Cod PIN/PUK Digi, Vodafone, Telekom, Orange

Inainte de a detalia cum putem afla codul PUK in functie de operatorul de la care avem cartela SIM, este bine de stiut de ce poate fi necesar acest cod. Codul PUK (Personal Unblocking Key) este codul de deblocare al cartelei si este solicitat daca este introdus codul PIN (Personal Identification Number) gresit de 3 ori.

Codul PIN este o masura de securitate aplicata cartelei SIM, acest cod este de regula 1234 sau 0000 daca nu a fost schimbat de utilizator. Daca a fost schimbat, doar utilizatorul il poate cunoaste, operatorul de telefonie mobila nu poate sa ofere acest cod. Insa, daca este introdus de 3 ori gresit, este solicitat codul PUK iar acest cod poate fi oferit de operatorul nostru.
Codul PUK este trecut de obicei pe suportul cartelei SIM (cardul din care este decupata cartela SIM). In cele mai multe cazuri nu mai avem acest suport, motiv pentru care trebuie sa apelam la alte modalitati pentru a afla codul PUK.

Cum pot afla codul PUK la Digi?
In reteaua Digi putem afla codul PUK sunand la relatii cu clientii Digi mobil la numarul 0314007777 (sau *777 din reteaua Digi Mobil) si urmand acesti pasi:

Tasta 2. Situatii tehnice
Tasta 1. Telefonie mobila
Tasta 3. Blocare SIM, deblocare SIM, codul PUK
Tasta 2. Deblocare SIM sau codul PUK.
Tastam numarul de telefon Digi urmat de tasta #
Tastam CNP-ul titularului de contract urmat de tasta #
Se va face transferul catre un operator care ne va oferi codul PUK.

Cum pot afla codul PUK la Orange?
In reteaua Orange codul PUK se poate afla prin aceste modalitati:

 1. Chatbox Djingo pe site-ul Orange.ro;
 2. Logati in contul MyOrange – Urgente – Servicii – Servicii generale – Deblocare cartela SIM; Cod PIN/PUK Digi, Vodafone, Telekom, Orange
 3. Apel gratuit la numarul *100# – selectam optiunea 4 Abonamentul meu, optiuni si blocare numar – selectam optiunea 5 Afla codul PUK – introducem numarul de telefon pentru care dorim codul PUK si parola Orange (daca nu a fost schimbata, parola Orange este numarul actului de identitate);
 4. Apel la relatii cu clientii Orange la numarul 0374300300 sau 300 (apelabil din reteaua Orange);

Cum pot afla codul PUK la Vodafone?

 1. Apel la *222 (din reteaua Vodafone) sau 0372022222 (din orice retea);
 2. Apel la *100# din reteaua Vodafone – Contul Meu – Urgente – PUK;

Cum pot afla codul PUK la Telekom?

In reteaua Telekom, codul PUK se poate afla dupa cum urmeaza:

 1. Apel la relatii cu clientii Telekom la numarul 0214041234 sau 1234 (din reteaua Telekom);
 2. Apel la numarul *100# din reteaua Telekom – selectam ramura 5 Servicii – 3 Codul PUK;
 3. Logare pe Telekom MyAccount – sectiunea Administrare cont – Servicii MyAccount – Codul PUK;

Cum pot afla codul PUK in reteaua Lycamobile?

Codul PUK se poate afla in reteaua Lycamobile in sectiunea MyLycamobile sau sunand la relatii cu clientii Lyca la numarul 0377881276.

Ce reprezinta codul PIN2/PUK2 si cum il putem afla?

Codul PIN2 este un cod utilizat pentru activarea anumitor functii suplimentare (exemplu: restrictionarea apelurilor). Daca este introdus gresit de 3 ori, este solicitat codul PUK2 care poate fi primit sunand la numarul de relatii cu clientii al operatorului respectiv. Anumiti operatori (exemplu: Digi) nu ofera codul PUK2.

Ce reprezinta codul NCK (Network Unlock Code)?

Codul NCK este codul de deblocare al retelei si este solicitat in cazul in care un telefon este codat intr-o anumita retea si incercam utilizarea unei cartele din alta retea. De exemplu, telefonul este codat in reteaua Vodafone si incercam o cartela Digi. Acest cod se ofera de operatorul de telecomunicatii in anumite conditii (poate fi contra-cost sau gratuit), puteti gasi AICI mai multe detalii despre decodarea telefoanelor.

Daca aveti nelamuriri despre acest subiect, lasati un comentariu mai jos.

Update 06.10.2020: Codul PIN2/PUK2 se poate afla si in reteaua Digi;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

69 COMENTARII

  • Puteti incerca 1234, care este codul standard. Daca nu este acesta si se introduce gresit de 3 ori, se cere codul PUK, moment in care se poate solicita la Lycamobile.

 1. Mi se cere cod Pin pentru deblocare Sim rețea , am tastat codul Pin și îmi zice că solicitarea a eșuat. Nu știu cum să fac pentru a debloca Sim pentru rețea.

 2. Buna, eu am scrin in cautare codul de deblocare al telefonului nu cartelei sim sa cod puk, am un telefon redmi9, sa scos cartela sim din ea, normal trebuia sa porneasca si fara cartela sim sa ma pot baga pe setarile telefonului dar imi cere cod de deblocare al telefonuluisi nu pot intra sa resetez telefonul. Telefonul este de la digi, care poate fi codul de deblocare al telefonului, ca eu nu am facut asa ceva. Multumesc.

 3. Buna ziua,
  Va bateti joc de cei pe care nu-i intereseaza cancanurile nici la propriu si nici la figurat pe net si nici pe retelele de socializare atat pe tel. mobile cu taste cat si pe cele fara taste, complicand si creand alt stil de cartele si alte configuratii impreuna cu producatoirii. Va intereseaza numai banii si brendul, ci nu facilitarea utilizarii acestor aparate de cei care doresc sa ramana ei insisi.
  ATI AJUNS PIESE COMERCIALE PRECUM PROPRIILE VOASTRE PRODUSE IAR CEI CA NOI SA DEVINA DEPENDENTI DE SERVICIILE VOASTRE!!!!!!!!

  • Buna ziua,
   In reteaua Telekom, codul PUK se poate afla dupa cum urmeaza:

   -Apel la relatii cu clientii Telekom la numarul 0214041234 sau 1234 (din reteaua Telekom);
   -Apel la numarul *100# din reteaua Telekom – selectam ramura 5 Servicii – 3 Codul PUK;
   -Logare pe Telekom MyAccount – sectiunea Administrare cont – Servicii MyAccount – Codul PUK;

  • Probabil nu este corect codul PUK. De unde il aveti, l-ati primit de la relatii cu clientii? Daca se vor termina incercarile pentru codul PUK, cartela va fi blocata definitiv.

  • Buna seara,
   In reteaua Telekom, codul PUK se poate afla dupa cum urmeaza:
   -Apel la relatii cu clientii Telekom la numarul 0214041234 sau 1234 (din reteaua Telekom);
   -Apel la numarul *100# din reteaua Telekom – selectam ramura 5 Servicii – 3 Codul PUK;
   -Logare pe Telekom MyAccount – sectiunea Administrare cont – Servicii MyAccount – Codul PUK;

 4. Bună, cum aflu si eu un cod puk la o cartelă telekom care a fost portata la digi? Am simul telekom dar l am blocat fără să vreau,il pastram in tel dual sim ca si agendă. Am mare nevoie sa il deblochez.

  • Daca nu mai stiti PIN-ul si il introduceti gresit de 3 ori, va fi solicitat codul PUK pentru deblocare. Pentru a afla codul PUK trebuie sa luati legatura cu cei de la Orange, gasiti in articol, mai sus, modalitatile prin care puteti face acest lucru.

 5. Bunã Robert am vb cu domnisoara a zis ca nu exista un cod puk de rețea insista mereu ca este vorba de puk pentru cartela mea!☺ de accea am apelat aici daca ma puteti ajuta! Multumesc

 6. Buna ziua
  Telefonul abonament 0374****** nu funcționează din august 2019 si acum îmi cere codul PUK
  Va rog insistent sa rezolvați, altfel în urma multor sesizări vin și anulam
  Multumesc

  • In reteaua Orange codul PUK se poate afla prin aceste modalitati:

   -Chatbox Djingo pe site-ul Orange.ro;
   -Logati in contul MyOrange – Urgente – Servicii – Servicii generale – Deblocare cartela SIM; Cod PIN/PUK Digi, Vodafone, Telekom, Orange
   -Apel gratuit la numarul *100# – selectam optiunea 4 Abonamentul meu, optiuni si blocare numar – selectam optiunea 5 Afla codul PUK – introducem numarul de telefon pentru care dorim codul PUK si parola Orange (daca nu a fost schimbata, parola Orange este numarul actului de identitate);
   -Apel la relatii cu clientii Orange la numarul 0374300300 sau 300 (apelabil din reteaua Orange);

  • Buna seara,
   Puteti afla codul PUK pentru cartela Vodafone prin una din urmatoarele modalitati:
   -Apel la *222 (din reteaua Vodafone) sau 0372022222 (din orice retea);
   -Apel la *100# din reteaua Vodafone – Contul Meu – Urgente – PUK;