Google a lansat oficial Android 8.0 Oreo

In urma cu cateva ore, Google a lansat oficial Android 8.0 Oreo. Lansarea acestuia era asteptata la finalul lunii august dar, Google a reprogramat aceasta lansare pe 21 august, cu ocazia eclipsei de soare. Deja telefoanele Pixel au primit actualizarea la noul sistem de operare.  In curand, vor primi update la noul Android si restul telefoanelor de top.

Ca si noi features, noul android vine cu cateva functii destul de utile. Voi lista cateva dintre aceastea mai jos:

Minimizarea si micsorarea aplicatiilor:

Aceasta functie iti permiti sa folosesti simultan mai multe aplicatii. Poti urmari videoclipul preferat pe youtube in timp ce esti in video-call cu prietenii. Sau poti raspunde la un mesaj, fara sa inchizi aplicatia pe care o folosesti in acel timp.

 

Economia bateriei

Asa cum ne-am obisnuit si la celelalte versiuni de Android, optimizarea sistemului de operare pentru sporirea economiei bateriei este primordiala. Nici Oreo nu a fost lipsit de aceste optimizari. Din pacate, doar telefoanele de la Google se bucura deocamdata de update la noul sistem de operare.

Google a lansat oficial Android 8.0 Oreo noaptea trecuta.

Sistemul de notificari

Google a lucrat si la sistemul de notificari insa nu la cel standard, ce apar pe ecran. Fiecare iconita va avea in dreptul ei un numar, ce reprezinta numarul de notificari inregistrate pentru aplicatia in cauza. Aceasta functie este destul de utila si desi a mai fost intalnit pe rom-uri modificate, ea nu facea parte din Android. notificarile din android oreo 8 - Google a lansat oficial Android 8.0 Oreo

In plus, atunci cand se atinge cu degetul o aplicatie, aceasta deschide o fereastra mica in care sunt vizibile notificarile. Astfel, se pot deschide notificarile doar pentru o anumita aplicatie. Se poate vedea exemplul din imaginea de mai sus.

Alte modificari:

  • S-a modificat aplicatia pentru camera, aducandu-i un plus de luminozitate si claritate . In plus, aceasta vine si ea cu functii noi. Butonul de switch intre camera foto si cea video a reaparut si el pe ecran.
  • Iconitele vor fi modificare. Google va forta intr-un fel sau altul ca aplicatiile sa detina iconite adaptive fiindca, utilizatorul va decide ce forma vor avea inconitele din sistemul de operare. De asemenea, a fost eliminata si functia de modificare a iconitelor, prezenta in Android 7.Sistemul de modificare a iconitelor android ore0 - Google a lansat oficial Android 8.0 Oreo
  • Optiuni noi la selectarea unui text. De exemplu, atunci cand selectati un text apareau doar butoanele de copy si cut. In Android 8 sunt implementate mai multe functii. De exemplu, la selectarea unui numar de telefon, apar butoanele de apelare sau adaugare in agenda. Un alt exemplu ar fi la selectarea unei locatii. Odata selectata, apar butoanele de localizare pe  harta, indicatii rutiere, etc.
  • Functia Autofill. Stiti acea functie prezenta in Chrome ce iti completeaza automat userul si parola la apasarea unui click? Ei bine, aceasta functie este prezenta de acum si pe Android si nu doar in Chrome.

Google a lansat oficial Android 8.0 Oreo pe data de 21 august si noua versiune de android poate fi descarcata de pe site-ul oficial. Mai multe informatii despre Android 8.0 Oreo pot fi gasite pe siteul oficial, la adresa: Oreo 8.0.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.