BBC Earth HD, Fishing & Hunting Channel HD, Mezzo HD si Mediacom TV la NextGen

Conform avizului din sedinta CNA din 29 noiembrie, operatorul NextGen se pregatea sa introduca 4 canale TV in grila digitala nationala. NextGen a introdus astazi sub forma de test canalele BBC Earth HD, F&H Channel HD, Mediacom SD, Mezzo HD iar in judetele cu etnici maghiari va intra canalul maghiar Szekelyford TV HD. Canalul maghiar va intra in judetele Alba, Brasov, Caras Severin, Cluj, Harghita, Salaj si Bistrita-Nasaud.

NextGen este primul operator de cablu TV care a introdus in grila Mediacom TV, un canal cu licenta tematica – shopping. Mediacom TV era prezent doar in grila operatorului IPTV INES.
Mezzo are licenta tematica – muzica clasica iar Fishing & Hunting TV HD are licenta tematica – pescuit si vanatoare.

BBC Earth HD are licenta tematica – documentare. Posturile Fishing & Hunting si BBC Earth au mai fost prezente in trecut in grila NextGen insa au iesit pe parcurs. Aceste canale sunt prezente in grila digitala NextGen la capatul listei de canale fara EPG. Momentan, aceste canale nu au intrat oficial in grila digitala NextGen deci nu se regasesc pe receptoarele digitale. Cine doreste sa le receptioneze trebuie sa detina un TV cu DVB-C incorporat si sa scaneze grila digitala cu optiunea Altii la cautare.

BBC Earth HD, Fishing & Hunting Channel HD, Mezzo HD si Mediacom TV la NextGen

Din informatii noastre neconfirmate momentan, aceste 4 canale (BBC Earth HD, F&H HD, Mediacom TV si Mezzo TV HD) ar fi disponibile pe o frecventa noua.

Reamintim ca fratele mai mare al operatorului NextGen, Orange Romania Communications (fostul Telekom) a introdus la inceputul acestei luni in grilele digitale si iptv nu mai putin de 9 canale. Este vorba de BBC News HD, BBC Earth HD, Atomic Academy, Melos TV, Museum Channel HD, F&H HD, Love Nature HD, My Zen TV HD si Szekelyfold.

NextGen si Orange Romanai Communications apartin companiei Orange Romania, unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din tara. NextGen ofera abonatilor o gama variata de servicii, cum ar fi cablu TV (analog si digital), internet fix si telefonie fixa.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

9 COMENTARII

  1. Mediacom e o nulitate, l-am regăsit și eu acum. Pare frate cu Telestar 1, sunet gâjâit, imaginea este doar pe centrul ecranului, niște clipuri ca-n anii ’90 cu reclame la genți, ciorapi. Nu pot să cred că cineva ar retransmite așa ceva în HD, când sunt atâtea posturi premium care zac în SD.

  2. Mai exista firma Next Gen?? Din Teleorman și au luat jucăriile când a venit Digi peste ei, mă gândeam că au făcut la fel peste tot.Cea mai neserioasa companie furnizoare de servicii pe care am întâlnito …

  3. BBC Earth HD e binevenit, F&H HD poate doar pt. pasionați (mai bun era Love Nature HD), aș fi preferat un MTV 00’s în loc de Mezzo, iar acel Mediacom = spațiu ocupat aiurea.

    Pe când Discovery HD, Discovery ID HD, TLC HD, Animal Planet HD, Eurosport 1/2 HD, Love Nature HD, MTV 00’s, Club MTV ?

    Și să mai taie din SD-uri, că e 2024, sunt posturi care merită HD: AMC, Film Cafe, TV Paprika, Diva, Warner TV, Comedy Central, Crime&Investigations.

    Cu toate că nu contează neapărat pt. mine, la ceilalți doi operatori (Digi și Vodafone), deja posturi basic ca Pro Cinema, Acasă Gold, B1, România TV, Realitatea Plus, Etno, Trinitas au primit variantă HD, la NextGen se bate pasul pe loc, deși aveam așteptări odată cu preluarea de către Orange.