In cat timp se consuma 1GB?
Avand in vedere intrebarile venite din partea cititorilor, in acest articol vom mentiona cateva informatii despre traficul de date consumat, ce consuma cea mai mare cantitate de trafic si cat de repede consumam 1GB.

Este bine de stiut ca traficul de internet, fie ca este pentru internet fix / wi-fi, fie ca este pentru internet mobil, se poate consuma mai incet sau mai repede, in functie de operatiunile pe care le efectuam utilizand internet. Astfel, acestea sunt cateva exemple care pot duce la consumul ridicat de date mobile:

 • descarcarea/incarcarea imaginilor, videoclipurilor (mai ales) sau altor documente/fisiere – indiferent ca utilizam retelele sociale sau alte metode de transfer, aceste operatiuni pot consuma foarte mult trafic; spre exemplu, daca avem imagini de aproximativ 20MB/imagine, e nevoie doar de 50 de imagini transferate pentru a consuma 1GB de trafic
 • streaming video online – fie ca e vorba de Netflix, HBO GO sau alte platforme online, vizionarea sau transmiterea de continut video online consuma resurse semnificative; ca exemplu, daca ne intrebam cat trafic de date mobile consumam pe Netflix, acestea sunt informatiile oferite de Netflix in acest sens:
  • continut video SD: 0.7 GB pe ora
  • continut video HD: 3 GB pe ora
  • continut video 4k: 7 GB pe ora
 • radio online / Spotify – desi nu se consuma la fel de mult trafic precum platformele de video streaming online, traficul se consuma inclusiv daca ascultam online un post radio sau daca ascultam muzica pe o platforma dedicata; ca exemplu, la calitate maxima, Spotify consuma aproximativ 0.14 MB pe ora
 • update-urile automate ale aplicatiilor – indiferent de sistemul de operare folosit, avem optiune pentru actualizarea automata a aplicatiilor care se poate face atat pe date mobile cat si pe wi-fi; este recomandat sa permitem actualizarea automata a aplicatiilor doar pe wireless, daca dorim sa economisim traficul de date inclus in abonamentul mobil.

In mod normal, navigarea pe internet nu consuma foarte mult trafic insa acest lucru depinde foarte mult si de site-ul accesat. Spre exemplu, daca site-ul web contine clipuri video pe care le accesam, ne putem astepta la aceeasi cantitate de trafic consumata ca in cazul streamingului online.

In cat timp se consuma 1GB?

Asadar, daca traficul de date mobile consumat este un aspect important, este indicat sa incercam sa utilizam datele mobile cat mai putin posibil, spre exemplu, acasa putem utiliza reteaua wireless pentru orice operatiune, utilizand datele mobile doar atunci cand nu suntem acasa.

Majoritatea operatorilor de telefonie mobila reduc drastic viteza maxima disponibila daca se depaseste cantitatea lunara de trafic insa unele abonamente pot aduce si costurile suplimentare cu fiecare MB aditional consumat. Recomandam verificarea termenilor si conditiilor specificate in contract pentru a ne asigura ca depasirea traficului lunar nu genereaza costuri suplimentare.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

4 COMENTARII

 1. Concluzia nu o aveti doar pe ce se consuma Mb ,asta o stim.Daca folosesti doar datele mobile si stai non stop pe “youtube “ se consuma in x ore asta ar fi fost un raspuns