Informatii Huawei HG8143A5 oferit de Digi

Informatii Huawei HG8143A5 oferit de Digi – Compania RCS – RDS a inceput distribuirea noilor echipamente tip ONT/ONU Huawei HG8143A5, unul dintre echipamentele utilizate pentru serviciile de fibra optica.

Echipamentul Huawei HG8143A5 este asemanator modelelor anterioare oferite de catre Digi si are urmatoarele porturi disponibile: 1xGE (port Gigabit – portul 1), 3xFE (portul Ethernet – porturile 2-4, 1xCATV (port pentru cablu tv), 1xTEL (telefonie fixa)).

LED-urile afisate pe noul model Huawei oferit de Digi sunt: Power, PON, LOS, LAN4, LAN3, LAN2, LAN1, TEL, WLAN, WPS, CATV. HG8143A5 ofera functiile wireless (standard 802.11n – 2.4GGHz), WPS si este compatibil IPv6. Echipamentul este de culoare alba iar design-ul este asemanator altor modele Huawei oferite de Digi (ex: HG8121H).

Accesand interfata de administrare avem urmatoarele optiuni disponibile, meniul fiind aproape identic cu cel al modelului HG8247H oferit de RDS:

 • Status (informatii despre WAN, VoIP, WLAN, DHCP, semnal optic, remote management, etc);
 • WAN;
 • LAN;
 • IPv6;
 • WLAN;
 • Security;
 • Route;
 • Forward Rules;
 • Network application;
 • Voice;
 • System Tools;

Pe Huawei HG8143A5 sunt disponibile in interfata de administrare functii precum port forwarding si DMZ. Logarea pe interfata de administrare ar trebui sa se faca utilizand datele standard (adresa IP 192.168.100.1, username user, parola digi).

Digi a distribuit si urmatoarele modele de echipamente tip ONT/ONU de la Huawei: HG8121H, HG8247H (model oferit si de Telekom), HG8245, HG8245H, HG865, HG8240, HG8240H, HG8143, HG8242, HG8242B, HG8242H, HG323UEUW, HG323UE_G.

Informatii Huawei HG8143A5 oferit de Digi

De asemenea, au fost oferite urmatoarele modele de echipamente ZTE: F660, F625A, F620, F660RV1, F668, F625G, F618.

Digi (RCS – RDS) reprezinta cel mai important furnizor de servicii fixe (televiziune, internet si telefonie fixa) din tara, prezent pe piata din Romania timp de peste 25 de ani, Digi beneficiaza de cea mai moderna si extinsa retea de fibra optica din tara.

Port forwarding Huawei HG8143A5

Se poate face port forwarding din interfata de administrare a echipamentului Huawei, accesand IP-ul 192.168.100.1. Userul si parola sunt user si digi.
In sectiunea LAN – DHCP Static IP Configuration rezervam adresa IP ce va fi alocata mereu dispozitivului pentru care doresti sa faci port forwarding, selectam New, introducem adresa IP dorita (inainte de asta, ar trebui sa dam un ping din cmd in acea adresa IP sa ne asiguram ca nu e folosita deja) si adresa MAC a dispozitivului, selectam Apply.
Apoi selectam sectiunea Forward Rules – Port mapping configuration – New – aici selectam urmatoarele optiuni:
Type: User-defined
Enabled port mapping: bifat
Mapping name: dam un nume regulii port forwarding
Internal host: introducem adresa IP pe care am rezervat-o mai devreme
Protocol: TCP/UDP
Internal port number: Portul pe care dorim sa-l scoatem in exterior, de exemplu daca este o camera web care este accesibila prin HTTP atunci alegem portul 80. Daca ai nelamuriri despre porturi, lasa un comentariu mai jos.
External port number: Portul extern pe care il vom accesa, trebuie sa alegem un port mare, de exemplu 8008 – 8008.
Apply

Ulterior este necesar sa cream un subdomeniu pe site-ul Digi Romania – contul meu – pe care il vom utiliza. Dupa ce ne logam in contul Digi selectam Administrare servicii – DigiNET – DNS Dinamic – aici alegem subdomeniul dorit (subdomeniul este unic, daca este deja ales de un alt abonat, nu il vom putea alege si noi, ca exemplu vom putea folosi subdomeniul exemplu.go.ro). Ulterior, repornim echipamentul Huawei (obligatoriu) si putem accesa prin exemplu.go.ro:8008.

Daca ati primit acest model Huawei, ce parere aveti despre design-ul si functionalitatile echipamentului? Pentru informatii suplimentare privind Huawei HG8143A5 lasati un comentariu si vom incerca sa va ajutam.

Update 27.09.2020: Daca folosim in acelasi timp filtrarea MAC si firewall activ putem avea probleme, este indicat sa folosim doar una dintre aceste optiuni;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

516 COMENTARII

 1. Buna. Oare ce pot sa fac daca un tembel mi-a schimbat parola si/sau username-ul de la router si nu vrea sa mi le dea? Am incercat sa tin apasat buonul de reset dupa cum mi-a spus google dar nu s-a intamplat nimic.

  • Buna seara,
   Daca ai resetat ONT-ul Huawei, ar trebui sa functioneze datele standard de logare, adica nume utilizator user si parola digi. Daca nu ii dai de cap, suna la relatii cu clientii Digi.

 2. am urmat exact pasi de mai jos , mam uitat si pe video de specialitate , vreau sa deschid un ”port 8444” pe un ruter ”HG8143A5 ” si nu merge , am intrat la Forward Rules fac totul cum trebuie si cand verific portu daca sa deschis mereu imi spune ca e inchis , am dar si reset la modem , ce este de facu ?

 3. Salut, am acest ONT si aseara am facut upgrade de la FiberLink Popular la FiberLink Gigabit Popular. Azi de dimineata am dat un test de internet si am constatat ca am viteza de download mai mica decat cea de upload. Cam 580Mbps download si 940Mbps upload. NU am alt router personal sau de la ei ci doar pe asta. Ce poate fi problema. Am dat restart la internet de zeci de ori si tot la fel e, un mic sfat va rog?

  • Salut Raul,
   Majoritatea motivelor pe care le stiu ca ar putea cauza o astfel de situatie tin de calculator (probleme windows, virusi, etc). Inainte de upgrade aveai la fel uploadul mai mare sau nu ai testat?

   • Inainte de upgrade aveam FiberLink Popular si aveam maxim 300Mbps download si 150 upload. Acum cand am vazut ca am upload mai mare decat download am crezut ca e de la router si tot am dat restart-uri. De virusi sau probleme cu windows-ul nu am, adica eu asa cred. Imi merge optim si nu am nici o problema cu el.

 4. Salut! Am si eu o problema cu rooter-ul HG8143A5.Incerc sa fac conexiunea wi-fi dar in sectiunes WAN Configuration nu am nici un Connection Name sau vreo optiune de creare (New).Ce e de facut ?

  • Salut Viorel,
   Internetul prin cablu iti functioneaza? Daca da, nu trebuie sa faci nimic la WAN.
   Functia wireless este activa by default pe acest model iar pe spatele echipamentului ar trebui sa vezi numele retelei wireless si parola.

   • Internetul prin cablu merge .Am folosit numele retelei si parola wifi de pe spatele dispozitivului.Imi arata connected , puterea semnalului excelenta dar ‘no internet’

     • Am uitat sa mentionez , router-ul Tenda pe care il am conectat la una din iesirile lan ale router-ului de la digi,functioneaza, daca are vreo importanta .Dar vreau sa renunt la router-ul Tenda si sa ma conectez direct prin wi-fi la cel de la digi deoarece semnalul este mai bun,si nu vad rostul la 2 routere.

     • Nu stiam ca este si un router personal in discutie.
      Nu stiu ce model de router Tenda folosesti insa pe echipamentul Digi nu poti utiliza reteaua 5GHz ci doar 2.4GHz, ceea ce inseamna o arie de acoperire mai extinsa insa viteze mici.
      Daca nu te deranjeaza acest lucru, poti utiliza doar Huawei-ul Digi.
      Intrebarea mea privind internetul prin cablu era pentru echipamentul Huawei, functioneaza internetul prin cablu pe acesta?

   • Internetul prin cablu functioneaza perfect.M-am conectat la wifi cu userul si parola de pe spatele dispozitivului si imi arata ‘connected’ dar ‘no internet’, puterea semnalului excelenta. F ciudat

 5. Salut, Poate ma poti ajuta. Doresc sa fac un cont de Guest ptr prietenii care ma viziteaza, pentru a nu oferi acces la parola si contul principal al routerului. Nu reusesc sa gasesc setarile. Un sfat? Merci

  • Salut Leo,
   Nu exista asa ceva pe echipamentul acesta, daca te referi la modelul Huawei HG8143A5.
   De regula, pe routerele wireless exista posibilitatea de configurare a unei retele wireless Guest insa nu retin daca acest model suporta aceasta functie. Verifica in optiunea WLAN, daca nu ai acolo acea optiune, inseamna ca nu exista.

 6. Salut. Am facut tot ceea ce spune aici si am urmarit si un tutorial in paralel! Si cand dau un port forwarding test, pe diverse siteuri, im spune ca e closed! oare nu am facut ceva bine eu?

  • Am mentionat in articol, mai sus, cum se face port forwarding pe echipamentul Huawei de la Digi.
   De asemenea, va trebui sa configurati DDNS (este gratuit) pe site-ul Digi in Contul Meu, pentru a putea sa va conectati din exterior.

 7. Buna ziua. Am o problema cu acest gpon de la Digi, pe partea de wifi. Download mqx. 2 mega si upload de 3 mega !!!! Ce se poate face sa avem net. Am net de 1 Gb de la Digi. Acum am 0.2 mega download si 1,2 mega upload …… Asa ceva nu am vazut !

 8. Salut, as aprecia daca cineva ma poate juta in setarea acestui router Huawei HG8143A5. Am setat pe siteul Digi adresa pe care sa il adresez, sa zicem zzz.go.ro

  Fara sa fac nicio setare in router, daca intru local pe zzz.go.ro:80 am acces la router. deci pina aici e bine.

  Tot ce imi doresc este sa pot acesa de la distanta routerul sa il pot depana daca e cazul, deci remote management. Dar indiferent ce setari am pus (cf celor din acest tutorial) nu am reusit sa il pot acesa din afara retelei locale. Repet, nu vreau sa acesez vreo camera web ci routerul in sine.

  Ma poate cineva ajuta cu ce setari trebuie facute si unde? Probabil ca este ceva usor dar nu sunt expert. Mutumesc mult.

  • Salut Serban,
   In primul rand, reporneste echipamentul Huawei.
   Sterge toate regulile configurate pana in prezent, adauga o noua regula introducan la internal host adresa IP privata a routerului, 192.168.100.1. La protocol lasi TCP/UDP, la internal port number introduci 80 – 80 iar la external port number introduci 8008 – 8008.
   Ulterior, ar trebui sa iti functioneze sa accesezi zzz.go.ro:8008.

   • Buna Robert,
    Din pacate am incercat ceea ce mi-ai spus (resetarea de nu stiu cite ori), dar in fine am sters tot, am refacut si tot nu merge. Din pacate nu pot sa atasez aici captura de ecran cu setarile exact. Dar am facut cut&paste text

    Mapping Name WAN Name Internal Host External Host Enable
    Router 2_INTERNET_R_VID_201 192.168.100.1 – Enable
    Type: User-defined
    Application:
    Enable Port Mapping: bifat
    Mapping Name: Router
    WAN Name: 2_INTERNET_R_VID_201
    Internal Host: 192.168.100.1
    External Source IP Address: –
    Protocol: Internal port number: –*
    External port number: – External source port number: –

    Protocol TCP/UDP
    Internal port number: 80
    External port number: 8008
    External source port number:

    Nu am nicio regula la LAN > DHCP Static IP Configuration

    Am resetat si tot nu reusesc. Daca imi dai emailul tau pot sa iti trimit adresa exact sa incerci si tu din exterior, eu incerc de pe mobil cu WIfi inchis, dar cine stie….!?

    Merci, Serban

 9. Am facut port forwarding, dynamic dns, si ip static, insa nu se poate conecta nimeni din afara retelei la dnsul meu (de asemeaea nici la ip adressul meu public nu se pot conecta). Merge doar atunci cand sunt conectat la reteaua locala. (routerul meu este HG8143A5)

 10. Buna ziua. Există sau se poate actualizata firmware-ul/soft-ul pe acest model de ONT, de la Huawei, din articol? Daca da, cum as putea actualiza soft-ul, daca e pus în mod bridge?

 11. Salut, am urmat toti pasii si nu pot face port forwarding pentru un server de minecraft. Mentionez ca am IP dinamic.

  Chiar daca am urmat toti pasii, nu merge sa fac port forwarding pentru un server de minecraft si nustiu de ce nu merge sa fac pe niciun port, nu doar pentru portul de 25565 pentru server de minecraft..

  • Salut Ionut,
   Stii ca trebuie sa folosesti IP-ul public pentru serverul Minecraft, nu?
   Ai configurat DDNS oferit gratuit de la Digi? In felul acesta rezolvi problema IP-ului dinamic.

   • Da, dar cred ca e modem ceea ce am eu, adica daca se opreste router-ul se opreste si televizorul, nu prea ma pricep la astea, m-ai putea ajuta sa reusesc sa-mi fac port forward ?

    • Huawei-ul este, de fapt, un ONT. Insa mai putin te intereseaza ce este, important este sa se faca port forwarding-ul corect.
     Eu nu stiu ce porturi trebuie sa fie deschise pentru Minecraft, nu ma joc asa ceva, insa procedura pentru port forwarding am descris-o mai sus, in articol.

     • La external source IP address nu trebuie sa fie trecut nimic.
      In rest este ok.
      La serverul Minecraft nu folosesti adresa IP vazuta in aceasta imagine, adresa privata, ci adresa IP publica asignata routerului, o poti verifica pe un site dedicat.

 12. Nu merge, am facut pas cu pas tutorialul si niciun rezultat pozitiv, ma chinui ce vreo 3 saptamani sa imi dau seama de ce nu merge si nu reusesc sa deduc nimic…

 13. Salut am acest model si nu reusesc sa fac port forwarding de nici un fel, eu de normal hostez servere pt diferite jocuri gen, Killing Floor 2, 7 Days To Die, Minecraft pt a ma juca cu prietenii, ma rog e irelevant asta. De cand cei de la Digi au venit si mi-au pus routerul asta nu mai pot face port forward de nici o culoare si nu inteleg, am incercat orice solutie. Site-uri de genul care iti spun daca ai porturile deschise sau nu imi zic ca sunt closed, si prietenii nu imi pot vedea serverele evident pt ca nu am porturile deschise

  • Salut Danut,
   Functia port forwarding ar trebui sa iti functioneze insa trebuie sa ai in vedere ca IP-ul public oferit de Digi este dinamic, deci se va schimba periodic.
   Ce pasi ai urmat pentru a face port forwarding, imi poti spune la fiecare sectiune ce ai introdus?

   • Am rezolvat intre timp, m-am mai documentat si am aflat ca da IP-ul dat de Digi era dinamic si bla bla, am luat legatura cu ei mi s-a explicat ce si cum si etc si mi s-a spus sa creez acel DNS dat de ei gratuit, l-am facut si in cateva ore s-a schimbat ceva si am putut face port forwarding. Acum nu stiu daca e din cauza la acel DNS sau mi-au dat ei un IP static :)), pt ca IP-ul mi s-a schimbat si el. Multumesc de raspuns oricum.

    • Nu ti-au oferit IP static, folosesti subdomeniul DDNS tocmai din acest motiv, deoarece IP-ul public e dinamic, ceea ce am mentionat si anterior.
     E bine daca ai reusit sa rezolvi.

  • Salut Alin,
   Teoretic ar trebui sa functioneze doar avand activ IPv6 pe router, daca nu functioneaza poti face o solicitare online pe site-ul Digi sa verifice direct suportul lor tehnic.
   Nu am avut acest model si nici nu stiu pe cineva care sa-l fi folosit cu IPv6 la Digi.

 14. buna, te rog frumos un sfat, nu pot activa 2_VOIP_R_VID_37 deoarece nu ma pot conecta la aplicatia dvr ului pentru a vedea live imaginile de la camera, am facut restul ca si in descrierea facuta de dumneavoastra, mentionez ca in cauza am modem huawei hg8143a5 de la telekom. mersi

   • Salut, prin conectarea routerului prin cablu la unitatea dvr, dvr cu ip, doresc să la vizionez pe telefon prin aplicația dedicata, mentionez că înainte prin vechiul modem de la telekom am reușit să îl fac să funcționeaze, acum am modem conectat prin fibră optică, și în acesta nu găsesc nicăieri o modalitate de a activa acel port cu terminația „VID_37”, modemul fiind cel menționat în mesajul anterior… Mulțumesc

     • Acestea sunt datele care trebuie introduse la port forwarding:

      Type: User-defined
      Enabled port mapping: bifat
      Mapping name: dam un nume regulii port forwarding
      Internal host: introducem adresa IP interna a camerei web
      Protocol: TCP/UDP
      Internal port number: Portul pe care dorim sa-l scoatem in exterior, in acest caz 80
      External port number: Portul extern pe care il vom accesa, trebuie sa alegem un port mare, de exemplu 8008 – 8008.

      Din cate stiu, in reteaua Telekom IP-ul public cu care iesi in exterior este tot dinamic, asta inseamna ca se schimba periodic. Daca vrei sa folosesti IP-ul public, introduci IP-ul public urmat de portul extern configurat mai sus, exemplu: 1.1.1.1: 8008. Pentru a afla care este IP-ul public, cauta pe google care este ip-ul tau public, sunt mai multe site-uri care iti pot verifica IP-ul.
      Pentru a scapa de problema cu IP-ul public dinamic, ai nevoie de DDNS (Digi ofera gratuit acest serviciu, nu stiu daca o face si Telekom, din cate stiu nu). Cauti un serviciu DDNS, iti alegi un subdomeniu iar acel subdomeniu il vei utiliza in locul adresei IP, deoarece va face translatia catre IP-ul tau public.

      Sper ca sunt, cat de cat, clare informatiile oferite.

 15. Salut!
  Cei de la digi mi-au schimbat router-ul. Modelul nou este HG8143A5.
  Tot încerc sa fac port forewarding pentru un dvr alhua și nu reușesc. am urmat pașii de mai sus și tot nu merge. Nu reușesc sa văd camerele in aplicație. Pentru infernal port am pus 37777. Îmi poți spune ce trebuie sa fac?

  • Salut Ionut,
   La internal port introduci portul pe care accesezi camerele din reteaua interna (80 sau 443, nu stiu ce porturi au nevoie camerele tale) iar la porturile externe pui portul pe care il vei accesa din exterior (preferabil un port mare, de exemplu 37777).
   Mai multe informatii despre port forwarding gasesti mai sus, in articol.

 16. Buna ziua ,eu am acest rauter dat de la digi dar cand incerc sa il configurez nu ma lasa sa bag account ul si parola default de pe router care sunt user si parola digi

 17. Salutare, am cumparat si eu abonamentul de 1000 de la digi si doresc sa-mi cumpar un router care poate sa transmita pana in 1000 si prin wifi. Am aceste modele dar nu stiu pe care sa-l aleg. Ma poate ajuta cineva cu o parere? altex.ro/router-wireless-gigabit-asus-rt-ac1750u-dual-band-450-1300-mbps-usb-3-1-negru/cpd/ROURTAC1750U/ altex.ro/router-wireless-gigabit-asus-ax3000-rt-ax58u-dual-band-574-2402-mbps-negru/cpd/ROURTAX58U/ . altex.ro/router-wireless-gigabit-asus-rt-ax82u-dual-band-574-4804-mbps-usb-3-2-negru/cpd/ROURTAX82U/. altex.ro/router-wireless-gigabit-asus-rt-ac2400-dual-band-600-1733-mbps-usb-3-0-negru/cpd/ROURTAC2400/. Acestea ar fi variantele, ma intereseaza sa scot un cablu din router sa imi duca pana in 1000 si aceeasi viteza sa o obtin si pe wifi. Multumesc !

  • Salut Cristian,
   Din modelele enumerate, cel mai bun este, evident, cel mai scump, fiind si un router de gaming. Probabil permite viteze pe 5GHz, aproape de router, intre 500-700 Mbps, poate ajunge si la 800 Mbps daca ai un dispozitiv care stie Wi-Fi6. Mare atentie, acestea sunt viteze in apropierea routerului, fara sa treaca prin pereti, daca trece prin minim un perete viteza poate sa scada lejer la 200-300 Mbps.
   Asadar, daca te incadrezi in buget, iti recomand ASUS RT-AX82U.

 18. Salut, as dori sa deschid un server de assetto corsa sa ma joc cu niste prieteni. Am nevoie sa fac port forward si nu stiu ce sa selectez la application si unde sa pun port-urile. Ma puteti ajuta?

 19. Salut! Detin si eu internet de 1gb la digi, cu router de la ei + receiver-ul. Fiind viteza foarte mica azi am achizitionat un alt router, un TP Link C80 AC1900 dual band. Am inteles ca trebuie sa sun la ei sa ma treaca pe modul bridge, dar mai departe e nedumerirea mea. Dupa ce m-au trecut pe modul bridge doar conectez wifi-ul personal la cel vechi si fac configurarea pe PPPoE? Multumesc!

 20. Salut,

  Am si eu un rooter HG8143A5 de la digi,
  incerc sa-l configurez din http://192.168.100.1/, imi cere user si pass, le bag pe cele date de digi si nu mai merg, e posibil sa-i fi schimbat eu pass cand l-am setat prima data. Cum il resetez? am bagat deja un varf de ac sa ii fac resetul manual, insa aceste parole date de digi nu mai merg

 21. Bună. Am router Huawei HG8143A5 de la digi si pentru ca wifi mergea foarte rău am achiziționat un alt router TP-LINK AC1200 Archer C6U și l-am conectat la Huawei dar tot foarte slab semnal la internet. Gen același rezultat ca înainte fără TP-LINK . I-am dat și o resetare și îmi apare „fără acces la internet” . Ce pot sa fac ? Ca acum nu-mi mai funcționează deloc internetul .

  • Buna Georgiana,
   Trebuie sa configurezi din nou routerul, daca ai facut setare implicita atunci si-a pierdut setarile.
   In ceea ce priveste testul de viteza, te referi la reteaua 2.4 GHz sau 5 GHz? Pe ce dispozitiv ai facut testul, la ce distanta si prin cati pereti trece semnalul?

 22. Salutare! Am si eu putin nevoie de ajutor.
  Am routerul configurat de ceva vreme si wifi-ul merge fara probleme.
  Insa de cateva zile incerc sa conectez o unitate la LAN si nu imi identifica ethernet-ul nicicum.
  Pe pagina routerului la Ethernet status imi afiseaza toate cele 4 porturi LAN ca fiind DOWN.
  Aveti idee ce as putea face?

  • Salut Razvan,
   Foloseste portul 1, doar acela este Gigabit.
   Verifica sa fie activata placa de retea pe PC. De asemenea, driverul placii de retea sa fie instalat de pe site-ul producatorului.
   Poti testa si cu un alt cablu pentru a exclude un cablu defect?

 23. Salut! Am si eu o problema poate ma poti ajuta. De 3 saptamani (de 7 ori am patit treaba asta) led-ul de CATV de pe ONT se stinge (cand se stinge numai am semnal pe tv) si se aprinde la interval de cateva secunde sau minute mentionez ca internetul merge doar catv-ul face figuri. Din fibra nu are cum sa fie ca asta ar fi insemnat ca nici internetul sa nu mearga!
  P.S ONT ESTE UN Huawei HG8M8143A5G01, acum cateva saptamani sa luat curentul in scara de 5 ori consecutiv la interval de cateva minute, sa fi afectat acest fapt circuitul de CATV? Si ce pot face in acest caz

  P.S In aceste 3 saptamani fenomenul acesta a aparut rar in zile diferite, in intervale de timp diferite. Fenomenul intre led aprins si stins dureaza intre 5-10 secunde pana la 2 minute maxim. ONT-ul este nou are 5 luni vechime, in acest moment led-ul este verde si am si semnal pe TV!

  • Salut Adi,
   Daca este introdus bine cablul in el, e posibil sa fie o problema cu echipamentul, poti face o sesizare catre Digi insa nu stiu cat o vor lua in seama din moment ce nu se intampla in permanenta.

   • Multumesc pentru raspuns Robert. Da nu se intampla in permanenta, si am observat ca mai mult seara se intampla acest fenomen, dar este foarte enervant sa te trezesti brusc pica semnalul de la tv si in 5 secunde isi revine, o sa-l mai tin si maine sub observatie in caz de face am sa fac o poza cand este ledul stins cu telefonul si luni sun la tehnic, in caz ca vin baieti am dovada pe telefon! Dar am inteles ca ei pot accesa ONT-ul si de la distanta!

    • Da, ONT-ul se poate accesa si de la distanta ca orice echipament de retelistica si cu siguranta se pot vedea deconectari si in loguri insa depinde cat de dispusi sunt sa verifice o astfel de problema.
     De obicei, in cazul unor probleme mai putin cunoscute precum aceasta, prefera sa inlocuiasca echipamentul.
     Oricum, trebuie facuta in prima faza o sesizare catre ei, preferabil online.

 24. Salut! Am facut recent upgrade la fiberlink 1000 si mi-au dat un router huawei HG8143A5. am un calculator performant si cand ma duc pe google la adresa de web: speedtest.net
  si dau GO imi arata ca am doar 96 mb/s si nu inteleg dece, o alta chestie e cand m-am trezit la 10 am zis sa dau un speed test la internet, si aveam 946 de mb/s adica mergea netul fiberlink 1000 si acum la ora 4 am 96 mb/s ce as putea face?

    • Salut Adelin,
     Poti testa PC-ul cu al doilea cablu sau cu un alt cablu? Trebuie luat prin eliminare.
     De asemenea, acceseaza pe PC ncpa.cpl (in Start), pe Ethernet selectezi Properties – Configure – Advanced – Speed & Duplex – asigura-te ca este Autonegotiation selectat.

  • Salutare, este posibil as fie foarte agloerata reteaua la anumite ore ( mai ales dupa-masa pana spre seara). Digi ofera internet la maxim 1000 mbps, dar aceasta nu este o viteza garantata. Daca se foloseste intensiv pe zona respectiva la o anumita ora este posibil sa scada foarte mult viteza la toata lumea.

 25. Salut. As putea opri semnalul TV din acest ONT?
  Ma intereseaza sa opresc posibilitatea de a viziona la televizor orice program. Doar sa fie din softul routerului/ONT ului.
  Din meniul principal nu gasesc o astfel de opțiune dar poate e vreo șmecherie de care nu stiu 😃
  Mersi

 26. Salut!

  am si eu un router Huawei HG8143A5 oferit de Digi, abonament de 300 mbs. Sunt conectete 2 televizoare smart, 2 smartphone-uri si un laptop. Viteza pe laptop ( e unul bun ) e de-a dreptul ” vai soarele ei ” . Nefiind un cunoscator pe partea tehnica, o sa pun intrebarea in cel mai rudimentar mod posibil. Pot sa il schimb pur si simplu cu unul mai bun cumparat din magazinele de specialitate ? Ce trebuie sa urmaresc la cel nou ?

  Multumesc

  • Salut Catalin,
   Ba da, vei avea o acoperire wifi mai buna in zona unde instalezi access point-ul. Deci, vei avea semnal wireless in zona deservita de Huawei si in zona deservita de access point.

   • Din ce am înțeles din tot ce am citit pe pagina asta viteza pe wireless de pe accesa point ar trebui sa fie semnificativ mai mare decât de la huaweiul de la Digi (care știm cu toții că e slab)

 27. Am facut de curând abonament internet fix digi. Am primit routerul HG 8143a5,folosim netul wireless pe tablete si laptop ,si am viteză f mică de download.Am vrut dă downloadez o distribuție linux de 2,6 gb si nu descărca mai mult de 1,9 m/s,iar la 5 minute s-a oprit si sa întrerupt conexiunea ,și se repeta ori de câte ori încercam să repornesc downloadul.Nu găsesc manualul routerului,dar oare blocajul să fie de la eset nod 32 sau că nu am parolat wifi si limitează descarcarea ?

  • Viteza wireless pe acest echipament este slaba, echipamentul nu este dual-band (stie doar 2.4GHz), daca sunt si mai multe dispozitive conectate, functioneaza foarte greu.
   Daca doriti viteza mai buna pe partea wireless, trebuie sa achizitionati si sa instalati un router personal.

  • Salut Adrian,
   Nu poti scoate din uz routerul Huawei insa poti conecta un router personal pe care sa faci tot ce vrei.
   Recomandarea mea este sa suni la Digi sa-ti treaca Huawei-ul in modul bridge, ceri username-ul si parola pentru internet, instalezi si configurezi routerul personal selectand PPPoE la tipul conexiunii.
   Ma anunti daca intampini dificultati.

    • Pe cablu nu sunt diferenta de viteza.
     Pe wifi cu siguranta vor fi diferente pe reteaua 5GHz (asigura-te ca vei cumpara un router dual-band, care sa suporte si retele 5GHz).
     Nu stiu exact care este portul pentru bridge la acest Huawei, posibil portul LAN1, cand suni la Digi pentru trecerea in modul bridge intreaba-i si despre acest lucru. Cablul din portul LAN1 al Huawei-ului se introduce in portul WAN al routerului personal.

     • multumesc tare mult de ajutor! asa este am sunat la digi, se baga in LAN1 sau GE. ca si router as dori sa mi iau Ubiquiti AFi-R Gigabit, AC1750, Dual-Band. este o casa cu etaj 130 mp. aveti vreo alta recomandare?
      multumesc

     • Nu am folosit personal un echipament Ubiquiti insa am auzit doar lucruri bune despre ele, inclusiv despre modele folosite pentru firme.
      Este un router foarte scump si casa este mare, nu cred ca va face fata asa cum trebuie chiar si la acest pret.
      Avand in vedere ca bugetul e mare si este vorba de o suprafata mare, varianta potrivita ar fi un sistem Wi-Fi Mesh, spre exemplu TP-Link Deco M5 (3-pack) AC1300, cred ca este suficient pentru ce aveti nevoie. Pretul acestui sistem wifi este de 700 lei pe eMag insa il puteti lua si de altundeva daca il gasiti mai ieftin.

  • De pe un dispozitiv conectat la reteaua Huawei-ului accesati IP-ul 192.168.100.1, va logati folosind username user si parola digi. Accesati WLAN – WPA PreSharedKey: introduceti parola noua si selectati Apply.

 28. Salut! Am o problema, nu pot sa ma conectez la router cu parola si username-ul dat de la router, i-am dat si reset, insa nu ma pot conecta. Ceva sfaturi? Multumesc!

 29. Salut, mi-am schimbat parola si username-ul routerului de pe site-ul: http://192.168.100.1/, iar acum nu imi mai aduc aminte parola, nici username-ul si doresc sa le schimb sau sa le aflu cumva. Ce pot face?

  • Salut Stefan,
   Poti reseta echipamentul Huawei (are un slot de reset cu un buton ce trebuie tinut apasat aproximativ 10 secunde).
   O alta varianta este sa suni la relatii cu clientii Digi, e posibil sa iti poata reseta ei parola.
   Username-ul ar trebui sa fie user.

 30. Salut,
  Am un abonament fiberlink 300 de la digi, cu ONT huawei-hg8143a5 si un router personal MERCUSYS AC12G, cu mentiunea ca ONT-ul nu este momentan trecut pe bridge.
  Este normal ca pe banda de 2,4 GHz (wifi) sa obtin viteza de download de doar cca. 31,5 Mbps si de upload de doar cca. 28,6 Mbps pe telefonul mobil aflat in aproprierea router-ului (cu o aplicatie de test instalata din playstore)?
  Ce ar trebui sa fac pentru a obtine o viteza mai mare pe aceasta banda?
  Pe telefonul mobil si laptop care vede banda de 5 GHz obtin o viteza mult mai mare (sare de 120 Mbps).
  Intreb deoarece detin si un telefon si o tableta care nu vad banda de 5 GHz si o vad doar pe cea de 2,4 GHz.
  Multumesc.

   • Salut,
    Am trecut ONT-ul in modul bridge dar din pacate tot nu pot scoate o viteza mai mare pe banda de 2.4 GHz.
    Sa fie asa slab router-ul achizitionat MERCUSYS AC12G pe banda asta?
    Ce ma sfatuiesti sa mai fac, incerc ?
    Multumesc inca o data.

     • Ar trebui sa ai macar ~50 Mbps download, parerea mea.
      Incearca sa folosesti alte canale radio, eventual foloseste un wifi analyzer sa verifici canalele libere in locatie.

 31. Salutare! Am internet pe fibra optica, am fiberlink 300 de la Digi si detin acest laptop( luat acum mai bine de 5 ani): cnet.com/products/lenovo-b50-80-15-6-core-i3-4005u-4-gb-ram-500-gb-hdd-us-80lt00h6us/
  Am facut speedtest-uri in zile diferite, dar viteza nu depaseste 54 MBps( in conditiile in care router-ul lor ajunge pana la 150 MBps, iar laptopul meu, in specificatii, imi arata ca pot atinge o viteza de maxim 300 MBps)
  Inteleg ca prin cablu viteza este mai mare, dar ce as putea sa fac sa imi maresc viteza macar la 100 MBps? Un adaptor wifi? Un router mai bun?

  • Salut George,
   Presupun ca te referi la viteza rezultata in urma unui test de viteza in Mbps, MBps inseamna de fapt rata de transfer.
   Viteza wireless folosind echipamentele furnizate de Digi este mica, nu ai ce sa faci decat sa folosesti un router personal.
   Ei ofera wifi-ul ca functie suplimentara, nu garanteaza in niciun fel functionarea acestui serviciu.

   • Am inteles.
    1. Daca aleg alt router, trebuie sa inlocuiesc ONT-ul lor sau sa il adaug pe langa? Ma gandeam ca acest router isi face treaba: emag.ro/router-wireless-ac750-tp-link-dual-band-archer-c20/pd/DJ9GDYBBM/?ref=hdr-favorite_products

    2. Daca adaug alt router, trebuie sa ii fac bridge, lucru care m-ar ajuta sa imbunatatesc viteza? Stiu ca trebuie sa sun la Digi si sa le zic sa treaca router-ul lor pe bridge. Dar mai departe eu ce trebuie sa fac?

    Multumesc

    • 1. ONT-ul nu se poate inlocui, poti solicita trecerea in modul bridge si conectezi routerul la ONT. Configurarea ONT-ului in modul bridge va prespune dezactivarea functiilor suplimentare de router ale ONT-ului, functii precum PPPoE, wireless, port forwarding, etc., practic ONT-ul va mai functiona doar ca un convertor de fibra optica, toate celelalte functii vor functiona pe routerul personal.
     2. Poti conecta routerul personal atat cu ONT-ul configurat ca in prezent (modul router) cat si cu ONT-ul configurat in modul bridge. Insa, este recomandat sa il setezi in modul bridge daca doresti utilizarea unui router personal, in felul acesta nu vor mai exista retele wireless pe ambele echipamente, nu se va mai face NAT de ambele echipamente, etc. Ca performanta, ar trebui sa functioneze mai bine cu ONT-ul in modul bridge dar nu te astepta la diferente mari. Inainte de a incepe sa conectezi routerul la ONT, suni la Digi sa iti treaca echipamentul in modul bridge si ceri username-ul si parola de la internet (vei avea nevoie de ele sa configurezi routerul personal). Ulterior conectezi portul LAN al ONT-ului (iti va zice operatorul care este portul pentru bridge) la portul WAN al routerului, repornesti ONT-ul dupa ce a fost trecut in modul bridge, pornesti routerul si configurezi routerul in modul PPPoE.
     Ma anunti daca intampini probleme.

 32. Bună
  S-a făcut o nouă conexiune.
  Din anumite motive, nu pot deschide un port iar dacă reușes, conexiunea este rușinos de lentă, viteza … kib / s.
  Multumesc pentru ajutor.

  Comentariu tradus

  • Buna seara,
   V-am tradus comentariul, nu permitem comentarii in alta limba decat in limba romana.
   Daca aveti probleme cu viteza conexiunii de internet Digi, va recomand sa sunati la relatii cu clientii Digi.