Codul de un miliard de dolari – miniserie Netflix
Zilele urmatoare Netflix va difuza o miniserie interesanta, Codul de un miliard de dolari (The Billion Dollar Code).

Aceasta este o miniserie germana in patru parti in care doi pionieri germani ai tehnologiei se lupta in justitie cu un oponent ce pare invincibil, pentru a fi recunoscuti ca inventatori ai algoritmului Google Earth.

Productia prezinta atat peisajul hackerilor din Germania anilor ’90, inceputurile din Silicon Valley din SUA cat si realitatea dura experimentata in timpul unui proces cu costuri de milioane de dolari.

Trailerul incepe intr-o sala de judecata cu o persoana ce explica una dintre cele mai importante inventii din era computerizata ce a luat nastere in 1994, 11 ani inainte ca Google sa o implementeze in 2005. Tehnologia in discutie este Google Earth, care pare sa fie identica fata de Terra Vision, versiunea creata de doi prieteni germani, Juri si Carsten.

Prin flashback-uri, miniseria arata povestea prin care a inceput Terra Vision in anii ’90 atunci cand un artist si un hacker au inceput sa lucreze impreuna. Ideea de a ajunge din spatiu catre orice zona de pe Pamant nu era doar fascinanta ci si revolutionara.

In 1995, se pare ca Juri a dezvaluit anumite detalii despre Terra Vision unor persoane din Google, care se pare ca au furat ideea si au transformat-o in Google Earth.

Pe scurt, in aceasta miniserie vom vedea procesul Google impotriva a doi germani, productia este regizata de Robert Thalheim (aceasta pare sa fie cea mai ambitioasa productie a sa) si este inspirata din fapte reale.

In Codul de un miliard de dolari vom vedea actorii Björn Freiberg, Seumas F. Sargent, Leonard Scheicher (Das Boot – 2018), Lukas Loughran (Krypton – 2018), Dan Cade (Van Helsing – 2016, Carnival Row – 2019, Legends – 2014), Thomas Douglas, Michelle Glick si altii.

Noua miniserie va fi disponibila pe Netflix de joi, 7 octombrie.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.