Cobra Kai – sezonul 6 va fi ultimul
Cobra Kai (2018-2023) isi asteapta fanii cu un nou sezon, cel de-al saselea si ultimul, la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor. Notat cu 8,5 pe Imdb, serialul a surprins cinefilii nu doar prin calitatea jocului actoricesc si a scenariului plin de acţiune si emotii, ci si prin faptul ca a reunit, dupa cateva decenii, personajele principale din filmele Karate Kid.

Poate ideea este inspirata de romanul „Dupa 20 de ani”, in care scriitorul Alexandre Dumas ne ofera inca o aventura a celor 4 celebri muschetari care ne-au incantat copilaria, dar cine stie si cui ii pasa? Cert este ca serialul Cobra Kai incanta fanii mai vechi si reuseste sa incante fanii noi din randul liceenilor datorita distributiei de actori tineri, sportivi foarte talentaţi.

Episoadele celor 5 sezoane sunt presarate cu flashback-uri din filmele Karate Kid, ceea ce face ca psihologia personajelor principale sa fie mai credibila si mai incitanta. Asadar, ne reintalnim cu Danny LaRusso (Ralph Macchio) si Johnny Lawrence (William Zabka).

Au trecut cateva decenii, iar vietile celor doi fosti campioni si dusmani nu ar putea fi mai diferite. Un singur lucru ii uneste: pasiunea pentru karate, care s-a intensificat de-a lungul anilor, chiar daca filosofia si stilul de lupta ii desparte in anumite momente de cumpana.

Diverse incidente ii motiveaza pe cei doi fosti dusmani sa continue, separat si rareori impreuna, traditia maestrilor lor si sa-si infiinteze propriile dojo-uri, iar de aici actiunea ia proportii demne de orice film centrat pe artele marţiale. Serialul atinge bine un subiect foarte actual, si anume bullying-ul din licee. Astfel, Danny si Johnny aduna in dojo-uri elevi agresati si hartuiti si ii transforma in campioni si luptatori respectati. Parcursul zbuciumat al tinerilor, presarat cu victorii si esecuri personale si sportive, se impleteste cu cel al mentorilor lor.

Cobra Kai – sezonul 6 va fi ultimul

Din distributie mai fac parte: Courtney Henggeler (Amanda LaRusso, sotia lui Danny), Xolo Mariduena (Miguel Diaz, elevul lui Johnny), Tanner Buchanan (Robby Keene, fiul lui Johnny), Mary Mouser (Samantha LaRusso, fiica lui Danny) si multe alte nume de tineri promitatori.

Serialul readuce la un moment dat pe fostul antrenor al lui Danny, John  Kreese (Martin Kove), care va pendula mult timp intre ideile brutale cu care si-a antrenat elevul si stilul non-combativ al lui Miyagy. Senseiul lui Danny LaRusso, Kesuke Miyagy, este singurul actor principal din distribuţia filmelor Karate Kid care lipseste la reuniunea din serialul Cobra Kai (din pacate, actorul Martin Kove ne-a parasit in anul 2005).

Creat de Josh Heald, Jon Hurwitz si Hayden Schlossberg, serialul Cobra Kai este o capodopera plina de actiune si emotii, care a fost primita cu incantare de fanii filmelor Karate Kid, dar a reusit totodata sa captiveze inimile fanilor mai tineri.

Nu a fost anuntata data lansarii ultimului sezon insa cel mai probabil vom vedea noile episoade in 2024.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.