Cum deblochez desenul (modelul) sau PIN-ul de deblocare pe Android

Se intampla destul de frecvent multora dintre noi fie sa uitam modelul de deblocare (sau PIN-ul de deblocare), fie sa ne grabim si sa il gresim de mai multe ori, fie sa ajunga telefonul pe mana unui prieten mai insistent care vrea sa-ti ghiceasca modelul.

Daca este introdus eronat de 5 ori modelul, atunci o sa apara mesajul: „Incercati din nou peste 30 de secunde”.

Cum deblocam modelul ales pe un telefon cu Android? Atunci cand apare mesajul sa incercam peste 30 de secunde, putem selecta optiunea „Model uitat” iar mai departe ne va cere adresa e-mail si parola contului G-Mail pentru a putea reseta modelul de deblocare.

Insa, daca nu cunoastem datele respective in acel moment, exista o rezolvare care implica anumite sacrificii. Mai exact, sacrificiile reprezinta pierderea informatiilor salvate in memoria telefonului.

Atentie! Daca ai un telefon cu Android 5.1 sau o versiune mai noua, citeste sectiunea de mai jos denumita „Update: 02.04.2018”.

Cum procedam, mai exact? Inchidem telefonul iar pentru a-l reporni, tinem apasate pentru cateva secunde butonul de marire a volumului si butonul de pornire. La majoritatea telefoanelor cu Android functioneaza aceasta combinatie pentru a accesa modul recovery insa la alte modele este posibil sa difere. Dupa ce a pornit telefonul, ne aflam in modul recovery (CWM) iar aici selectam „Wipe data / factory reset”. Mai departe o sa apara un mesaj care ne va confirma stergerea tuturor informatiilor din telefon, unde va trebui sa confirmam ca suntem de acord cu eliminarea tuturor elementelor din memoria telefonului. Operatiunea de stergere a informatiilor din telefon va dura cateva secunde/minute dupa care va trebui sa selectam „Reboot”.

Dupa alte cateva minute, telefonul va reporni si va trebui sa setam terminalul exact ca la prima pornire (bineinteles, fara a mai avea setat modelul de deblocare).

Un rezumat al optiunilor disponibile, in functie de sistemul de operare Android folosit avem mai jos.

Cum deblocam modelul/PIN-ul pentru blocarea ecranului folosind optiunea „Model/PIN uitat”?

Pentru Android 4.4 si versiuni anterioare, in caz ca introducem de mai multe ori modelul gresit, o sa apara optiunea „model/pin uitat” si daca o selectam o sa apara sa introducem adresa GMail (username si parola) configurata pe acest telefon pentru deblocare, dupa care putem alege un nou model de deblocare. Google a decis ca aceasta operatiune poate fi o bresa de securitate motiv pentru care la versiunile ulterioare de Android, a scos optiunea de deblocare cu e-mail.

Cum deblocam modelul/PIN-ul utilizand aplicatia Dr.fone toolkit – Android Lock Screen Removal?

In prima faza, descarcam aplicatia Dr.fone toolkit – Android lock screen removal pe computerul nostru. Deschidem aplicatia si selectam Unlock din ecranul principal. Mai departe trebuie sa conectam telefonul cu probleme la computer printr-un cablu USB. Dupa detectarea dispozitivului de catre computer, selectam pe aplicatie Start. Selectam modelul telefonului nostru (Atentie! Acest pas este foarte important, altfel riscam sa defectam telefonul iremediabil), selectam Next, tastam confirm in casuta si apasam pe butonul Confirm. Mai departe, trebuie sa oprim telefonul si sa-l pornim in modul Downloading (cu telefonul oprit, tinem apasate tastele oprire, home si volum jos in acelasi timp, dupa care apasam pe butonul volum sus pentru a intra in modul Downloading). Ulterior, dupa ce a intrat in modul Downloading, se va instala automat aplicatia necesara deblocarii ecranului pe telefon. La final, o sa apara un mesaj de confirmare ca modelul a fost deblocat.

Update: 02.04.2018

Pe dispozitivele cu Android 5.1 sau mai noi Google a implementat noi masuri de securitate, astfel incat dupa revenirea la setarile din fabrica (factory reset) exista posibilitatea sa ne apara urmatorul mesaj la prima pornire a telefonului dupa resetare: „Acest dispozitiv a fost resetat. Pentru a continua, conectati-va la un cont Google care a fost sincronizat anterior pe acest telefon”.

In cazul in care ne apare eroarea de mai sus, singura varianta de deblocare este sa introducem adresa gmail pe care am avut-o anterior configurata pe acest dispozitiv.

Altfel, putem sa mai incercam doar resoftarea telefonului (sa fortam manual instalarea unei versiuni software a telefonului) insa este o operatiune destul de complexa pentru unele modele de telefoane, in special pentru persoanele care nu se pricep foarte bine la telefoane.

Daca nu functioneaza pe un anumit model de telefon sau nu reusiti sa accesati modul de recuperare, lasati un comentariu si voi incerca sa va ajut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

536 COMENTARII

 1. buna seara ,
  dupa update la tel. fetitei mele ii cere cod pin si nu putem sa mai intram in meniu.zice cod pin gresit.am incercat variantele de mai sus fara succes. ce pot sa mai fac? mulumesc

  • Buna seara,
   E vorba de codul PIN al cartelei sau codul pin de deblocare al ecranului? Daca e vorba de a doua varianta, trebuie sa faceti o revenire la setarile din fabrica (hard reset) insa se vor sterge informatiile salvate in memoria telefonului si trebuie sa cunoasteti adresa e-mail si parola Google configurate pe telefon.

  • Buna ziua,
   Nu puteti recupera modelul de deblocare al ecranului, ceea ce puteti face daca l-ati uitat este o revenire la setarile din fabrica (hard reset) insa se vor sterge datele salvate in memoria telefonului si trebuie sa cunoasteti adresa e-mail si parola aferente contului Google configurat pe telefon.

  • Buna ziua,
   Pentru deblocarea modelului de deblocare al telefonului trebuie sa faceti o revenire la setarile din fabrica (hard reset). Este important de stiut ca se vor sterge informatiile salvate in meoria telefonului si trebuie sa cunoasteti adresa e-mail si parola google configurate pe telefon.

  • Trebuie sa incercati o revenire la setarile din fabrica (hard reset) insa se vor sterge informatiile salvate in telefon si trebuie sa cunoasteti adresa e-mail si parola configurate pe telefon.

 2. Buna , cum pot da resetare din fabrica la o tableta samsung Tab 2 , am uitat pin ul , și nu merge sa o închid fără a introduce parola . Mulțumesc !

 3. Astazi am cumparat un nokia 5.1 plus si mergea perfect…. a cerut sa isi updateze sistemul iar acum nu-mi mai accepta parola pe care o avea inainte, nu pot folosi nici amprenta, daca descid meniul pentru reset imi scrie „No Commands” si nu-mi apare nici-o alta obtiune….

 4. Bună ziua! Am și eu o problemă cu un Nokia 5.1 plus. Nu îmi recunoaște parola de deblocare și nu merge să îl resetez. Pe ce butoane trebuie să apăs?

  • Buna ziua,
   Pentru Nokia 5.1 Plus trebuie sa opriti telefonul si sa il bagati la incarcat. Ulterior, trebuie sa tineti apasate butoanele Volum Sus + Oprire pana cand apare modul recovery. Aici selectati wipe data/ factory reset utilizand butoanele de volum si cel de oprire pentru confirmare.

 5. Am uitat codul pin de deblocare la un telefon htc u11.Ce pot sa fac ?Nu vreau sa pierd datele.Am avut 30 de încercări.Nu am reușit.Mai am una singura, după care scrie pe ecran ca se va reseta si voi pierde datele.

 6. Eu am uitat modelul la telefon când timp a fost la reparat și nu îmi apare să intru pe model uitat
  Cum fac să resetez telefonul?
  Am Samsung Galaxy J3 2016 sau 2017

 7. eu am J5 2017( amprenta activata) si am uitat modelul. Pot debloca telefonul cu amprenta, dar vreau sa aflu modelul. Repet ca pot deschide telefonul, pot sa umblu pe el, dar am uitat modelul si vreau sa il aflu.

  • Nu aveti cum sa aflati modelul, daca veti ajunge in situatia in care nu reusiti sa-l mai deblocati, trebuie sa incercati o revenire la setarile din fabrica pentru a scapa de el, insa trebuie sa cunoasteti adresa de mail si parola configurate pe telefon.

 8. Buna. Îmi apare mesajul „acest dispozitiv a fost resetat. Pentru a continua conectați vă la un cont Google care a fost sincronizat anterior pe acest dispozitiv”. Dar nu mai știu contul și nici numărul de telefon. Cum procedez? Mulțumesc

  • Buna Dana,
   Nu prea ai ce sa mai faci daca nu cunosti contul Google, aceasta fiind o masura de securitate. Iti recomand sa trimiti telefonul in service daca mai ai garantie sau sa incerci resoftarea intr-un service de telefoane daca nu mai ai garantie.

 9. salut am un samsung galaxy j4(2018) si ieri am facut actualizare soft si acum cind desenez modelul meu corect im spune ca e modelul gresit iar cind am inceput intentionat sa gresesc modelul lam gresit de 20 de ori si nu imi scria model gresit asteptati 30 de secunde si eu am incercat sa il restartez nu merge si nu pot intra in telefon ajutatima va rog frumos

  • Buna ziua,
   Daca nu puteti trece de pasul cu contul Google inseamna ca nu introduceti adresa e-mail care era configurata pe telefon. In aceasta situatie singura solutie este resoftarea telefonului.

    • Daca ati facut o resetare generala, trebuie sa va apara sa introduceti contul Google. La acel pas, daca introduceti adresa de mail corecta care a fost configurata inainte, trebuie sa functioneze. Daca nu functioneaza, atunci singura varianta este sa il resoftati, va puteti duce intr-un magazin/service de telefoane sa va ajute.

 10. Bună ziua! Vă rog frumos dacă puteți să mă ajutați. Am un telefon Lenovo A6020a40, fetița mea ia pus o Parolă pe care a uitat-o, am urmat câțiva pași uitându-mă pe YouTube cum se face. Prin urmare am ținut apăsat în același timp butonul de volum și butonul de oprire, am dat resetat datele, am dat ok, apoi telefonul a repornit. Problema este că îmi cere direct contul google care a fot și nu îl mai știm, am încercat ori ce dar nu am cum să dau omite pt că nu îmi apară. Ori ce cont a-și băgat îmi apare se caută informați după care mă duce la același lucru, din nou îmi cere contul și tot așa

  • Buna ziua,
   Daca nu mai cunoasteti adresa e-mail a telefonului nu prea aveti ce sa faceti decat resoftarea telefonului, aceasta este o masura de securitate a celor de la Google prin care doresc sa evite utilizarea telefonului de catre alte persoane in cazul in care este furat.

 11. Salut! Am un Huawei y7 2018, am uitat modelul de deblocare si am dat factory reset, telefonul s-a deblocat dar imi cere adresa de e-mail a contului google si am uitat-o, dar si pe cea de recuperare, ce pot face?

  • Salut Constantin,
   Nu prea ai ce sa faci daca ai uitat adresa e-mail a contului Google, aceasta este o masura de securitate a celor de la Google pentru a evita utilizarea telefonului in cazul in care telefonul a fost furat si resetat.
   Singura solutie este resoftarea telefonului.

  • Daca nu va apare sa introduceti adresa de mail pentru deblocare, singura varianta este sa faceti o revenire la setarile din fabrica (hard reset).
   Pentru a face o resetare generala a telefonului trebuie sa inchideti telefonul, iar cand este oprit tineti apasate butonanele Pornire + Volum Sus pana apare pe ecran sigla Samsung. Ulterior selectati wipe data/factory reset folosind butoanele de volum.

 12. Salut ! Chiar azi am procurat un telefon Samsung galaxy S9 plus ! Am ales limba telefonului, am pus parola la wifi. Cîteva minute nu l-am folosit și s-a stins ecranul și cînd am dat să aprind din nou telefonul, mi-a cerut PIN-ul. Problema e că nu țin minte să fi-l pus. Spune-mi te rog cum să-l deblochez ?

  • Buna Mihaela,
   Pentru aceasta situatie va recomand sa faceti o revenire la setarile din fabrica (hard reset). E posibil sa nu va permita acest lucru fara sa introduceti codul telefonului, deci trebuie sa asteptati epuizarea bateriei. Telefonul a fost nou? Daca da, posibil sa fi fost expus si cineva sa fi setat un cod de deblocare ecran.

 13. Am un Samsung j6 plus care s-a blocat. Am și amprentă pe el și model. Din păcate nu doreste să mai ia modelul . Se închide ecranul și apoi apare să formez iar desenul. Primesc apel pe el dar nu-l pot debloca să-l folosesc. Nu înțeleg ce s-a întâmplat.

  • Ciudat. Eu as presupune ca nu introduceti corect modelul, alte situatii care sa afecteze modelul de deblocare fara sa fie uitat, nu am intalnit. Va recomand sa incercati o revenire la setarile din fabrica (hard reset).