Deblocare cartela SIM Digi Telekom Orange Vodafone
Cartela SIM utilizata pentru telefonie mobila sau internet mobil poate fi considerata blocata din mai multe cauze, de la introducerea gresita a codului PIN/PUK la alte situatii care pot interveni. In acest articol vom mentiona cum se poate face deblocarea cartelei SIM Digi, Telekom, Orange, Vodafone sau Lycamobile in diverse situatii.

Cea mai frecventa situatie in care avem nevoie de deblocarea cartelei SIM este aceea in care a fost introdus gresit codul PIN de trei ori iar pe ecranul dispozitivului mobil avem mesajul Va rugam introduceti codul PUK. Acest cod poate fi obtinut de pe suportul cartelei (daca il mai avem) sau sunand la serviciul de relatii cu clientii al operatorului la care suntem abonati. Am detaliat aceasta situatie aici in situatia in care doriti detalii.
Daca am introdus codul PUK gresit de 10 ori, atunci cartela va fi blocata definitiv, caz in care trebuie sa ridicam o cartela noua dintr-un sediu al operatorului nostru.

Deblocare cartela SIM Digi Telekom Orange Vodafone – cod PIN/NCK de deblocare retea

O alta situatie pe care o putem intampina este aceea in care este solicitat codul PIN de deblocare al retelei sau codul NCK. Acest mesaj apare de obicei cand introducem cartela SIM intr-un alt telefon iar acel telefon este codat intr-o anumita retea. In acest caz, va trebui sa contactam operatorul de la care avem telefonul pentru a verifica procedura de deblocare a telefonului respectiv. Deblocarea telefonului ar trebui sa fie gratuita dupa expirarea perioadei contractuale a abonamentului iar operatorul trebuie sa ofere suport in acest sens.

Deblocare cartela SIM Digi Telekom Orange Vodafone – cartela pierduta sau furata

Daca am solicitat blocarea cartelei SIM din cauza ca am avut dispozitivul mobil pierdut sau furat, este bine de stiut ca putem la fel de bine solicita deblocarea numarului respectiv in situatia in care intram din nou in posesia dispozitivului. Aceasta operatiune este gratuita si se procedeaza la fel ca in cazul blocarii cartelei, de obicei se rezolva rapid printr-un apel la serviciul de relatii cu clientii. De obicei, daca am cerut blocarea cartelei SIM, nu vom avea semnal pe telefon.

Acestea sunt cele mai intalnite cazuri in care putem solicita deblocarea cartelei SIM, daca aveti in minte si alte situatii, nu ezitati sa le mentionati in sectiunea de comentarii de sub articol.
Informatiile mentionate mai sus se aplica indiferent de operatorul de la care avem cartela SIM si indiferent daca avem abonament sau cartela prepay.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII

    • Ce mesaj apare pe telefon? Daca apare un mesaj de eroare legat de cartela, inseamna ca nu mai este detectata. Testeaza cartela in alt telefon si astfel iti poti da seama daca este o problema legata de cartela sau de telefon.

  1. Sunt Tudor din comuna Tia Mare Sat Potlogeni Judetul Olt Strada * Nr * nu ma pot deplasa către dumneavoastra pentru a mi debloca /primi cartela cu nr 07***** imputernicindu l pe fiul meu ***** pentru a o primi Multumesc frumos

    • Noi nu suntem de la Digi.
      Daca doriti sa ridicati o noua cartela, faceti o solicitare online pentru procura, in mod normal aceste imputerniciri se fac in sediul Digi.