Filmbox si DW ies din grila Akta, intra posturile Digi
Posturile Filmbox, Filmbox Family, Filmbox Plus, Food Network SD si DW (Deutsche Welle) au iesit astazi din grila de programe digitala Akta iar canalele Digi Sport 1 (pozitia 203), Digi Sport 2 (pozitia 13), Digi Sport 3 (pozitia 44), Digi Life (pozitia 45), Digi World si Film Now.

Aceste modificari majore de grila sunt efectuate in urma tranzactiei Digi (RCS – RDS) – Akta, tranzactie prin care Digi a preluat toti abonatii Akta. Astfel, 5 televiziuni sunt eliminate din grila Akta, fiind inlocuite de alte 6 posturi noi, toate detinute de Digi.

De asemenea, NCN a fost mutat pe pozitia 105 iar Nasu TV pe pozitia 81.
In grila de programe analogica au fost efectuate urmatoarele modificari:

 • Filmbox Plus a fost inlocuit de Digi Life;
 • Look Plus a fost inlocuit de Digi Sport 1;
 • Digi World a fost introdus in grila in locul Filmbox;

Momentan, Film Now este disponibil codat si in reteaua Akta, fiind disponibil in locul postului Filmbox Family intr-o extraoptiune. La RCS & RDS, Film Now este disponibil intr-o extraoptiune separata care costa 3 lei pe luna. Food Network HD este in continuare, momentan, in grila de programe Akta.

Filmbox si DW ies din grila Akta, intra posturile Digi

In urma acestor schimbari de grila, sunt asteptate posturi noi si in grila de programe Digi (RCS – RDS). Modificarile de grila in reteaua Akta sunt normale avand in vedere tranzactia care se va finaliza la inceputul lunii urmatoare. In plus, clientii Akta vor fi trecuti treptat pe infrastructura Digi, astfel incat dupa 3 ani sa fie 95% din clienti pe reteaua Digi, conform angajamentelor trimise de Digi catre Consiliul Concurentei.

Vom actualiza acest articol pe masura ce vor fi efectuate alte modificari ale grilei de programe Akta (analog sau digital).
Voi ce parere aveti despre schimbarile de grila din reteaua Akta? Va avantajeaza sau sunt in dezavantajul vostru? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

73 COMENTARII

 1. Mai trebuie sa vina minimax , jimjam ,disney channel si junior pe lângă astea ar trebui sa apara ComedyEst HD si in grila Akta cat si in grila digi cel puțin eu cred ca ele vor fi identice

  Dar am o intrebare : o sa trebuie sa semnal contract cu digi si sa ne alegem o optiune cu programe sau ramane la fel ?

  Pe lângă asta s-ar putea sa iasa toate programele akta si de mâine sa fie readaugate in ordine cat si programe noi , pe lângă asta ar trebui sa mai apara si Digi Sport 4 pentru că încă nu a aparut

  După cate am inteles cinemaraton HD va fi eliminat din grila până la 14 august iar cinemaraton normal va fi mutat pe numărul 74 , pe lângă asta am citit un articol prin care am inteles ca va fi si o varianta : România TV HD , dar asta încă nu este la niciun producator apropo pe la ora 5 pro tv ieșise din grila dar acum vad ca a reaparut in total deocamdată sunt 161 de canale , cel puțin așa erau acum 5 ore acum nu stiu daca au mai scăzut sau au mai urcat

  MagicTV HD s-ar putea sa nu mai reapară din cauza costului prea mare in total televiziunea are costa 26lei/luna

  DW cred ca o sa apara doar ca o sa fie codat dupa cum am inteles !

  Cam atâtea informații am data mai aflu ceva va informez !

  • Vor fi pastrate beneficiile pana semnezi cu Digi, ulterior vezi ce oferta iti fac cei de la Digi.
   Nu stiu cat o vei putea lungi cu abonamentul existent.

 2. Nu știu ce preturi aduce noua tranziție, dar Akta a practicat un scor cam mare pentru rural, am redus abonamentul până în februarie, 70 lei pentru TV și internet, redus de la 80 cât era înainte.

  • Preturile la Digi vor fi mult mai mici, am scris un articol despre oferta Digi in zona rurala, il poti cauta folosind functia de cautare de pe pagina principala a site-ului, din dreapta sus, pentru a afla detalii.

 3. Salut… Sunt abonat la Rds Rcs din 2016…de ce nu a preluat și posturile de pe Akta? Cred că erau bunicele de exemplu Film Box-urile…

  • Salut Sorynel,
   Sunt sanse sa vedem si posturi din grila Akta in grila Digi. Vedem ce se intampla in luna august, vom anunta fiecare modificare.

  • Acele posturi FilmBox-urile aveau contract ,cu AKTA nu cu digi, din clipa in care akta a fost cumparata acel contract nu a mai fost valabil.

 4. Nu știu ce să spun dar cei de la AkTA avea netul bun nu știu cât de bun este de la digi daca numi o feriți un telefon Samsung și o tabletă voi pleca de finitiv văd că posturile Digi de sport nu sunt HDMultumesc

 5. Cel mai bine ar fi toti abonati akta de pe 1 sa dea o rescanare la toate televizoare din casa pentru a nu avea neplaceri. Si dupa sa se faca sesizari aiurea rescanati televizoarele si veti vedea ce posturi au iesit si ce posturi au intrat in grila

 6. E „grele” cu Digi. Vai mama lor celor care erau la AKTA. Să pună bani deoparte, îi „umflă” Digi cu toate programele lor, iar restul…ați ghicit…pe bani, 3 lei, 5 lei…

  • Rds nu e telekom upc sa vina factura azi 70 ron mai e 100 nu mai vorbi aiurea cred ca va fi o diferenta mare de pret intre ce plateau abonati la akta adica undeva la 50 60 70 ron luna si abonamentul de internet si tv care costa 38 ron, plus zimi si mie un provaider de servici care da la liber canale hd si digitale adica in jur de 130 daca deti un televizor cumparat in ultimi 6 ani gen let ful Hd asa ca mai bine lasa ciocu mic presupun ca tu nu intelegi chestia instalare gratuita nu e egal cu materiale gratuite la instalare.

   Comentariu moderat

  • Docubox a fost scos intre timp. Food cred ,ca va fi scos si el din grila ma refer la varianta HD. Vor fi grile identice intre digi si AKTA.

 7. NG World, Digi Animal World, History si Viasat Explore nu vor fi pe analogic fiindca au fost scoase asta-toamna de Digi. In total pe analogic avem 59 canale, cu Litoral Tv ,Alpha Media, Media Tv Medgidia, Dobrogea Tv.

  • In unele zone sunt Viasat Explore si History channel pe analog la digi. La Akta depinde si de nr de frecvente activate pe digital si de ce spatiul are pe analog

   • Pai nu prea mai depinde, din moment ce la Digi analogicul si digitalul vin le aceeasi teava, rezulta ca daca s-au operat modificari in grila digitala Akta, conforme cu digitalul Digi, atunci se vor opera modificari si la grila analogica! Abonatii Akta n-au cum sa aiba de maine mai putin de 58 de canale! Am uitat de Dotto tv si de Star Tv Turcia si Show Tv.

 8. Digi Animal World a intrat in locul postului DocuBox si Digi Sport 3 HD in locul postului Comedy Est HD. Acesta va fi reintrodus zilele urmatoare. Toate aceste mutari pe digital AKTA.

 9. La mine în jud.gorj sau facut urmaroarele modificări pe analogic Digi sport 1 a înlocuit Naşul tv şi Digi World a înlocuit Food tv, Vor intra si Digi sport 2,3,4 pe analogic?