Filme despre Iisus Hristos difuzate la TV – 2022
In acest material vom detalia filmele artistice ce au ca tema viata lui Iisus si vor fi difuzate in aceasta saptamana de posturile TV din Romania.

The Passion of the Christ / Patimile lui Hristos (2014) – 22 aprilie, pe TVR 1, ora 22:10. In acest film vom vedea ultimele 12 ore din viata lui Iisus. Filmul incepe cand Iisus (James Gaviezel) se afla in gradina Ghetsimani. Iisus este tradat de apostolul Iuda si condamnat la moarte de catre inaltii bisericii din acele vremuri. Mantuitorul este dus in fata guvernatorului Pilat iar acesta lasa multimea aflata in piata sa decida ce se va intampla cu Iisus.

In acest film le vom vedea si pe actritele Maia Morgerstern (Fecioara Maria) si Monica Belucci (Maria Magdalena). Filmul Patimile lui Hristos are durata de 2 ore, pe IMDb a obtinut nota 7,2.

Jesus of Nazareth / Iisus din Nazaret (1977). In zilele 21, 22 si 23 aprilie, de la orele 23:30 si 00:30. Acest film ne prezinta cele mai importante momente ale vietii Mantuitorului de la Nasterea Sa pana la Inaltarea Sa la ceruri. In rolul lui Iisus il vom vedea pe actorul Robert Powel interpretand exemplar acest rol. Filmul Iisus din Nazaret are durata totala de 6 ore si 22 de minute, pe IMDb obtinand nota 8,5.

Imperium San Pietro / Sfantul Petru (2005) – 23 aprilie, pe National TV, de la ora 20. In acest film vom urmari viata Sfantului Petru (Omar Sharif), din momentul rastignirii pe cruce a Mantuitorului si pana la moartea Sfantului Petru, care a fost omorat tot prin rastignire pe cruce. Telespectatorii vor urmari faptele Sfantului Petru scrise in Noul Testament. Filmul Sfantul Petru are durata de trei ore si 17 minute, pe IMDb a obtinut nota 7.

Filme despre Iisus Hristos difuzate la TV – 2022

The Ten Commandments / Cele 10 porunci (2006) – pe TVR 2, 23 aprilie, ora 20:10 si 24 aprilie ora 00:10. Filmul spune povestea unui prunc iudeu care este crescut la curtea faraonului egiptean. Copilul crescut la curtea faraonului este Moise (Dougray Scott). Moise devine salvatorul poporului iudeu.

Filmul Cele 10 porunci are durata de doua ore si 47 minute, pe IMDb a obtinut nota 5,2.

Mary Magdalene / Maria Magdalena (2018) – 23 aprilie, Pro Cinema, ora 20:30. Filmul Maria Magdalena prezinta viata unei tinere pe nume Maria Magdalena (Rooney Mara) care, in secolul I, si-a ignorat familia si s-a alaturat unui grup condus de Iisus Hristos alaturi de care a calatorit in diverse locuri.

Filmul Maria Magdalena are durata de doua ore iar pe IMDb a obtinut nota 5,9.

Risen / Misterul Inaltarii (2016) – Pro Cinema, 24 aprilie, ora 20:30. Filmul prezinta aventurile prin care trec un tribun, Roman Clavius (Joseph Fiernnes), si ajutorul sau Lucius (Tom Felton). Cei doi au fost trimisi  sa afle adevarul despre ce s-a intamplat cu trupul lui Iisus Hristos si sa dezminta zvonurile conform carora Iisus s-ar fi Inaltat la ceruri. Filmul Misterul Inaltarii are durata de o ora si 47 minute iar pe IMDb a obtinut nota 6,3.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.