DW Deutsch a fost inchis
Incepand cu ziua de astazi, televiziunea DW Detsch a incetat sa emita, pe post fiind afisat urmatorul mesaj de informare in acest sens:

„Liebe Zuschauerinnen und Zuschauer.

das Programm von DW Deutsch wurde zum 1. Januar 2024 eingestelit. Wir bedanken unz herzlich fur Ihr Interesse.

Deutschsprachige Inhalte der Deutschen Welle finden Sie weiterhin auf dw.com und im Youtube-Kanal DW Deutsch.”

Aceasta informatie a fost confirmata de reprezentantii postului inca din martie 2023 fara sa fie oferita atunci o data exacta iar postul a incetat sa emita astazi.

Aceasta actiune face parte din pachetul de operatiuni anuntat de Peter Limbourg, directorul DW, pentru bugetul anului 2024, reprezentantul postului mentionand ca se doreste transformarea digitala DW. Aceste masuri sunt formate din economii financiare, mutari ale unor sume din buget dinspre televiziunea liniara catre streaming si investitii in medii de lucru digitale.

DW Deutsch a fost inchis

Conform lui Limbourg, doar 250.000 de telespectatori urmaresc postul in limba germana la nivel mondial, acesta considerand ca nu se justifica eforturile pentru a mentine pe linia de plutire postul TV liniar.

Conform aceluiasi reprezentant al postului, aceste masuri sunt dificile insa necesare pentru a evita o situatie mult mai complicata in 2024. In acelasi timp, reprezentantii postului trebuie sa raspunda la transformarile digitale foarte dinamice, care reprezinta o provocare in pietele internationale.

Grupurile tinta tinere se informeaza in principal din surse digitale. Limbourg a accentuat in cadrul declaratiilor precedente ca se vor face reduceri de capital si in alte zone ale companiei, inclusiv in ceea ce priveste investitiile in tehnologie.

Deutsche Welle (DW) este o televiziune publica din Germania detinuta de stat ce difuzeaza la nivel international in peste 30 de limbi. Postul emite din 1953 si are sediul in Bonn, Germania.

Voi ce parere aveti despre DW Deutsch, urmareati acest post? Va afecteaza inchiderea acestuia?

Update 02.01.2024: Digi a inlocuit DW Deutsch cu DW Europe;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

30 COMENTARII

 1. Bine ca l au închis. Care știe germana unde au cuvinte cu 30 de litere, versiunea engleza e m ai bună. Sa scoată și celelalte 2 posturi germane din grilă și sa introducă ceva american.

  • Doar pt ca tu nu știi germana, nu înseamna ca nu sunt alții care cunosc(vorbesc germana) Acum cu „ceva american”, toti stim 3 cuvinte în engleza.

 2. Poate or sa lanseze in viitor DW România. Euronews are audiențe mai mari cu varianta românească decat cu cea in engleză. Trebuiesc localizate aceste posturi deoarece pierd audiență in fata posturilor cu stiri locale.

 3. -La multi ani si multa fericire!😊 Ca si ceilalti, sunt de acord ca televiziunile de stiri, cel putin ale noastre sunt catastrofale si merita inchise, adica cine se uita pe aolo dupa o zi de munca sau chiar cand trebuie sa stea acasa, ori e sado-masochist ori e scrantit, dar si unele televiziuni generaliste sunt la fel, ocupa locul in lista de programe degeaba, Prima e praf de mult timp, Kanal D – ul intoxica creierele romanilor cu sedentarism si orientalisme dubioase, nu are nimic din Kanal D-ul care aparuse la noi pe vremea cand legea copy-right-ului facuse sa dispara programele italiene si lista continua. Pana si programele pentru femei sunt o porcarie orientalisto-materialista iar programele de sport parca sunt clonate si sa nu-mi spuna cineva ca AXN-urile mai pot fi vizionate.

 4. La multi ani tuturor! Un 2024 cu 2024 motive de bucurie!

  Foarte bine ca sa inchis! Un post inutil cu costuri uriase. Daca am traii intr-o lume „normala” ar fi sanatos sa dispara si cancerul romanesc (antena 3, romania tv…si restul tentativelor de posturi de stiri, care sunt sustinute cu bani politici).

  Sa nu mai spun de petardele care tin grilele cablistilor ocupate fara rost (global news, nasu tv, inedit tv, linkpress, sens tv, etc).

  Dar cum nu traim intr-o lume „perfecta”…putem spera la educatia sicietatii, si/sau la …ignorare!

 5. Salutare Robert si Gorila!
  La multi ani! Iti doresc tie si echipei Mediamax, multa sanatate si belsug in noul an!

  Canalul german de stiri DW Deutsch s-a inchis azi. Pe fluxul video transmis din studio, este momentan o imagine statica cu informatia, ca acest canal s-a inchis oficial azi.
  In urmatoarele zile, acest canal va iesi de la DIGI, Vodafone si ceilalti operatori.