Facebook si marcarea in siguranta dupa cutremurul din Nepal

Facebook implementeaza o noua optiune pentru utilizatorii sai intr-un moment tragic pentru populatia din Nepal. In urma celui de-al doilea cutremur din apropierea Nepal, Facebook implementeaza optiunea te a te marca drept „fiind in siguranta in timpul crizei Cutremur in Nepal, 12 mai”.  Aceasta se doreste a fi o solutie rapida de a-si anunta rudele si prietenii prin intermediul Facebook-ului ca sunt in siguranta in urma cutremurului devastator din Nepal.

Parerea mea este ca oficialii Facebook incearca sa profite intr-o anumita masura de acest dezastru, adaugandu-si o noua functie doar pentru ca utilizatorii Facebook sa-si anunte cunoscutii ca sunt in siguranta. Daca vrei sa afli ca o persoana apropiata este in siguranta, iti anunti persoanele care conteaza, nu stiu cat timp mai au sa stea pe Facebook cei afectati de cutremur. Dar trecem peste asta.

Ce mi se pare si mai jenant este multimea de oameni din intreaga lume care folosesc optiunea respectiva, nefiind nici macar pe acelasi continent cu zona afectata. Bineinteles, si romanii nostri s-au „inghesuit” sa-i anunte pe toti ca sunt in regula. Penibil, parerea mea, si inca o demonstratie a maselor de oameni care arata ca se abuzeaza de orice ar aparea pe Facebook, de la selfie-uri la postarea fiecarui cartof prajit mancat, de la drumul pana la magazin pana la momentul in care si-au pierdut virginitatea.

Acestea fiind spuse, condoleante persoanelor care au pierdut pe cineva in cutremurele din Nepal, este tragic sa vezi cate pagube materiale si victime pot cauza aceste dezastre naturale. Ne arata inca o data cat de firavi suntem in fata naturii.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.