CNA prelungeste valabilitatea licentelor National TV si Nord TV
In cursul sedintei CNA de astazi a fost prelungita valabilitatea licentei audiovizuale a televiziunii National TV, conform solicitarii venite din partea companiei ABC Plus Media Oradea. Totodata, au fost solicitate cateva modificari.

Formatul de difuzare ramane SD, desi au fost vehiculate zvonuri in ultima perioada privind trecerea la formatul HD, formatul de principiu ramane generalist iar zona de difuzare nationala.

Structura serviciului de programe a fost modificata dupa cum urmeaza:

 • productiile proprii scad de la 46.78% la 43.15%
 • productiile altor furnizori cresc de la 53.22% la 56.85%
 • procentul operelor romanesti cresc de la 44.80% la 54.02%
 • procentul operelor europene cresc de la 54% la 78.42%

De asemenea, tipurile programelor sunt modificate dupa cum urmeaza:

 • programe de informare – procentul creste de la 4.03% la 8.48%
 • programe educative – procentul creste de la 0 la 1.79%
 • programe culturale – procentul scade de la 6.04% la 5.36%

Licenta postului National TV este detinuta de fratii Micula Viorel si Micula Ioan, amandoi avand cate 50% din actionariatul companiei. Nu exista obligatii de plata la bugetul de stat.
Compania detine si licentele audiovizuale National FM si Favorit FM.

Documentatia pentru prelungirea licentei a fost depusa cu intarziere, termenul limita fiind 8 august 2021.

Nicoleta Popa, reprezentantul National TV, a mentionat ca intarzierea depunerea dosarului a fost efectuata dintr-o eroare comisa din cauza unui eveniment personal.

In cadrul acestei sedinte nu s-a discutat de o posibila trecere la emisia in format HD.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate in cadrul sedintei CNA.

CNA prelungeste valabilitatea licentelor National TV si Nord TV

O alta solicitare discutata in sedinta CNA a fost pentru prelungirea valabilitatii licentei Nord TV, aceasta este televiziune regionala (judetul Maramures) care emite in format SD, cu format generalist.

Procentul monitorizat al programelor de informare Nord TV a fost mult mai mic decat cel aprobat (70% aprobat, aproximativ 58% monitorizat) iar reprezentantul Nord TV Tiberiu Mihali a mentionat ca aceste modificari au fost cauzate de criza sanitara insa a fost angajat personal pentru a evita astfel de situatii pe viitor.

Aceasta solicitare a fost, de asemenea, aprobata in unanimitate.

Prelungire valabilitate licenta audiovizuala TV Atlas

Tot astazi a fost prelungita valabilitatea licentei audiovizuale a serviciului de programe TV Atlas din Focsani, aceasta este o televiziune generalista cu zona de difuzare locala ce emite in format SD.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

 1. Ce sa vezi la National TV? Stiri fara prezentator din 2009, reluari cu Voua, Baronii, Traditii de la Bunica, Albumul National, Opriti timpul din 2008 cred, seriale Indiene si seriale Coreene multe din 2008 cred, teleshopping foarte mult din 2009 cred. Singura emisiune noua este Start Show, care a inlocuit Opriti timpul! si grafica a devenit mai slaba. Nicio stire noua din 2020 si in 2021 pe site-ul National TV cere Flash pentru a vedea continut video.

  National 24 Plus se misca cu reluari din 2011 incoace si in 2009 pe timpul zilei au inceput sa difuzeze documentare iar pe timpul serii bagau stiri cu 2 prezentatori apoi fara prezentatori si in timpul noptii bagau un acvariu cu pesti si cateodata National FM ca preluare. Inca nu stiim daca National TV mai are studio sau nu.

  Vad ca pe Favorit FM site-ul lor este in constructie de 3 ani si inca nu stiim daca se mai aude pe FM sau nu, Favorit TV au aceeasi melodii date la infinit si reluari, mai nou au inceput sa bage reluari cu Opriti timpul! si nicio sansa sa treaca National TV la HD.

  • Mai exact ce anume sa emita HD? Si despre ce continut discutam?

   Nu vezi ca ei redifuzeaza in bucla emisiuni de acum 10 – 15 ani, emisiuni precum: Baronii, Voua, Opriti timpul, Albumul National, Traditii de la bunica, Teleshoping etc.

   Pana zi clipurile lor de pe Youtube cu aşa-zisele productii mai noi, gen Start Show Romania, sunt la 480p iar cele care sunt la 1080p, se vad execrabil. Cel mai probabil sunt upscalate de la SD la full HD.

   Cat priveste prima pagina din site-ul lor……. acolo se regasesc informatii din 2019 si 2020 ca fiind cele mai recente. Asta pe langa faptul ca in anul de gratie 2021, site-ul oficial National TV cere flash pentru a vedea continut video. Adica o tehnologie moarta.