Pana acum dezvoltatorii de aplicatii erau obligati ca apk-urile sa nu depasasca dimensiuni mai mari de 50 de mb. Pentru a face posibila instalarea de pe Google Play a unor aplicatii mai mari, dezvoltatorii urcau in magazin apk-uri standard, pentru ca mai apoi acestea, odata instalate sa-si descarce restul de fisiere necesare. In cazul in care nu ati observat, majoritatea jocurilor necesita downloadarea unor fisiere suplimentare dupa instalare.

Nu va imaginati ca marimea aplicatiilor poate fi acum nelimitata. Google a marit limita de spatiu de la 50 de mb la 100 de mb. Marea companie incurajaza dezvoltatorii sa-si optimizeze aplicatiile in asa fel incat sa nu fie foarte mari. Acest lucru se intampla in special din cauza mediei scazute privind viteza la internet la nivel mondial, precizeaza Google.

Totusi aplicatiile si in special jocurile, oricat de optimizate ar fi este nevoie sa depasasca o marime de cateva sute de mb. Pentru asta, dezvoltatorii si creatorii de aplicatii sunt obligati sa implementeze in aplicatie descarcarea fisierelor necesare. Ati observat ca mojoritatea jocurilor, dupa ce sunt instalate, au nevoie de o descarcare a fisierelor. Aceste fisiere pot sa depasasca ordinul sutelor de mb iar unele ajung si la ordinul GB.

Motivul principal pentur care Google a dublat spatiul de stocare este ca telefoanele devin din ce in ce mai puternice. Pentru a dezvolta elemente grafice mai puternice, dezvoltatorii de aplicatii sunt nevoiti sa creeze aplicatii ce sunt mult mai mari. Google a recurs la aceasta „solutie” odata cu lansarea Android M. Pe viitor vom avea jocuri cu o grafica impresionanta si mult mai bine optimizate. Bineinteles, ele vor fi ajutate si de specificatiile hardware foarte puternice.

Factorii principali pentru care se iau aceste masuri sunt:

  • Media privind viteza de download la nivel mondial;
  • Timpul de instalare al aplicatiilor;
  • Spatiul ocupat in memoria telefonului;
  • Costurile suplimentare atunci cand utilizatorul foloseste o conexiune celulara

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.