Despre Digi Sport, Digi 24, Digi World, Digi Life si UTV
Compania RCS-RDS se lanseaza in Romania in 1994 sub numele de Romanian Cable Sistems. Prima televiziune infiintata de RCS a fost Digi Sport, trebuie mentionat ca acest post a fost lansat dupa neintelegerile dintre Antena Grup si Digi care aveau un parteneriat de transmisie a campionatului national de fotbal.

Digi Sport s-a lansat in 23 iulie 2009. Prima transmisie a postului a fost meciul de fotbal  Ujpest – FC Steaua Bucuresti. Tot in acelasi an s-a mai lansat si Digi Sport Plus (acum Digi Sport 2). In noiembrie 2009 s-a lansat si versiunea HD a postului Digi Sport.

In 2011 posturile au fost redenumite in Digi Sport 1 si Digi Sport 2. In 2012 s-a lansat si Digi Sport 2 HD iar in mai 2015 s-a lansat Digi Sport 3, fiind urmat tot in 2015, in octombrie, de lansarea Digi Sport 4.

In 2017 s-a lansat Digi Sport 4 HD. Canalele mentionate sunt disponibile doar in reteaua Digi (cablu si DTH). Competitii sportive difuzate de Digi Sport sunt: Europa League, Champions League, La Liga, Seria A, Bundesliga, Ligue 1 Franta, Liga 1 Romania, circuitul feminin de tenis (WTA), Formula 1, Moto GP, Cupa Davis, Fed Cup sau turnee de kickboxing. Emisiuni consacrate difuzate de Digi Sport sunt: Asii Tenisului, Fotbal European, Fotbal Club, Digi Sport Special.

Digi 24 s-a lansat pe 1 martie 2012 in locul postului 10 TV, post ce se dorea un post generalist. Este in versiunea SD si HD. In primii 2 ani a fost prezent doar in grila operatorului Digi. Din 2014, Digi 24 a intrat in lista must carry si este preluat de toate societatile de cablu si satelit ( inclusiv Focus Sat si FreeSat). Emisiuni ale postului Digi 24 sunt: Jurnale TV , Romania 24, 2.0 (emisiune IT), Bonton si multe altele.

Digi World este o televiziune de documentare infiintata de Digi pe 1 octombrie 2012. Digi Life este un post tv cu documentare despre lifestyle. Digi Animal World a fost in 6 decembrie 2012. Acest post prezinta documentare despre animale, fiind lansat ca o alternativa a postului Animal Planet, eliminat din grila in acea perioada.

Despre Digi Sport, Digi 24, Digi World, Digi Life si UTV

Film Now s-a lansat in 2008 sub denumirea Digi Film 1 si era un post in sistem PPV. Dupa un timp s-a renuntat la acel sistem PPV iar postul a fost trecut ca o extraoptiune cu numele Digi Film. In 2018 a fost redenumit in Film Now.

UTV este un post de muzica din Romania lansat pe 9 aprilie 2005. UTV a fost lansat de compania New Trend Media detinuta de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Din mai 2011 apartine de  RCS-RDS. UTV este in lista must carry si este preluat de toti operatori CATV din Romania. UTV HD a fost lansat pe 16 aprilie 2010, la 5 ani de la lansarea postului.

Pe langa posturi tv RCS-RDS mai detine si posturile radio Pro FM, Info Pro (Digi FM), Chill FM si Dance FM. Aceste posturi radio au fost cumparate de RCS-RDS de la compania Media Pro (companie care a detinut si posturile Pro). Digi detine si platforma online Digi Online.

In noiembrie 2018, Digi a lansat primul post romanesc 4k, Digi 4k. In prezent acest post se poate vede in extraoptiunea 4k (impreuna cu Eurospot 4k) si costa 5 lei pe luna.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Citind articolul mi-am adus aminte de esecul monumental avut cu 10 TV. Orice alt post detinut de Digi a avut un succes mai mare decat 10 TV, in acest post fiind investite cateva milioane bune de euro, dupa cum se laudau cei de la Digi in acea perioada.