Control ANCOM: Telekom – amendata pentru refuzul portarii
ANCOM a amendat compania Telekom Romania Mobile Communications pentru refuzul portarii unui numar, conform unui comunicat remis de ANCOM catre media-max.ro.

Patru echipe de control ANCOM au participat la o campanie de verificare a furnizorilor, pentru a se asigura ca sunt respectate dispozitiile legale privind portarea unui numar. Campania desfasurata a fost de tip mystery shopping, reprezentantii ANCOM dandu-se drept clienti care doresc portarea unui numar de la postpaid la prepaid. Controalele au fost efectuate in Bucuresti, Pitesti, Ploiesti si Targoviste.

Dintre operatorii de telecomunicatii controlati, Telekom Romania Mobile Communications a fost singurul operator care nu a respectat dispozitiile legale privind portabilitatea. Compania a fost amendata cu 15.000 de lei iar in cazul celorlalti trei operatori verificati nu au fost constatate nereguli.

Control ANCOM: Telekom – amendata pentru refuzul portarii

Prin aceasta campanie, ANCOM subliniaza faptul ca operatorii de telecomunicatii pot refuza portarea unui numar doar in unul din urmatoarele cazuri:

  • cererea de portare nu este completata corespunzator
  • datele de identificare sunt incorecte (aici intra si situatiile in care numele titularului nu este acelasi precum numele din reteaua operatorului donor)
  • donorul nu mai furnizeaza servicii de telefonie prin intermediul numarului in discutie (cartela SIM este blocata pe motiv pierdut sau furat, numarul a fost dezactivat pe motiv de inactivitate)
  • numarul de telefon face parte dintr-o plaja de numerotatie exceptata de la portare

In orice alta situatie, operatorii de telecomunicatii NU pot refuza portarea unui numar din alta retea, nici daca exista datorii la operatorul donor sau daca exista perioada contractuala.

Important! Avand in vedere ca portarea unui numar nu poate fi refuzata de operatorul donor nici daca exista perioada contractuala pe abonamentul respectiv, este important de stiut ca abonamentul numarului portat in alta retea va fi reziliat automat, fapt care va duce la emiterea unor taxe de justa despagubire (daca este cazul). Asadar, pentru a evita nemultumiri ulterioare, este indicat sa ne interesam ce presupune rezilierea abonamentului respectiv.

Orice situatie care incalca dispozitiile legale privind portabilitatea poate fi reclamata pe site-ul ANCOM.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.