Informatii Huawei EchoLife HG865 Digi
Huawei EchoLife HG865 este unul dintre echipamentele oferite de Digi (RCS – RDS) pentru reteaua de fibra optica. Desi este un model vechi, inca este utilizat de multi abonati Digi, motiv pentru care vom detalia cateva informatii despre acest echipament care pot fi utile.

In ceea ce priveste porturile disponibile, modelul HG865 are 1 port CATV, 4 porturi LAN (1xGigabitEthernet si 3xFastEthernet), 2xTEL si 1xbattery monitor.
Acestea sunt LED-urile disponibile pe acest model: CATV, TEL2, TEL1, VoIP, GE, FE3, FE2, FE1, AUTH, LINK, POWER.

Nu putem accesa interfata de administrare a echipamentului Huawei HG865, astfel incat nu putem administra noi functiile echipamentului, nu putem face port forwarding sau alte functii suplimentare. Asemenea altor echipamente de fibra optica oferite de Digi, functiile WPS, DMZ, UPnP nu sunt functionale.
Acest model NU are retea wifi functionala, astfel incat poate fi folosit doar pe cablu.

Daca dorim sa utilizam o retea wireless sau sa efectuat functii suplimentare, este necesar sa conectam un router personal la acest echipament.

Informatii Huawei EchoLife HG865 Digi
In concluzie, modelul Huawei EchoLife H865 oferit de Digi este un model stabil, fara probleme generale cunoscute, care nu are functii suplimentare (nu suporta nici macar retele WLAN) insa isi face treaba pentru scopul pentru care este distribuit, acela de terminal al retelei de fibra optica. Acest model este oferit in zonele de casa cu fibra optica.

Cel mai nou model de ONT Huawei oferit de Digi este HG8143A5, distribuit de Digi incepand cu luna decembrie 2019.
Modelul Huawei HG865 este diferit de HG658, acesta din urma fiind oferit de Telekom.

Majoritatea echipamentelor oferite pentru reteaua de fibra optica sunt produse de Huawei si ZTE. Recent, Digi a oferit si doua modele produse de FiberHome Telecommunication Technologies, ambele in zonele de blocuri. Desi primul model a fost stabil, cel de-al doilea (HG6544) a avut doua probleme mari, una rezolvata prin update firmware legata de functia de port forwarding iar alta cu deconectarile retelei wireless, care nu a fost rezolvata nici pana in prezent.

Daca utilizati acest model oferit de Digi, ati avut probleme pana in prezent?

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

6 COMENTARII

 1. Salut. Stie cineva de ce porturile FastEthernet nu funcitoneaza? Cel gigabit il am conectat la router, iar unul din FE vreu sa l folosesc pt un pc mai vechi. Ledul corespunzator portului se aprinde dar pe pc nu am nicio conexiune.

 2. Atentie cand va mufati propriul router la acest echipament, daca vreti viteze mai mari de 100Mbps! Sunt disponibile 4 porturi ethernet. DOAR UNUL E GIGABIT (GE), celelalte 3 sunt doar 10/100 (Fast Ethernet, sau FE). Deci asigurati-va ca ati bagat cablul in acel port gigabit (cel de-al patrulea, de la stanga la dreapta). Unul din ledurile de pe fata aparatului indica prezenta unei conexiuni gigabit. Ledul e etichetat cu inscriptia GE, verificati daca e aprins. Celelalte sunt FE1, FE2 si FE3.

 3. Salutare!
  Chiar cautam informatii despre ragalia asta veche care, insa, isi face treaba.
  Nu pot sa zic ca am avut vreo problema cu el, pare foarte stabil.
  Nu stie nimeni sa umble la ele, nu poti sa-i faci nimic, dar nici nu poti sa-ti pui echipamentul tau in locul ruterului lor.
  Toate cele bune!