Digi va opera Akta, DCS si ATTP

Digi va opera Akta, DCS si ATTP – conform anuntului facut la bursa de catre Digi, RCS – RDS a ajuns la un acord prin care au dreptul sa opereze retelele de telecomunicatii Akta, DCS (Digital Cable System) si ATTP Telecommunications prin intermediul caruia vor furniza 540.000 de servicii de televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixa si telefonie mobila.

Digi a incheiat ieri un acord prin care a castigat dreptul de a furniza 540.000 de servicii de televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixa si telefonie mobila, acordul ridicandu-se la 77 milioane de euro fara TVA platiti de Digi.

Contractul incheiat este pe o perioada de 3 ani cu posibilitatea de prelungire la solicitarea oricarei dintre parti pe inca 3 ani. In baza acestui contract, clientii Akta, DCS si ATTP vor putea beneficia de calitatea superioara a serviciilor Digi.

Hotnews anunta ca Digi va putea opera retelele Akta, DCS si ATTP dupa ce ATTP (firma detinuta de Adrian Tomsa, proprietarul Clever Media Network, care detine printre altele si posturile Look) va achizitiona majoritatea actiunilor de la DCS si Akta. In plus, va fi nevoie si de acordul Consiliului Concurentei.

Contractul incheiat cu ATTP Telecommunications include si vanzarea unor active care consta in infrastructura si portofoliu de clienti, fiind posibil acest lucru dupa ce majoritatea actiunilor DCS si Akta vor fi achizitionate de ATTP si dupa ce vor avea acordul Consiliului Concurentei.

Reamintim ca incepand cu luna martie Digi a achizitionat o parte din infrastructura si din portofoliul de clienti ATTP Telecommunications, clientii fiind integrati in reteaua Digi, conform articolului publicat aici.

In urma acestui acord, o parte din clientii si infrastructura ATTP, care in trecut se aflau in portofoliul Akta, au fost preluati de catre Digi (RCS – RDS).

Voi ce parere aveti despre acordul incheiat de Digi privind dreptul de a opera retelele Akta, DCS si ATTP Telecommunications?

Update 18.06.2020: Digi a trimis catre Consiliul Concurentei cateva propuneri pentru aprobarea tranzactiei pe care le gasim mai jos:

-va face investitiile necesare pentru implementarea noii retele astfel incat abonatii Akta sa beneficieze de aceeasi calitate a serviciilor precum clientii existenti; modernizarea se va face treptat dupa cum urmeaza: dupa primul an 35%, dupa al doilea an 65%, dupa al treilea an 95%;
-va oferi aceleasi beneficii abonatilor Akta precum abonatilor sai;
-nu va mari preturile abonamentelor abonatilor Akta dupa cei 3 ani decat in situatii exceptionale in care va mari inclusiv pretul abonamentelor clientilor existenti Digi;
-se va ocupa de semnarea contractelor cu acesti abonati si de informarea clientilor;

Consiliul Concurentei a supus dezbaterii publice aceste propuneri pana pe 29 iunie 2020.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

52 COMENTARII

 1. Digi a trimis catre Consiliul Concurentei cateva propuneri pentru aprobarea tranzactiei pe care le gasim mai jos:

  -va face investitiile necesare pentru implementarea noii retele astfel incat abonatii Akta sa beneficieze de aceeasi calitate a serviciilor precum clientii existenti; modernizarea se va face treptat dupa cum urmeaza: dupa primul an 35%, dupa al doilea an 65%, dupa al treilea an 95%;
  -va oferi aceleasi beneficii abonatilor Akta precum abonatilor sai;
  -nu va mari preturile abonamentelor abonatilor Akta dupa cei 3 ani decat in situatii exceptionale in care va mari inclusiv pretul abonamentelor clientilor existenti Digi;
  -se va ocupa de semnarea contractelor cu acesti abonati si de informarea clientilor;

  Consiliul Concurentei a supus dezbaterii publice aceste propuneri pana pe 29 iunie 2020.

 2. […] ca Digi a ajuns la un acord pentru operarea retelelor Akta, DCS si ATTP  la finalul lunii noiembrie 2019, acord pentru furnizarea a aproximativ 540 de mii de servicii de […]

 3. In tatarastii de jos judetul teleorman deja niste tehnicieni se urca pe stâlpul de energie electrica si pun niste cabluri si o casuta.Asta inseamna ca putem opta pentru cablu digital?
  Cred ca a venit în locul companiei akta?

 4. Eu consider grila Akta mai buna ca grila Digi DTH,dar care preturi jumate la Digi satelit ti se ofera cardul gratis atat.abonament tv 25 lei+doua decodoare ca toata lumea are macar doua,te urci pe la 50lei lunar,se ofera doar spre cumparare decodoarele ,plata in rate sau integral,e un fel de trika trika le cumperi decodoarele desi renuntand la serviciile lor nu prea m-ai ai ce face cu ele,intr-adevar internetul fix il consider bun

  • Cu decodoarele HD de la digi ai ce face daca le cumperi si dupa renunti la ei. Daca te duci cu ele la un tehnician priceput. Nu poti compara o grila digitala CATV cu una de DTH, pentru ca acea chirie a fiecarui tp de pe satelit este mai mare fata de pretul pentru o frecventa digitala. Ca sa menti un pret acceptabil la abonament pentru ro pentru un dth este ok 26 lei. Daca vrei sa compari la akta la liber sunt 80 de posturi la 40 de lei asta unde au monopol iar digi la 25 lei la orase la sate 21 lei ai la liber 112 posturi.

  • Colegule lucrezi la AKTA ?? :)) Ce grila buna ?? Net de 50mbps si tv am plecat de la 17 lei in ianuarie , ca le era frica de Digi , pe vara cand s-au risipit zvonurile ca intra Digi au facut 29 lei , este corect ?? Eu unul am scapat de ei ! Cea mai urata experienta la Akta ! Nu se compara nimic de la Akta cu FTTH de la DIGI sa fim seriosi ! !

  • Sa vedem cat de saracita asa cum spui. Poate AMC-ul si Jim Jamul vor ramane. Vor pierde posturi de la Discovery care erau in extraoptiune, Filmbox-urile si cam atat la pierderi. Castiguri: Preturile la jumatae aproape, intra Digi Sporturile, Film Now, Digi Life Digi World si Digi Animal World + un internet mult mai bun. Eu cred ,ca sunt mai in castig abonatii akta, parerea mea.

  • Saracita ?? Colegule ?? AKTA e la pamant , Akta nu se poate compara cu RCS-RDS , nici la calitate serviciilor oferite si nici la preturile practicate care sunt exorbitante pentru un amarat de net de 50 mbps , pe cand la DIGI , ai FIBERLINK la 17 lei/luna !

  • Da dar nu in luna decembrie ci spre februarie martie anul viitor. Dar probabil vor disparea alte posturi din grila cum ar fi Filmbox-urile si ce mai are akta in grila. Dar vor intra Film Now, Digi Sporturile. Voi scrie când voi afla ceva sigur.

 5. Va salut din nou colegi ! In aceasta situatie care este in acest moment cu operarea Aktei de catre Digi, eu am trecut la Digi asa cum va spuneam si in alte topicuri, nemultumit fiind de serviciile Akta ! Practic ce o sa se intampla cu abonamentul ce il am la Akta , ca ei si ieri mi au cerut clauze de reziliere si am zis ca le tin pana le preia Digi si nu le voi da un 1 leu ! Eu nu mai folosesc serviciile lor !

  • Salut Mihai pentru moment nu se va schimba nimic decat grila akta vor intra digi sporturile film now. Tu vei plati in continuare si la akta pentru ca digi nu a cumparat efectiv akta ci au inchiriat reteaua lor. Pana cand attp nu va cumpara restul de actiunii de la actuali proprietari akta si pana nu primeste avizul de la C Concurentei digi este chiriasi. Akta timp de 3 ani nu va face nimic doar va primi bani lunar de la digi. De mentenanta si altele se va ocupa digi. Asta in teorie dar practic cred ,ca nu va dura mult si digi va cumpara actiunile, cu ,cat primeste avizul mai repede cu atat mai bine pentru tine. 🙂

  • De ce nu trimiti un mail chiar la Digi??? Ei preluand reteaua akta, cei de la akta nu mai au cum sa-ti ofere serviciile si deci contractul cu clauzele de penalizare sunt nule. Orice instanta iti va da dreptate.

   • Iulian nu se stie de când intra in vigoare contractul de inchiriere a retelei de catre digi si nu se stie ce schimbari va aduce acest contract de inchiriere.

  • Personal cred ca Digi va oferi pachetele sale pe reteaua Akta.
   Cand ATTP a vandut o parte din clienti si infrastructura celor de la Digi, acestia au trecut clientii complet in reteaua Digi, cu infrastructura si cu pachete. Momentan nu stiu cum vor proceda in situatia aceasta insa personal cred ca in cele din urma, daca nu vor intampina probleme cu Consiliul Concurentei, vor prelua integral atat reteaua cat si clientii Akta, DCS si ATTP.

  • 3 ani este sub forma de chirie pe care o va plati digi pentru ca le va folosi reteaua. Dupa 3 ani daca una din parti inplicate in tranzactie va mai dori se va prelungi pe inca 3 ani si dupa primi 3 ani se poate ajunge la vanzare daca se respecte niste conditi.

  • Se refera probabil la preturile practicate de digi la pachetele lor de internet si la posturile tv care sunt in grila digi si nu sunt la akta Digi Sport Film Now. Vom vedea in curând , despre ce este vorba dar eu asa cred.

 6. E doar o chestiune de timp pana cand vor prelua integral abonatii Akta tinand cont ca in acest an au preluat o parte din Akta intrand in cateva judete unde au preluat abonatii Akta oferind servicii fixe Rcs &Rds

 7. Eu cred ca Akta sunt ca si cumparati de Rcs formulareaastae doar pentru consiliul concurentei caresar fii opus cumparari Akta de catre Digi iar dupa ce expira cei trei ani de inciriere Akta va fii doar o amintire