Factura Digi cu valoare mare trafic internet roaming
Mai multi clienti Digi (RCS – RDS) ne-au trimis astazi mesaje privind o problema de facturare intervenita recent. Concret, factura din luna noiembrie (emisa zilele trecute) are o valoare mult mai mare decat de obicei, fiind specificat trafic de voce sau trafic de internet pentru luna octombrie, chiar daca in unele cazuri serviciul roaming nu a fost utilizat in luna noiembrie.

Conform reprezentantilor Digi (RCS – RDS), traficul afisat este real insa reprezinta o recalculare a traficului efectuat in roaming lunile trecute. Daca avem nelamuriri despre traficul suplimentar (de voce sau de date), putem consulta desfasuratorul (factura detaliata).

Insa, daca situatia descrisa nu este si cazul dvs mai sus, puteti oricand face o sesizare catre Digi (telefonic la relatii cu clientii sau online pe site-ul digi.ro) pentru a se verifica in detaliu problema respectiva.

In reteaua Digi nu avem posibilitatea sa verificam costul suplimentar in roaming fiind in afara tarii si putem consulta serviciul cost control doar atunci cand revenim pe teritoriul Romaniei (preferabil nu in primele zile, atunci facandu-se calcularea costului in roaming). Astfel de intarzieri pot sa apara deoarece retelele partenere pe care suntem conectati cand utilizam roamingul trebuie sa raporteze traficul catre Digi.

Factura Digi cu valoare mare trafic internet roaming
Digi este singurul operator din Romania care a obtinut acordul ANCOM pentru a putea taxa traficul efectuat in roaming SEE, fara a fi obligat sa ofere beneficiile din tara si in roaming. Totusi, tarifele percepute de Digi in majoritatea destinatiilor SEE sunt foarte reduse, atat pentru voce (apeluri efectuate, apeluri primite sau SMS-ul trimise) cat si pentru date mobile.

Luand ca exemplu Spania, tarifele in roaming sunt urmatoarele:

 • apeluri efectuate catre Romania, Spania sau alte tari UE/SEE: 0.0184 euro/minut
 • apeluri primite: 0.0094 euro/minut
 • SMS-uri trimise: 0.0060 euro/SMS
 • trafic de internet – 0.0017 euro/MB

Voi ati primit luna aceasta facturi mult mai mari pe care este mentionat trafic in roaming?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Mi-a venit factura pt noiembrie. 154 ron mai mult decat de obicei. Am facut sesizare la ei. Imi miroase a inselaciune. De 2 ani sun mereu la un numar de fix din Spania, minute care intra in abonament. Luna noiembrie toate apelurile la acel numar de fix apar in desfasurator ca fiind apeluri catre un numar mobil Vodafone. Minciuna grosolana. Astept rezolvare din partea lor..

  • Sunteti a doua persoana care lasa un comentariu aici care are exact aceeasi problema, probabil este o eroare privind tarifarea apelurilor catre o anumita plaja de numerotare, daca se poate reveniti cu un comentariu si la noi dupa ce va ofera un raspuns insa, aveti in vedere ca nu sunteti singura cu aceasta situatie, in caz ca va ajuta in discutia cu ei.

   • Buna seara.
    Maine se face o luna de cand am facut reclamatie la Digi in legatura cu factura umflata. Inca nici un raspuns. Doar vreo cateva mail uri trimise in care le ceream rezolvare. Astazi, s a emis factura pt decembrie..aceeasi problema. 144 lei, adica 1000 minute catre fix Spania , taxate ca fiind mobil.
    Factura emisa in decembrie nu am platit o..cel mai sigur nici pe aceasta din ianuarie. Urasc sa fiu mintita si furata! Urmeaza sa ma desconecteze, banuiesc.
    Nu stiu cu cine sa mai vorbesc..sau ce as putea face..

 2. Da am primit o factura cu 20 de euro trafic de roming pe luna octombrie, când am sunat la ei mi-au spus că sa făcut o recalculare a traficului de date,. Este o practică normală sau o vrăjeală de-a lor?

  • Nu cred ca este o practica normala, este prima data cand vad asta la Digi insa nici vrajeala nu cred ca este, probabil exista un motiv pentru care s-a facut recalcularea.
   Pentru mai multe detalii, poti face o sesizare la ei sa iti explice din ce motiv s-a intamplat acest lucru.