Google amendata pentru „Catedrala Prostirii Neamului”
Google Romania trebuie sa plateasca o amenda de zece mii de lei (10.000). Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a hotarat ca Google Romania trebuie sa plateasca amenda de zece mii de lei pentru permiterea schimbarii denumirii Catedralei Mantuirii Neamului in „Catedrala Prostirii Neamului Romanesc”.

Aceasta denumire a fost efectuata in Google Maps. Conform CNCD, Google Romania (Google Bucharest) trebuia sa anunte Google Ireland Ltd privind greseala redenumirii Catedralei Mantuirii Neamului in Catedrala Prostirii Neamului Romanesc si sa o remedieze. Conform CNCD, aceasta modificare este o discriminare si incalca dreptul la demnitate conform Art. 2 Alin. 1 si Art. 15 din Ordonanta de Guvern 137/2000.

De asemenea, Google va avea obligatia sa pastreze timp de 10 zile un link cu aceasta hotarare pe pagina principala a site-ului Google Romania. Reprezentantii Google Bucuresti vor trebui sa instiinteze Google Ireland Ltd imediat daca vor mai exista probleme asemanatoare.

Google amendata pentru „Catedrala Prostirii Neamului”
In urma acestei decizii, Patriarhia Romana (prin purtatorul de cuvant Vasile Banescu) a declarat ca este un gest moral de normalitate civica, fiind o masura in urma unui abuz.

Google este o companie din SUA infiintata in 1998 de Larry Page si Sergey Brin. Motorul de cautare cu acelasi nume are o baza de date de peste 8 miliarde de site-uri web. In 2007 a fost considerat cea mai cunoscuta marca globala.
Google a devenit cunoscut datorita motorului de cautare insa ofera mai multe servicii precum:

Google Chrome (infiintat in 2008, este unul din cele mai utilizate browsere), Android (sistem de operare pentru telefoanele mobile, a fost lansat in 2007), Gmail (infiintat in 2004), Google Maps (platforma de navigare a fost lansata in anul 2005),  Youtube (infiintat de Chad Hurley, Steve Chen si Jawed Karim in 2005, iar in 2006 a fost cumparat de Google), Google Talk/Google Chat (serviciu de mesagerie instantanee, a fost lansat in 2005 si desfiintat in 2017), Google Translate (platforma online de traducere).

Google are 40 de filiale in 40 de tari si este detinuta de Alphabet Inc. Google Romania este filiala locala a companiei americane si a fost infiintata in 2010 si are sediul in Bucuresti. Google este cel mai cunoscut motor de cautare din lume. CEO-ul Google LLC si Alphabet Inc. este Sundar Pichai, angajat Google din 2004, devenind CEO Google LLC in 2015.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII

 1. Nu mrrita Google sa fie amendata pe motiv ca chiar ca este CATEDRALA PROSTIRII NEAMULUI A avand in vedere ca PROSTIMEA uriasa din Romania detine absoluta majolitate.Motivarea este printre altele ca in ultimii 30 ani aceeasi ticalosi nemernici sunt votati ori alterneaza la guvernare cum est Ciuma Galbena PNL ori Ciuma Rosie PSD sustinut de nemernicii UDMR in functie de interes.

 2. Este urâtă rău catedrala aia, in afară de turle ca sa-ti dai seama ca este o biserica, esteun chici prost dintr-un morman de beton care nu are nimic frumos in el

 3. Stiu ca o sa fiu injurat… Dar cam asta reprezinta „marea catedrala”… Acolo unde sunt multi ****, ei trebuie sa aiba ceva sa-i reprezinte… Cate se puteau face cu sumele imense cheltuite cu monstruozitatea asta inutila?
  PS. De 30 de ani daramam scoli si le inlocuim cu biserici… Tare, nu?

  Comentariu moderat

  • Ai dreptate, John. Ai mare dreptate.
   Din pacate sunt multi prosti care gandesc altfel.
   Daca banii astia s-ar investi in invatamant am fi pe drumul cel bun dar de ce sa faca asta? Doar un popor indobitocit este mai usor de controlat decat unul cu scoala…
   Asa ca mai bine biserici decat scoali…
   Trist…