Digi introduce inca un post HD in grila

Operatorul de telecomunicatii numarul 1 din Romania ca numar de abonati, RCS & RDS / Digi a introdus pe 16 octombrie varianta HD a postului Trinitas (la momentul publicarii acestui articol, Trinitas TV HD este fara sunet si imagine).

Digi a obtinut pe 5 octombrie avizul din partea Consiliului National al Audiovizualului. In avizul obtinut, reprezentantii Digi au specificat ca Trinitas HD va intra la sfarsitul listei nationale de canale, adica pe pozitia 206, dupa Atomic Academy. Dupa pozitia 206, in majoritatea judetelor tarii Digi a introdus canalele regionale si locale pentru fiecare judet in parte.

Trinitas TV HD a intrat in toata tara pe frecventa postului Prima News HD. Aceasta frecventa difera de la un judet la altul. Iata cateva frecvente unde s-ar afla Trinitas HD: Arad (490), Arges (482), Bihor (490), Bucuresti si Ilfov (490), Caras-Severin (490), Constanta (482), Galati (482), Hunedoara (482) sau Ialomita (490). In grila digitala, analogica si satelit a operatorului RCS & RDS este disponibila si varianta SD a postului Trinitas TV.

Trinitas TV apartine Patriarhiei Romane si a fost infiintat in 2007. Postul de televiziune are o licenta tematica – religie si se afla in grilele de baza ale tuturor operatorilor de cablu, iptv si dth din tara. Trinitas TV este inclus si in lista must carry creata si impusa de CNA pentru toti operatorii din Romania.

Digi introduce inca un post HD in grila

Patriarhia Romana detine si o retea de posturi de radio, Trinitas FM, si un ziar, Lumina. Trinitas TV HD este al 3-lea post de televiziune cu tematica religioasa care este inclus in grila Digi. In grila digitala de cablu, in varianta HD se mai afla posturile Credo TV HD si Alfa & Omega HD.

Reamintim ca ultima modificare efectuata de Digi in grila digitala a fost efectuata saptamana trecuta pe 12 octombrie cand in grila locala din judetul Valcea a fost reintrodus VTV SD. VTV din Valcea a reintrat in grila digitala locala Digi dupa ce in aprilie in acest an a fost eliminat.

Momentan, postul este disponibil doar ascuns (avand Alti operatori la scanare). Dupa ce va fi introdus oficial, pentru a receptiona Trinitas TV HD, abonatii cu receptoare digitale HD vor trebui sa inchida 2-3 minute receptorul si dupa aceea sa il redeschida, urmand sa apara pe ecranul tv-ului mesajul Grila de canale a fost actualizata. Pentru abonatii care folosesc un tv cu dvb-c incorporat pentru a receptiona Trinitas TV HD, trebuie sa faca o noua cautare totala a grilei de canale sau sa introduca manual frecventa.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

25 COMENTARII

  1. Când vor întra pe DIGI cablu Național FM, Favorit FM, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Radio Vocea Speranței, One World Radio, RFI România și EBS Radio? Vor veni cele 10 posturi radio în curând?

  2. Mie mi-a întrat pe poziția 216 trinitas HD în Timișoara deoarece îmi pune posturile în ordine alfabetica și sincer îmi convine mai mult așa decât cum este în mod normal

  3. 219 Pozitia in grila Digitala din Hunedoara – pe un Tv Hisense cand am scanat manual frecventa 482 – –pe Samsung avand doar 50 programe restul fiind sterse cand am scanat Manual doar frecventa au intrat inca 7 posturi in afara de Trinitas Tv HD

  4. TRINITAS TV HD frecventa 482000, 256 QAM, 6900. Poziția 206 după Atomic Academic, înainte de TVR CRAIOVA.. E vorba de Drobeta Turnu Severin unde deja se găsește și în NIT. E aceeași frecventa cu PRIMA NEWS HD