Cum aflu adresa IP a routerului Digi?
Indiferent ca facem referire la Digi (RCS & RDS), Telekom, Vodafone sau Orange, in acest articol vom mentiona cum putem afla adresa IP a routerului oferit de furnizorul de internet.

Inainte de a mentiona metodele prin care se poate afla adresa IP, este bine de stiut ca aceste adrese pot fi publice sau private. Pe scurt, adresele IP publice sunt adresele cu care iesim in internet si care pot fi accesate direct din internet, pe cand adresele IP private sunt cele utilizate in reteaua noastra locala, nu iesim cu ele in internet si nu pot fi accesate direct din exterior. Aceeasi adresa IP privata, de exemplu 192.168.1.1 poate exista atat in reteaua noastra locala cat si in alte retele locale, nefiind rutabile in internet.

Cum aflu adresa IP publica a routerului?
Aceasta adresa IP (adresa WAN) se poate afla prin urmatoarele modalitati:

 • Daca internetul functioneaza, cea mai simpla metoda ar fi sa accesam un site dedicat care va afisa adresa noastra publica, un astfel de site poate fi whatismyipaddress.com insa sunt multe astfel de site-uri, fiind suficient sa cautati pe Google; tot aici vom putea afla furnizorul care detine aceasta adresa si regiunea insa aceste informatii nu sunt mereu corecte;
 • In interfata de administrare a routerului/echipamentului primit de la furnizor; in functie de model, trebuie sa accesam sectiunea WAN / Status sau Internet; daca nu va descurcati sa faceti acest lucru, lasati un comentariu mai jos mentionand modelul de echipament folosit si vom incerca sa va ajutam;

Important! Majoritatea operatorilor de internet ofera adrese IP publice dinamice, in special pentru abonamentele persoanelor fizice (abonamente rezidentiale), astfel incat adresa IP publica se va schimba periodic. Acest lucru se poate intampla o data la cateva ore, cateva zile sau in urma resetarii echipamentului de internet. Daca aveti nevoie sa accesati din exterior un dispozitiv din reteaua locala si aveti adresa IP publica dinamica, puteti configura DynDNS. Spre exemplu, Digi ofera acest serviciu gratuit abonatilor sai. Altfel, daca aveti o adresa IP publica statica (fixa), nu aveti nevoie de DDNS.

Cum aflu adresa IP privata a routerului?
Adresa IP privata (adresa LAN) asignata routerului/ONT-ului/modemului este utila pentru a accesa interfata de administrare a echipamentului de internet. Acestea sunt metodele prin care puteti afla aceasta adresa:

 • de regula, aceasta adresa IP este 192.168.1.1/192.168.0.1 sau 192.168.100.1 insa pot exista si alte variante. De obicei, adresa LAN este inscriptionata pe eticheta routerului, impreuna cu parola necesara logarii pe interfata de configurare a echipamentului.
 • pe un computer accesati tool-ul Command Prompt (daca aveti Windows, accesati Start si cautati cmd) – introduceti comanda ipconfig – adresa setata ca default gateway este adresa care ne intereseaza
 • tot din cmd putem introduce comanda tracert google.ro , urmand ca primul hop afisat sa reprezinte adresa LAN a routerului/echipamentului de internet

Cum aflu adresa IP privata a PC-ului/smartphone-ului?
Daca doriti sa aflati adresa IP asignata dispozitivelor de acasa, avem urmatoarele metode:

 • pe un PC, putem urma aceeasi metoda mentionata mai sus din cmd – ipconfig
 • in interfata de administrare a routerului avem (pentru majoritatea modelelor) o sectiune in care putem vedea toate dispozitivele conectate atat la reteaua LAN cat si WLAN, pasii necesari pentru a ajunge la aceasta sectiune poate sa difere in functie de modelul de router utilizat

Cum aflu adresa IP a routerului Digi?

Daca aveti nelamuriri sau aveti nevoie de ajutor, lasati un comentariu in sectiunea de mai jos si va vom ajuta.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

22 COMENTARII

  • Articolul se refera la adresa IP de administrare a routerului, nu aveti nevoie de aceasta pentru a va conecta la internet. Nu v-au facut setarile angajatii Digi cand v-au instalat acest serviciu?

 1. Salut!
  Am un router Digi si nicicum nu reusesc sa ma conectez Ethernet pe un laptop pe care merge WiFi fara probleme.
  Prin cablu, imi arata doar „Identyfing” la conexiune. Apoi am schimbat IPv4 in datele de la Google, acum imi recunoaste reteaua Digi dar tot X am pe linia Network-Internet.
  (pe alt laptop mai vechi, nu reusesc nici WiFi, cu X-ul pe aceeasi linie.)

 2. Salut am un router de la ZTE vreu sa intru pe ip dar nu merge, cere un user si o parola, m incercat cu numele routerului si parola…, cu user si parola user,e prima oara cand fac acest lucru si nu inteleg cum.

 3. nu mai pot accesa interfata rooter-ului, prin nici-o adresa mentionata mai sus, fie 0.1,1.1 sau 100.1
  imi merge internetul foarte selectiv, adica youtube-ul si cam atat. Prin Teams doar pot sa primesc mesaje insa nu pot sa scriu inapoi.

  • Salut,
   Cum incerci sa te conectezi, mai exact? Poti verifica adresa IP in setarile televizorului (daca ai o astfel de optiune) sau in meniul routerului/ONT-ului Digi, in functie de model.