Dragoste si moarte la HBO: cand vom vedea sezonul 2?

Dragoste si Moarte (Love & Death) este o mini-serie difuzata de HBO MAX pe tema unei crime pasionale intr-o comunitate religioasa din suburbiile statului Texas din SUA. Bazata pe fapte reale, seria a obtinut nota 7,6 pe IMDb, fiind extrem de populara in acest moment (cota de popularitate 9 pe IMDb).

Serialul se bazeaza pe crima comisa de Candy Montgomery la data de 13 iunie 1980 impotriva sotiei amantului ei, Betty Gore. Cea din urma, profesoara de meserie, a fost ucisa cu 41 de lovituri de topor. Despre acest caz a scris Jim Atkinson in romanul Dovada iubirii: o poveste adevarata despre dragoste si crima in suburbii, iar scenariul serialului a fost realizat de David E. Kelley.

Mini-seria este compusa din 7 episoade cu durata de 45-58 de minute si urmareste casniciile celor doua femei si infiriparea, pe fondul unei relatii maritale nesatisfacatoare, a unei aventuri intre Candy Montgomery si sotul lui Betty Gore.

Dragoste si Moarte a fost apreciat atât de fani cât și de critici pentru felul aparte de a trata un subiect la moda in filmele contemporane. Criticul de la Time, Judy Berman, afirma ca serialul Dragoste si Moarte, spre deosebire de alte filme cu subiecte similare, refuza sa portretizeze oamenii reali ca fiind criminali, ciudati sau nebuni.

De asemenea, la finalul fiecarui episod, ni se ofera informatii despre evolutia din viata reala a fiecarui personaj. Astfel, aflam ca sotii Montgomery s-au mutat in Georgia dupa evenimentele mentionate. Casnicia lor nu a rezistat trecerii timpului, iar Candy s-a reorientat profesional si a activat ca terapeut pentru familii.

Dragoste si moarte la HBO: cand vom vedea sezonul 2?

Din distributie fac parte actorii Elizabeth Olsen (Candy Montgomery), Jesse Plemons (Allan Gore), Lily Rabe (Betty Gore), Patrick Fugit (Pat Montgomery), Krysten Ritter (Sherry Cleckler), Tom Pelphrey (Don Crowder) si multi altii. Elizabeth Olsen este sora mai mica a celebrelor gemene Mary-Kate si Ashley Olsen. Elizabeth este actrita si producator si a mai jucat in filmele Razbunatorii: Razboiul Infinitului (2018), Crima din Wind River (2017), Doctor Strange in Multiversul Nebuniei (2022).

Actrita Elizabeth Olsen detine un numar de 21 de premii pentru actorie. Pe Jesse Plemons, actor nominalizat la premiile Oscar, sotul actritei Kirsten Dunst, l-am mai vazut si in filmele Irlandezul: Asasinul Mafiei (2019), In ghearele cainilor (2021), Drunk History (2014-2018). Lily Rabe a mai jucat si in Miss Stevens (2016), No Reservations (2007), The First Lady (2022). Pe Patrick Fugit il mai putem urmari si in filmele Aproape celebri (2000), Dragoste dupa Moarte (2006) sau Fata disparuta (2014).

In acest moment, serialul Dragoste si Moarte nu este anulat, dar nici nu se stie sigur daca va urma si sezonul al doilea al seriei.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.