Despre pluginul Wp-optimize și cum se folosește
Wp Optimize este un plugin pentru WordPress ce are ca scop curățarea bazei de date a site-ului pe care este instalat WordPress-ul. Pluginul poate fi setat să curețe baza de date automat, la perioade de timp pe care utilizatorul le setează. El poate fi setat o dată pe saptamână, o dată la două săptamâni sau o dată pe lună.
Pluginul poate elimina toate comentariile din spam, toate salvările automate ale postărilor, toate revizuirile automate ale postărilor, toate comentariile neaprobate și să optimizeze baza de date. Pentru fiecare în parte se poate seta dacă vor fi șterse sau nu. În plus, se mai poate seta și data de când acestea să fie șterse. De exemplu, dacă dorim să ștergem toate comentariile din spam dar să le păstrăm pe cele din ultimele 2 săptămâni putem face foarte ușor acest lucru.

Despre pluginul wp-optimize

Părți bune și părți rele:

Ca orice alt plugin, și acesta are și părți bune și părți rele. Partea bună e că el oferă o curățare a bazei de date de conținut nefolositor. Astfel, atât viteza de încărcare a site-ului cât și viteza de procesare se pot mări considerabil. În plus, acest plugin afișază și tabelele din baza de date și dimensiunile acestora.

Despre pluginul Wp-optimize și cum se folosește

Părțile rele ale acestui plugin (cel puțin din punctul meu de vedere) e ca întotdeauna trebuie făcut un backup al bazei de date (nu am pățit nimic până acum însă siguranța e pe primul loc) și faptul că e un alt plugin care adaugă opțiuni noi în meniu și e normal sa necesite resurse noi.

Pluginul a ajuns la versiunea 1.8.6 și poate fi descărcat de pe wordpress.org de aici.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.