Semnificatie LED-uri LOS si PON la Digi
Cea mai mare parte a retelei Digi (RCS & RDS) este de fibra optica, pentru care ofera echipamente tip ONU/ONT produse de ZTE, Huawei, Fiberhome sau Luster, in acest articol vom detalia semnificatia LED-urilor LOS si PON, dar si a altor LED-uri pe care le avem pe echipament.

LED LOS rosu aprins
In cazul LED-ului LOS aprins (cu siguranta il vom observa usor, avand in vedere ca este rosu), acesta indica lipsa semnalului de fibra optica, cea mai comuna cauza fiind un fiber cut, problema ce se poate rezolva, evident, doar de catre Digi. In acest caz, putem verifica sa nu avem cablul de fibra optica indoit, altfel trebuie sa facem o sesizare la Digi, specificand ca avem LOS aprins pe echipament.

LED PON intermitent
Acest LED trebuie sa fie aprins continuu, daca este oprit sau se aprinde intermitent, este o problema in reteaua Digi si trebuie sa facem o sesizare la ei, fara alte verificari.

LED Internet
Indicativ al conexiunii WAN, se aprinde intermitent cand serviciul de internet functioneaza.

LED LAN/GE/FE
Indica functionarea linkului pentru reteaua locala, daca nu este aprins atunci nu avem link pe portul respectiv si trebuie sa verificam cablul intre ONT si PC. Daca acest led-ul LAN este aprins atunci exista link, iar cand exista trafic efectuat, led-ul se aprinde intermitent.

LED WIFI/WLAN
Indica disponibilitatea retelei wifi, daca se aprinde intermitent atunci se face trafic pe reteaua wireless.

LED CATV
Util pentru a verifica daca avem semnal de cablu TV, daca nu avem semnal atunci led-ul este stins.

LED Phone/TEL
Acest led indica statusul liniei telefonice fixe, daca este oprit atunci nu avem semnal pe linia respectiva, daca este aprins atunci telefonia fixa este nefunctionala, se aprinde intermitent cand telefonia este utilizata.

LED Power
Trebuie sa fie aprins in permanenta cat timp echipamentul este pornit, daca este oprit inseamna ca nu este alimentat la priza.

LED WPS
Se aprinde doar in cazul utilizarii WPS insa pe majoritatea echipamentelor oferite de Digi WPS este dezactivat din motive de securitate.

Semnificatie LED-uri LOS si PON la Digi

LED-urile descrise mai sus sunt disponibile pe urmatoarele modele de echipamente oferite de Digi:

LED-uri Fiberhome AN5506

Power PON LOS WPS Wifi Phone LAN1 LAN2


LED-uri Fiberhome HG844C

Power PON LOS Internet WPS WLAN Phone LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 USB Power CATV


LED-uri ZTE F618

Power PON LOS Power Internet WI-FI CATV Phone LAN1 LAN2 WPS

LED-uri ZTE F660/F660RV1/F668

Power PON LOS Internet WI-FI Phone GE FE


LED-uri ZTE F620

Power PON LOS Alarm LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 POTS1 POTS2 Battery

LED-uri router ZTE H218N

Power WAN Internet Internet LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 WLAN WPS Phone USB

LED-uri router ZTE H298A

Power WAN 2.4GHz 5GHz WPS Phone1 Phone2 USB

LED-uri Huawei HG8143A5

Power PON LOS LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 TEL WLAN WPS CATV

LED-uri Huawei HG8121H

Power PON LOS LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 TEL1 TEL2 USB WLAN


LED-uri Huawei HG8121H

Power PON LOS LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 TEL1 TEL2 USB WLAN WPS CATV


LED-uri HG323UEG (EPON)

Power PON LOS LAN2 LAN1 PHONE Pair WiFi

Daca aveti un alt model decat cele mentionate mai sus, puteti lasa un comentariu mentionand LED-urile disponibile pe echipament si le vom adauga in acest articol.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

52 COMENTARII

  • Buna ziua. Daca ledul LOS este inchis ( nu are culoarea rosie) este OK inseamna ca aveti semnal pe fibra optica. Daca ledul LOS are culoarea rosie atunci aveti problema pe retea sunati la Relatii Clientii.

 1. Bună ziua, am un router Mercusys când introduc cablu de net în portul WAN lumina este intermitentă și nu-mi merge internetul, în rest toate luminile merg bine,care este cauza?

 2. Buna seara .la un router Huawei in dreptul los beculet roșu ,la pon nu este aprins nimic,am verde doar la ge și wlan,semnal cablu ciuciu și nici weirles,nimeni nu a mișcat îndoit nimic

 3. Ieri a mers greu netul la digi pana la ora 12-15.
  { Eu am ont luster tbeg 300 1 1 R (mod bridge) si router pus la el. Catv am din ont. } Ieri am inchis doar router-ul si in acel moment mi-a disparut ledul catv de pe ont. Dupa ce am deschis routerul inapoi a revenit si ledul catv pe ont. Ce legatura are CATV cu routerul ?

 4. Buna seara. Am un router huawei și nu are aprins nici un beculet. Am încercat sa scot din priza și sa bag înapoi dar tot nimic. Se poate sa fie de la digi sau sa ars routerul?

 5. Buna seara .la un router Huawei in dreptul los beculet roșu ,la pon nu este aprins nimic,am verde doar la ge și wlan,semnal cablu ciuciu și nici weirles,nimeni nu a mișcat îndoit nimic…sa înțeleg că este de la Digi?

 6. Salut! Mi-a fost schimbat ONT-ul cu unul model ZTE F618V2. Toate merg bine, dar led-ul CATV este roșu, deși am semnal 100% pe toate posturile TV digitale (mai puțin la cele 4k, la care semnalul e doar de 94%). E vreo problemă sau să-l las așa conform binecunoscutei zicale românești „las-o mă, că merge și așa!”:))) …

 7. Buna seara , mi a căzut netul dintr o data.. mi a apărut un bec roșu la Los , dar culmea ca vecinilor mei le merge foarte bine..dar in satul vecin nu merge.
  Îmi puteți da o explicație , va rog frumos
  O seara frumoasa.

  • Introduceti in spatele tv-ului smart cardul in acel lacas unde scrie CI sau CI+. Dupa aceea mutati pe un post codat asteptati 10-30 minute pana apare imagine pe acel post tv.

 8. Bună seara. Daca internetul fix a picat din senin, iar pe un ONT nou, acest 8147X6, montat acum aprox. 2 săptămâni, toate led-urile verzi sunt stinse, înafara celui de Power, care ar fi semnificația? Mulțumesc.
  Eram obișnuit, ca în afara penelor de curent, când sunt probleme cu fibra, led-ul roșu din dreptul indicatorului LOS (loss of signal), să se aprindă, indicând lipsa semnal pe fibră.

  • Buna seara,
   Daca nu este semnal pe fibra iar butonul Power este pornit, ar trebui sa licare rosu butonul LOS, asa cum stiai si tu, am testat personal acest lucru si asa se intampla.
   In cazul tau, daca ledul LOS nu este aprins iar PON este oprit, probabil este semnal pe fibra insa este o avarie de alta natura (probleme de autentificare cu serverul PPPoE sau de alocare IP public).
   O alta varianta ar fi sa ai ledul LOS ars insa e destul de putin probabil sa fie doar acela ars.

   • Nu, n-a licărit niciun led, înafara de cel de alimentare (power). Am so găsit explicația și anume că este posibil să fi fost un update de soft/firmware. O seară bună, în continuare.

 9. Bună ziua am un mininod optic fwr 8610 cablu tv are două leduri aprinse unu sub el scrie POW și celălalt scrie OPT vreau să vă întreb ce înseamnă și dacă îl pot scoate din priză și îl pot baga iară în priză pentru că vreiau să mut televizorul în altă cameră se vor reaprinde din nou fără a afecta calitatea semnalului?

  • Buna ziua,
   Nu puteti folosi un echipament care are intrare pentru fibra optica, se pot folosi doar ONT-urile Digi care se configureaza pe placile OLT.
   Asadar, nu veti putea inlocui echipamentul Digi pentru fibra optica insa puteti achizitiona un router pe care sa-l conectati la ONT, urmand sa folositi doar functiile routerului.

 10. Bună ziua…am un ont zte,toate ledurile sunt verzi,în afară de ultimul din dreapta cel de tv care este roșu!?? Ce poate fi,menționez că serviciile funcționează bine,tv, telefon fix, internet fix, mulțumesc anticipat !!!

  • Buna ziua,
   Daca va referiti la LED-ul CATV si nu la LED-ul LOS, inseamna ca nu este semnal de cablu TV, va recomand sa faceti o sesizare la relatii cu clientii Digi pentru a trimite o echipa service.

 11. […] aici semnificatia fiecarui LED de pe aceste modele. In reteaua Digi urmatoarele functii sunt blocate pe […]

 12. Buna ziua! Am internet de la DIGI dar nu m-am putut bucura de el din cauza butonului rosu LOS. Am sunat la voi, dar robotul mi-a dat probleme de cap. Va rog sa ma contactati la 07******

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la Digi.
   Nu aveti semnal pe fibra daca se aprinde ledul rosu LOS.
   Faceti o sesizare online pe site-ul Digi Romania – Contact – sesizarea va ajunge direct la departamentul abilitat.