Comunicare gratuita catre Ucraina – Digi Telekom Orange si Vodafone
Reprezentantii companiilor de telecomunicatii au anuntat gratuitate pentru utilizatorii aflati pe teritoriul Ucrainei sau pentru cei care apeleaza catre Ucraina, scopul fiind acela de a ajuta, cat de putin, persoanele aflate pe teritoriul acestei tari aflate in razboi cu Rusia.

Reprezentantii Digi Romania au mentionat ca abonatii serviciilor de telefonie fixa si telefonie mobila Digi vor putea efectua apeluri gratuit catre Ucraina pana pe 15 martie 2022. In plus, masura se va aplica si retroactiv pentru apelurile efectuate incepand cu 24 februarie.

In mod normal, tariful din reteaua Digi catre retelele fixe din Ucraina este 0.1920 euro pe minut/fara TVA iar catre retelele mobile tariful este de 0.50 euro pe minut/fara TVA.

Vodafone a fost primul operator care a anuntat gratuitate pentru cei care apeleaza catre Ucraina dar si pentru cei aflati in roaming pe teritoriul Ucrainei. Abonatii Vodafone au in perioada 25 februarie – 5 martie apeluri si SMS-uri gratuite catre Ucraina. Tot pana pe 5 martie, abonatii Vodafone aflati in roaming in Ucraina vor avea date mobile si apeluri gratuite catre orice destinatie. Vodafone a lansat aceasta initiativa la nivel global, nu numai pentru abonatii din Romania.

Comunicare gratuita catre Ucraina – Digi Telekom Orange si Vodafone

Orange a mentionat ca toti abonatii care apeleaza catre Ucraina vor avea gratuitate dar si pentru abonatii aflati in roaming in aceasta tara, inclusiv pentru cei care vin in Romania.

In plus, persoanele care vin din Ucraina pe teritoriul Romaniei pot primi cartele PrePay gratuite distribuite de reprezentantii Orange in anumite puncte de frontiera.
Acestia vor fi prezenti zilnic in intervalul orar 10-16 si pot fi recunoscuti dupa sigla Orange vizibila pe haine.

Beneficiile incluse pe cartela primita gratuit la punctul de trecere:
-apeluri internaționale gratuite catre Ucraina
-nelimitat minute si SMS-uri in reteaua Orange Romania
-2000 de minute nationale si internationale catre fix sau SMS-uri nationale, din care 300 minute sau SMS-uri sunt si internationale pe mobil UE
-6 GB internet national + 60 GB bonus internet national

Telekom si-a informat abonatii prin SMS-uri ca in perioada 24 februarie – 6 martie ofera apeluri gratuite catre Ucraina. De asemenea, utilizatorii care sunt in roaming in Ucraina vor beneficia de date mobile, apeluri si SMS-uri gratuite.

Astfel, operatorii principali de telecomunicatii din Romania ofera beneficii pentru a ajuta abonatii sai si persoanele apropiate sa treaca de aceata criza. Desi ajutorul nu pare foarte semnificativ, orice mana de ajutor poate fi importanta pentru ca persoanele afectate sa treaca de aceasta perioada dificila.

Update 28.02.2022: Yoxo ofera, de asemenea, aceleasi beneficii precum Orange;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

 1. Salut!
  Scuză-mă, dar mai devreme am citit pe pagina de Facebook a celor de la Yoxo cum că și ei oferă gratuitate către Ucraina pentru apeluri și SMS-uri plus gratuitate dacă cineva cu abonament Yoxo este pe teritoriul Ucrainei la apeluri, SMS-uri și internet.

 2. Pentru persoanele care vin din Ucraina pe teritoriul României: cartele PrePay gratuite distribuite în anumite puncte de frontieră de reprezentanții Orange.
  Aceștia vor fi prezenți zilnic în intervalul orar 10-16 și pot fi recunoscuți dupa sigla Orange vizibilă pe haine.

  Beneficiile incluse pe cartela primită gratuit la punctul de trecere:
  apeluri internaționale gratuite către Ucraina
  nelimitat minute și SMS în rețeaua Orange Romania
  2000 de minute naționale și internaționale către fix sau SMS naționale, din care 300 minute sau SMS sunt și internaționale pe mobil UE
  6 GB internet național + 60 GB bonus internet național