Cum imi transform televizorul normal in unul smart?

Televizoarele se impart in doua categorii principale. Smart si non-smart. Televizoarele smart sunt acele televizoare ce au incorporat un sistem de operare propriu sau dedicat (Android TV) si pe care se pot instala/dezinstala diverse aplicatii. Diferenta cea mai mare ale celor doua tipuri de televizoare este conexiunea la internet. Un televizor non-smart nu are nevoie de conexiune la internet pentru ca nu are aplicatii care sa o foloseasca.

Televizoarele smart pot avea conexiune la internet atat prin wifi cat si prin cablu utp. Pe aceste televizoare se pot instala diverse aplicatii dedicate televizoarelor precum Youtube, Netflix, HBO GO etc. sau aplicatii standard precum Facebook, Word, Pdf reader etc.

O alta diferenta destul de importanta este pretul. Un televizor non-smart este mult mai ieftin spre deosebire de unul smart, chiar daca are aceeasi diagonala si este produs de aceeasi firma.

Cum imi transform televizorul normal in unul smart

Un televizor normal (non-smart) poate fi folosit doar pentru receptarea si redarea posturilor tv si cel mult redarea continutului media de pe surse de memorie externe. Televizoarele Smart pot reda continut atat de pe internet cat si din memoria interna sau externa. Daca totusi ai un televizor normal sau intentionezi sa-ti achizitionezi unul, nu fi dezamagit. Poti obtine mai multe de la el.

Cum imi transform televizorul normal in unul smart?

Da, este posibil sa obtinem mai multe de la televizorul nostru. Putem rula aplicatii, viziona clipuri sau filme pe internet, reda muzica online, etc. Raspunsul la intrebarea cum imi transform televizorul normal in unul smart, este simplu. Cu ajutorul unui TV Box sau a unui Mini PC.

Cum imi transform televizorul normal in unul smart cu ajutorul unui Mini PC?

Mini PC-urile sunt calculatoare de dimensiuni extrem de mici, aproape insesizabile atunci cand sunt conectate la TV. Pe marea majoritate a acestor dispozitive se poate instala sistemul de operare Windows iar continutul media va rula exact cum ruleaza pe pc-ul nostru de acasa, doar ca semnalul video va fi exportat prin portul HDMI, catre televizor. Mini Pc-urile sunt o solutie destul de buna atat din punct de vedere al calitatii cat si al performantei. Din pacate, pretul acestora este destul de mare iar pretul investitiei s-ar apropia de pretul unui smart tv.

Recomand achizitionarea unui Mini Pc doar in cazul in care acesta nu va fi folosit doar pentru a rula continut media pe televizor. In acest caz, investitia s-ar merita.

O lista cu cateva modele se poate gasi aici.

Cum imi transform televizorul normal in unul smart cu ajutorul unui TV BOX?

TV Box-urile sunt dispozitivele ce detin sistem de operare si pe care se pot instala aplicatii. Acestea sunt destinate folosirii la televizoarele normale pentru a le adauga functii noi, specifice televizoarelor smart. Marea majoritate a tv boxurilor vin cu sistemul de operare Android si pot rula fara probleme atat Youtube, Netflix, HBO GO cat si Facebook, Twitter sau Pinterest. Practic, pe aceste dispozitve se pot instala aproape toate aplicatiile destinate televizoarelor smart. Personal recomand un TV BOX, in defavoarea unui Mini PC pentru folosirea la televizoare.

Vom lua ca exemplu modelul ANDROID MEDIA PLAYER A95X R2. – Pret si detalii aici.

Pretul acestui dispozitiv este de aproximativ 250 de lei si vine cu Android 7.1 preinstalat. Conexiunea la internet se poate face atat prin Wifi cat si prin cablu utp, acesta fiind echipat cu port RJ-45, ce suporta o viteza maxima de 100M.

TV BOX A95X R2 ULTRAHD 4K

Rezolutia maxima pe care o suporta acest dispozitiv este 1920X1080, 50Mb stream, rulare smooth si poate reda Filme full HD, BluRay, Ultra HD 4K.

Dispozitivul este dotat cu un procesor Cortex A54, Amlogic S905W Quad-core 64-bit si un procesor grafic Mali-450.

ANDROID MEDIA PLAYER A95X R2

250
ANDROID MEDIA PLAYER A95X R2
9

Nota Produs

9.0 /10

Performanta

8.5 /10

Design

9.5 /10

Functionalitate

9.0 /10

Pro

  • Android 7.1
  • Memorie RAM mare
  • Apect placut
  • Dimensiuni mici
  • Telecomanda functioneaza bine
  • Functionabilitate si fiabilitate
  • Se poate atasa unitate de stocare externa
  • Display extern pentru afisarea detaliilor

Contra

  • Androidul nu are drepturi SU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele