucian Mihai a confirmat ca la inceputul anului urmator, se va modifica si pozitia Aleph News.” 😄😄😄😄😄

  2. Voi reclama la CNA ca Sarbu este un tampit si pe langa faptul ca Lucian Mihai ar trebuie sa ii scoata posturile din grila DIGI trebuie sa ii fie retrase licentele pentru toate cele 3 posturi.

  3. Vrem grila ordonată de către Digi,are dreptate Adrian Sârbu aleph news e de știri deci trebuie sa fie pe poziția canalelor de știri adică lângă RTV, A3 când Digi la pus la coadă lângă Cinemax, oricum se așteaptă schimbarea masivă a grilei in următoarele 12 zile adică toate vor fi grupate. Chiar nu poate să ne lămurească nimeni cum ca operator să grupeze posturile e așa de greu tehnic vorbind?