Inbox – O nouă aplicație pentru mail de la Google.

Inbox este o aplicație creată de Google cu intenția de a simplifica lumea poștei electronice. Această aplicație a fost creată de achipa care a lucrat ani de zile pentru a perfecționa aplicația Gmail. Google laudă această aplicație însă, accesul la ea se face doar pe bază de invitație deocamdată. Invitațiile se pot obține de la utilizatori activi sau direct de la Google.

Fiindcă Gmail a devenit cel mai folosit serviciu de e-mail din lume (fiind folosit de aproximativ 500 de milioane de utilizatori), Google a încercat să facă acest serviciu și mai bun decât în prezent. Și cum serviciul funcționează perfect, singurele modificări se puteau face la interfață. Astfel a luat naștere aplicația Inbox.

Ce are în plus această aplicație?

Aplicația are un design specific noului sistem de operare Android 5.0 Lollipop însă este disponibilă pentru toate sistemele. Designe-ul și funcțiile acestuia sunt destul de simple, transformând-o într-o aplicație prietenoasă cu utilizatorul. Dar punctul forte al aplicației Inbox nu este designe-ul, ci sistemul inteligent de grupare a mesajelor. Inbox recunoaște, învață, crează și organizează mesajele pentru a le organiza cât mai potrivit pentru fiecare utilizator în parte. Mai pe scurt, aplicația urmărește subiectele interesante pentru utilizator pentru a evidenția mesajele care să-i atragă atenția.

Tot un sistem asemănător de grupare a mesajelor avem și în Gmail. Acest sistem a fost implementat acum aproximativ 2 ani și a avut un succes extrem de mare.

Din păcate, această aplicație este încă în stadiul beta iar pentru a o folosi este nevoie de o invitație. Pentru a obține o invitație este nevoie să trimitem un mail la adresa inbox@google.com și să așteptăm. Am trimis și eu un mail acum câteva zile însă nu am primit invitație încă. Mai multe detalii găsiți aici.

Aplicația se poate descărca din Google Play (disponibilă pe versiuni de Android mai mari decât 4.1) și de pe AppStore. Ambele magazine le găsiți la link-ul de mai sus.

 

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.