Digi Storage – Totul despre serviciul tip cloud RCS-RDS

Digi Storage – Totul despre serviciul tip cloud RCS-RDS – Ce este Digi Storage? Este un serviciu de tip cloud al companiei RCS-RDS, adica un hard disk virtual unde putem stoca informatii pe care le putem accesa de pe orice dispozitiv dorim. Tot ce uploadam se stocheaza in Digi Storage si putem sa accesam aceste informatii de oriunde, cu orice dispozitiv. Putem uploada fisiere audio (.MP3) si video (.MPEG, .AVI, .MKV).

Linkul pentru utilizarea contului Digi Storage este acesta: http://digistorage.rcs-rds.ro

Digi Storage poate fi accesat prin urmatoarele modalitati:

– FTP – cea mai comuna varianta, important de stiut ca prin aceasta varianta nu se cripteaza informatiile.

– FTPES – la fel ca FTP diferenta fiind ca se pot cripta informatiile, deci este mai sigura aceasta varianta.

– FTPS – un FTPES mai vechi.

Foarte important de stiut ca pentru criptarea datelor putem opta doar la crearea contului, ulterior aceasta modificarea nu se mai poate modifica. Insa, daca dorim neaparat, putem sterge si adauga din nou un cont.

Orice client RCS-RDS poate avea un cont Digi Storage (indiferent ce serviciu avem) in urmatoarele conditii:

-20 GB – gratuit pentru abonatii DigiNET Fiberlink 500

30 50 GB – 3 2.9 lei lunar sau gratuit pentru abonatii DigiNET Fiberlink 1000

-100 GB – 6 lei lunar

-150 GB – 9 lei lunar

-300 GB – 15 lei lunar

-1 TB – 30 lei lunar

-2 TB – 45 lei lunar

-5 TB – 120 lei lunar

Este impresionant faptul ca nu exista o limita de upload a unui fisier. Practic, uploadam un fisier atat de mare cat sa ne permita performantele PC-ului/terminalului mobil.

Facturarea se face strict pentru perioada in care contul Digi Storage a fost activ iar pentru stergerea acestui cont, trebuie sa accesam contul DigiCare. Un lucru care poate fi derutant la stergerea contului este ca va mai ramane activ pentru 2 saptamani (timp in care putem sa ne salvam datele din cont) insa cu o capacitate de stocare de 2 MB. Practic, este o masura impotriva stergerii accidentale a contului. Bine-nteles, nu vom fi taxati pentru aceasta perioada de 2 saptamani.

Digi Storage poate fi folosit de pe orice PC (cu orice browser) si de pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android , IOS sau Windows Phone.

Din punct de vedere al sincronizarii datelor, aplicatia Digi Storage are doua optiuni:

LocatiiAdd Place – aici putem adauga fisiere sau chiar si partitii intregi direct in cloud, practic sincronizam aceste fisiere/partitii in cloud insa acestea pot fi accesate doar de pe PC-ul in cauza si doar daca este conectat la internet (nu consuma din spatiul pe care il avem alocat).

Sincronizari – aici putem adauga orice fisier care va fi accesibil de pe orice dispozitiv din orice locatie (bine-nteles, sa avem conexiune la internet), in acest caz se consuma din spatiul pe care il avem alocat.

Este bine de stiut ca parola contului Digi Storage se poate schimba doar din Digi Care.

Cum stergem contul Digi Storage?

Stergerea contului Digi Storage se face fiind logati in contul de pe site-ul Digi Romania – Serviciile mele – Digi Storage – Configureaza – Sterge contul. Este important de stiut ca se va sterge instant, fara sa mai avem acces la datele urcate in serviciul cloud Digi. Initial datele erau disponibile 2 saptamani de la stergerea contului insa a fost eliminata aceasta optiune.

Tot din contul Digi se poate face downgrade, din sectiunea Modifica capacitatea de stocare.

O aplicatie derivata serviciului Digi Storage este Digi Storage RecordBox.

Ce este Digi Storage Record Box? Este o aplicatie pentru inregistrari audio (de exemplu, memo-uri audio) prin care putem folosi un dispozitiv mobil ca reportofon iar inregistrarile sunt uploadate automat in hard diskul virtual Digi Storage. Evident, de acolo le putem partaja cu alte dispozitive. Momentan, singurele limbi disponibile sunt romana si engleza (se va folosi automat limba telefonului, nu avem posibilitatea sa o schimbam manual, se schimba doar daca schimbam limba telefonului) iar aplicatia este compatibila doar pe Android (trebuie sa avem minim Android 2.3.3). Daca avem o alta limba selectata, exceptand engleza sau romana, se va selecta implicit limba engleza.

Logarea in Digi Storage Record Box se face cu ajutorul datelor de conectare de la contul cloud Digi Storage. Cand inregistram ceva, fisierul audio se va incarca automat in Digi Storage in fisierul DigiRecordBox. O aplicatie foarte utila inclusiv pentru inregistrari lungi (de ce nu, carti audio).

Digi Storage – Totul despre serviciul tip cloud RCS-RDS

Insa, daca ne incurca, putem dezactiva upload-ul automat accesand Optiuni – Setari  si debifam Auto Upload.

Un lucru util si foarte important pentru utilizatorii altor servicii de tip cloud este ca in Digi Storage se poate integra un cont Drop Box, One Drive (serviciul cloud al companiei Microsoft) sau Google Drive.

O alta aplicatie Digi Storage este Digi Storage SIM Backup. Aceasta este o aplicatie destinata telefoanelor mobile si a tabletelor pentru salvarea numerelor de telefon (contactelor) si a mesajelor in contul nostru personal Digi Storage. La fel ca Digi Storage Record Box, poate fi folosita doar pe dispozitive cu sistem de operare Android.

Digi Storage Music este o aplicatie Digi Storage prin care poti sa stochezi melodiile in Digi Storage, sa faci liste preferate. In momentul in care o melodie este redata, se va descarca pe dispozitivul tau doar continutul acelei melodii, astfel incat restul melodiilor vor ramane in cloud.

Digi Storage Player este o aplicatie tip player online pentru redarea continutului audio si video din cloud. Cu aplicatia Digi Storage Player poti asculta posturile radio Digi FM si Pro FM.

Digi Storage Player are si add-on disponibil pentru Kodi (XBMC).

Digi Storage Backup este o aplicatie pentru backup care permite efectuarea automata de backup la ore stabilite de catre utilizator.

Concluzionand, serviciul Digi Storage este un serviciu relativ ieftin, se misca foarte bine, are optiuni pentru tot ce ne-am dori sa facem cu el si functioneaza excelent daca folosi internet de la RCS-RDS. Eu sunt foarte multumit ca pot gestiona conturile de tip cloud enumerate mai sus (Drop Box ma intereseaza pe mine) printr-o aplicatie user friendly si bine optimizata.

Update 05.11.2018: De astazi avem posibilitatea de a opta pentru pachete de 2 TB (45 lei/luna) respectiv 5 TB (120 lei/luna);

Pentru informatii despre extensia browserului Google Chrome – Save to Digi Storage, apasa click AICI.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

14 COMENTARII

  • Am incercat si eu si am aceeasi problema cand incerc sa folosesc Digi Storage, ceea ce inseamna ca este o problema generala de la Digi. Iti recomand sa astepti rezolvarea problemei, cu siguranta deja se cunoaste, sau daca vrei poti incerca sa faci o sesizare la RDS prin alte modalitati (online, Facebook).

 1. Buna ziua
  As dori sa fiu deconectata de la aceasta aplicatie DIGI STORANGE 50 GB cf. 66*******/10.07.2014 deoarece a fost instalata din gresala, si nu am folosit-o niciodata.
  multumesc anticipat.

  • Buna ziua,
   Dezactivarea serviciului Digi Storage se poate face logandu-va in contul dumneavoastra Digi Storage – Administrare – Digi Storage – Conturile mele.
   Dupa ce ati solicitat dezactivarea contului, va ramane activ pentru inca 2 saptamani (pentru persoanele care il folosesc si doresc sa aiba timp sa-si mute datele din storage).

   • multumesc pentru mesaj , deci sa inteleg ca incepind cu data de 01.05.2018 nu voi mai primi nici o factura referitoare la digi storange 50 gb, cf 66******?
    multumesc O zi frumoasa!