Godunov – serial rusesc TVR 1
TVR 1 pregateste difuzarea serialului istoric rusesc Godunov (2018). In acest serial, o moarte misterioasa pune capat liniei unei dinastii stravechi, actiune care duce la o lupta pentru putere. In serial vom vedea ascensiunea la putere a lui Godunov, distrugerea familiei sale si conspiratii majore.
Boris Godunov a domnit ca tar in perioada 1598 – 1605, ascensiunea sa la tron reprezentand finalul dinastiei Riurik.

Partea interesanta a ascensiunii lui Godunov este ca acest lucru se intampla in timpul domniei lui Ivan Cel Teribil, in aceeasi perioada in care Elizabeta I era regina Angliei. Aceasta perioada de timp a fost acoperita de mai multe productii si este interesant sa aflam ce se intampla in Rusia in acea perioada.

Primele doua episoade ale serialului trec putin cam repede prin timp si ar fi fost interesant sa fie oferite mai multe informatii despre trecutul lui Boris Godunov, inainte de ascensiunea sa rapida, acesta fiind prezentat fara prea multe detalii despre trecutul sau, in special datorita faptului ca acesta este un serial istoric.

Serialul Godunov prezinta intrigile de la curtea ruseasca iar costumatia serialului este impresionanta. Aceasta serie este o drama istorica reusita care poate fi urmarita in scopuri educationale (prezentand cursul istoriei din acea perioada) si nu numai.

Sergey Bezrukov (Brigada – 2002, Master i Margarita – 2005, The Irony of Fate 2 – 2007) interpreteaza rolul lui Boris Godunov iar din distributia serialului fac parte si alti actori precum Aleksandra Nikiforova (Detective Anna – 2016), Vilen Babichev (Coma – 2019, Fairy – 2020), Andrius Paulavicius (a avut un mic rol in serialul Netflix de succes Stranger Things).

Godunov – serial rusesc TVR 1

TVR 1 va difuza serialul Godunov din 23 iunie 2021, in fiecare miercuri si joi, de la ora 23:00. Acest serial are 16 episoade structurate in doua sezoane, lansate intre 2018 – 2019. Pe IMDB, serialul rusesc a obtinut nota 7.1 din 189 de recenzii.

Serialul Godunov poate fi vizionat si online pe Amazon Prime Video, unde sunt disponibile ambele sezoane lansate pana in prezent.

Televiziunea Romana pregateste difuzarea unui alt serial interesant, Sub soarele ecuatorului, despre care vom publica un articol zilele urmatoare. Productia este portugheza.

Nu ezitati sa va postati parerea despre acest serial in sectiunea de mai jos.

Update 10.08.2021: Sezonul 2 al serialului Godunov va fi difuzat de TVR 1 de miercuri, de la ora 23:00;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

  1. M-am bucurat degeaba! Draga TVR1 cum poti programa acest serial rusesc la o ora asa târzie?De ce? Îl difuzati doar ptr anumite categorii de telespectatori ?Imi pare tare , tare rau ..Macar îl dati si in reluare , la o ora mai accesibila?