Din 15 aprilie RCS – RDS (Digi) foloseste banda 2100 MHz strict pentru date mobile 4G iar vocea va functiona doar pe 900 MHz

Din 15 aprilie RCS – RDS (Digi) foloseste banda 2100 MHz strict pentru date mobile 4G iar vocea va functiona doar pe 900 MHz – RCS – RDS (Digi) va muta partea de voce de pe banda 2100 MHz pe 900 MHz, astfel incat vom putea efectua convorbiri doar daca avem un telefon care stie banda 900 MHz. Aceste modificari apar pentru optimizarea serviciului de internet mobil 4G (LTE), banda 2100 MHz ramanand strict pentru date 4G. Aceste modificari vor fi aplicate incepand cu 15 aprilie 2018 in judetul Bihor, posibil pe viitor sa se ia in considerare la nivel national.

In mod normal aceste operatiuni nu ar fi trebuit sa ne puna probleme noua ca abonati insa, avand in vedere ca RCS – RDS a oferit clientilor o buna perioada de timp telefoane care stiu doar 2100 MHz, asta va insemna ca acele telefoane nu vor mai putea fi folosite.

Ce modele de telefoane nu vor mai putea fi folosite pe 900 MHz?
Cateva din modelele de echipamente oferite de catre Digi care stiu doar 2100 MHz sunt:

 • Huawei U1000S
 • Huawei U120S
 • Huawei U1220S
 • ZTE F101
 • Stick 3G ZTE MF110
 • Stick 3G ZTE MF190
 • Huawei ETS 6630 (fixo-mobil)

Vom actualiza lista de echipamente de mai sus pe masura ce vom avea informatii suplimentare.

Luand ca exemplu telefonul ZTE F101, frecventele acestui model sunt: 2G: 850, 900, 1800, 1900 MHz; 3G: 850, 1900, 2100; problema este ca modelul oferit de catre RCS – RDS este compatibil strict cu frecventa 3G: 2100 MHz.

In trecut se putea face resoftarea unor modele de telefoane (ex: Huawei U1000S) in punctele service Digi, astfel incat acestea deveneau functionale si pe banda 3G: 900 MHz insa nu sunt sigur daca RDS mai ofera posibilitatea resoftarii telefoanelor.

De asemenea, in cazul in care dorim putem incerca schimbarea telefonului/stickului in punctul service cu un alt model care va functiona in continuare.

Multumim utilizatorului Paulo pentru sursa informatiilor (informatii care au fost confirmate si de catre reprezentantii RCS & RDS).

Daca sunteti nesiguri daca telefonul/stickul dumneavoastra va mai functiona din 15 aprilie, lasati un comentariu.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

43 COMENTARII

 1. buna seara.am cumparat un samsung s10 plus si merge foarte prost internetul si nu stiu de ce.ce anume trebuie sa faca?am schimbat cartela sim din sim 1 in sim 2 dar degeaba…any sugestions?ps sunt in retea Digi.
  Multumesc

  • Numai internetul merge prost? Pe ce banda il folositi cumva 4 G? Daca da setati telefonul pe 3G poate sunteti intr-o zona unde nu au acoperire buna in 4G. Incercati si reveniti cu un comentariu.

  • Buna ziua,
   Sunati la relatii cu clientii Digi la numarul 0314007777, poate ati depasit traficul lunar inclus, situatie in care viteza se reduce drastic. De acolo ar trebui sa incepeti.

 2. Dispozitivul LG W-105T (ceas localizare copii) are specificata retea: 2100MHz (3G)
  Acest dispozitiv utilizeaza datele mobile pentru a transmite locatia si are posibilitatea de a apela/receptiona apeluri.
  Acest dispozitiv va functiona doar partea de localizare (utilizeaza datele mobile) si nu va functiona serviciul voce?

 3. Se mai utilizează banda 38(2600)? Dacă am un telefon Huawei mate 20 lite și nu are această bandă dar le are pe celelalte pot avea probleme?

  • iPhone 5S modelul pentru America de Nord functioneaza in reteaua 3G dar in ceea ce priveste reteaua 4G nu sunt sigur, stiu ca suporta banda 1 (banda 38 nu o suporta) insa nu stiu daca FDD sau TDD. Pentru 4G ar trebui sa testezi pentru a fi sigur daca functioneaza sau nu. Insa pe 3G ar trebui sa functioneze fara probleme.

  • Buna ziua,
   Conform specificatiilor gasite pe anumite site-uri care comercializeaza acest telefon, Alcatel 2038x este 3G deci ar trebui sa functioneze in reteaua Digi.

 4. Salut,am si eu o problema cu Huawei Mate 20 Lite nu recunoaste cartela de Digi,telefonul este cumparat din Spania la liber. DIGI Spania are 2 numere pe un SIM: cand esti in Spania ai nr. de Spania, cand esti in Romania ai nr. de Romania,am probat cartela pe un Sony si Htc si a mers numai pe Huawei Mate 20 Lite nu recunoaste cartela.Am sunat la digi relatii cu clienti si m-au pus sa fac niste setari pe care le-am facut si eu, fara rezultat.

 5. Buna, doresc sa iau pentru parinti telefonul: Telefon mobil Samgle Iron 3G, Ecran 2.8 Inch, DIGI 3G, Bluetooth, Camera, Radio FM, Dual-SIM, Negru cu Galben . Stiu ca scrie in titlu digi 3G dar as vrea sa fiu sigura. Multumesc!

 6. Salut ! Sunt in posesia unui Samsung Galaxy J5 2017 achizitionat dintr-un magazin Altex.
  Am incercat cartela digi luata de curand (pre-pay, dupa cum spun reprezentantii) si este incompatibila cu telefonul meu, desi modelul meu de telefon facea parte din oferta lui (mai demult).
  Gresesc eu sau acesta nu este compatibil?

  • Salut Gabi,
   Cartelele Digi prepay sunt compatibile cu modelul Samsung Galaxy J5 2017, singura incompatibilitate care ar putea sa apara in general ar fi intre frecventa suportata de catre telefon si frecventa Digi, insa nu este cazul la acest model.
   In ce sens nu functioneaza, nu ai semnal sau nu iti este detectata cartela?