Informatii mediabox Vodafone TV 4k
Vodafone pregateste lansarea noului mediabox Vodafone TV 4k, primul mediabox 4k oferit de un opeator de telecomunicatii in Romania. Noul echipament Vodafone functioneaza ca un mediabox oferind anumite functii disponibile in mod normal pe Smart TV-uri.

Noul echipament Vodafone se ofera in urmatoarele conditii:
-custodie pentru abonatii care detin pachetul TV Complet (Play Maxim) si NET 500
-pentru pachete mai mici, 1 echipament costa 1 euro pe luna
-pentru 2, 3 sau 4 echipamente, fiecare costa 2 euro pe luna
Se ofera maxim 4 dispozitive pentru fiecare abonat.

Clientii existenti Vodafone (UPC) trebuie sa prelungeasca pe 24 de luni contractul existent pentru a putea primi mediabox-ul Vodafone TV 4k. Noul mediabox se ofera doar pentru serviciile fixe.

Echipamentul este similar modelului oferit de Vodafone in Ungaria si Cehia. Conectivitatea se realizeaza doar prin cablu ethernet, nu avem posibilitatea sa conectam dispozitivul la internet prin reteaua wifi. Noul mediabox Vodafone 4k (produs de Sagem) ofera canale TV, functii interactive si acces la anumite platforme de continut online.
Functii disponibile media box Vodafone TV 4k „The One”

 • Pauza/Play – putem pune pe pauza un canal live iar cand selectam Play vom continua de unde am pus pe pauza
 • Inregistrare programe TV – avem acces la inregistrarile din ultimele 7 zile ale programelor TV selectate
 • Catch Up
 • Push to TV si Reia vizionarea – Toate ecranele sunt conectate la ceea ce vrei sa vezi, se poate trece de pe un ecran pe altul si putem continua vizionarea, de exemplu vizionam ceva pe smartphone iar cand ajungem acasa putem trece pe TV, continuand vizionarea de unde am ramas
 • Setari de control parental pentru copii pentru a putea gestiona timpul petrecut de copii in fata TV-ului
 • Restart TV – aceasta functie permite vizionarea de la inceput a unei anumite emisiuni, functia e disponibila doar pe canalele care au simbolul acestei functii

Informatii mediabox Vodafone TV 4k
Acces rapid la urmatoarele platforme de continut on-demand:

 • Netflix
 • HBO GO
 • YouTube
 • YouTube Kids
 • Prime Video
 • Hopster

Meniul mediaboxului Vodafone TV 4k are 4 sectiuni principale:

 • MyTV – aceasta este o zona personalizata in care avem acces la continutul inregistrat si recomandari personalizate in functie de ceea ce am vizionat anterior
 • Live Acum – aici gasim posturile TV live, ghidul de programe (EPG), functia Catch-Up si posibilitatea de a inregistra emisiunea favorita
 • On Demand – aici avem acces la o colectie extinsa de filme si seriale
 • Aplicatii – aici avem acces la aplicatiile instalate pe mediabox precum Netflix, HBO GO, Prime Video, etc.

Inregistrare emisiune live mediabox Vodafone 4k

Inregistrarea unei emisiuni sau a unui film se poate face selectand postul live si apasand butonul R de pe telecomanda. Ulterior, vom putea accesa inregistrarea stocata in sectiunea MyTVInregistrari. Putem inregistra o emisiune doar pe posturile care au afisat simbolul de inregistrare.

Inregistrare emisiune in viitor

O functie interesanta este aceea de a inregistra o emisiune care urmeaza sa emita, pentru a face acest lucru accesam ghidul electronic de programe (EPC) – selectam emisiunea pe care dorim sa o inregistram – selectam OK – selectam Inregistreaza Episod sau Inregistreaza Sezon – dupa inregistrarea emisiunii, vom putea accesa inregistrarea in sectiunea MyTVInregistrari.

Porturi si butoane mediabox Vodafone TV 4k

 • Standby
 • Service
 • Reset
 • port cablu TV
 • port Ethernet
 • port HDMI
 • port alimentare
 • port USB

Semnificatie LED-uri mediabox Vodafone 4k

 • lumina alba continua: receptorul este pornit
 • o singura licarire de lumina alba: semnal telecomanda
 • lumina rosie continua de intensitate scazuta: receptor oprit sau in standby
 • lumina rosie care creste in intensitate: update software, repornire sau revenire la setarile din fabrica
 • lumina rosie intermitenta: eroare

Instalare, configurare si setari mediabox Vodafone TV 4k

Instalarea mediaboxului Vodafone se face urmand acesti pasi:

 1. Conectam cablul HDMI la mediabox si la televizor (preferabil in portul HDMI1)
 2. Conectam mediaboxul la priza
 3. Introducem cablul UTP (Ethernet) in mediabox si in routerul de internet

Vodafone a lansat si un video de prezentare al noului mediabox 4k:

Oferta este valabila pana pe 31 octombrie 2020, cu posibilitatea de prelungire.
Vodafone inca nu a anuntat lansarea acestui dispozitiv, cel mai probabil vineri sau luni se va incepe promovarea noului mediabox 4k. Vom actualiza acest articol pe masura ce vom avea informatii suplimentare despre acest echipament.

Update 21.07.2021: Mediabox-ul 4k Vodafone a primit un update firmware, ultima versiune fiind 6.18300.09.

Acestea sunt noutatile update-ului:
-se rezolva disparitia aleatorie de posturi TV din grila
-rezolva o problema aparuta la Netflix, aplicatia se bloca dupa un timp
-pe media box va fi introdusa aplicatia Vodafone tv
-mini ghidul tv are un aspect mai prietenos
-au fost imbunatatite performantele in ceea ce priveste raspunsul la comenzi

Update 22.11.2021: Conform recenziilor primite din partea utilizatorilor acestui echipament, mentiona urmatoarele:

 • Nu se pot configura canalele favorite
 • Inregistrarea emisiunilor functioneaza doar pe anumite posturi
 • Telecomanda nu mai are functia de utilizare separata a tv-uluise sincronizeaza doar ON-OFF si volum.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

38 COMENTARII

 1. Media boxul nu functioneaza. L-am scos din priza, dar nu s-a intamplat nimic dupa ce l-am introdus din nou in priza. Ledul care arata daca este inchis sau deschis ramane verde iar ecranul care indica ora sau postul tv este stins. Poate veni cineva sa-l schimbe? Va multumesc

 2. Revin și eu cu un review despre mediaboxul ”minune” de la Vodafone : nu mai recunoaște niciun program TV după aproape o lună de la instalare, funcția Wireless este inexistentă în 2022 (ai nevoie de cablu ethernet până la televizor, ca să folosești netul pe desktop), telecomanda odată ”împerecheată” cu televizorul dă rateuri ”la greu” (când se deschide televizorul nu se deschide mediaboxul și invers), sonorul nu se poate regla decât din aplicația Vodafone TV care este nefuncțională de mai bine de o săptămână. Sper că nu mi-a scăpat nimic, dar în mare despre asta este vorba.

  P.S. Am făcut sesizări online la Vodafone degeaba, de o săptămână îmi trimit numai mesaje standard (copy-paste), fără să mă sune nimeni.

 3. B.ziua! Va rog sa evidentiati ca NU se pot configura ,,Canale favorite”,Nu se pot inregistra emisiuni decit pe anumite canale,nici chiar cu memorie externa.Telecomanda NU mai are functia de utilizare separata a tv-ului,se sincronizeaza doar ON-OF si volum.

 4. de acord cu toti aceea care au spus ca acest mediabox este un fîs, am luat plasa si in privinta contractului m_au pacalit . iî voi actiona in judecata . cea mai neserioasa si incompetenta firma de cablu.

 5. Ce teapa mi-am luat! Cu toate dvr-urile si mediabox-urile pe care le-am avut pana acum puteam derula inainte si inapoi dupa dorinta. La asta poti derula doar inapoi si sa pui pauza. Deci deschizi un program care a fost difuzat si vrei sa treci peste reclame, ei bine nu poti. Pt ce naiba mai am functia? Sincer n-am stiut (nici nu mi-a trecut prin cap ca pot face asta) ca au eliminat derularea inainte, ca daca stiam nu mai prelungeam doi ani ci schimbam fara discutie operatorul.

 6. Mediabox-ul 4k Vodafone a primit un update firmware, ultima versiune fiind 6.18300.09.

  Acestea sunt noutatile update-ului:
  -se rezolva disparitia aleatorie de posturi TV din grila
  -rezolva o problema aparuta la Netflix, aplicatia se bloca dupa un timp
  -pe media box va fi introdusa aplicatia Vodafone tv
  -mini ghidul tv are un aspect mai prietenos
  -au fost imbunatatite performantele in ceea ce priveste raspunsul la comenzi

  • Recent am achizitionat noul mediabox vodafone,dar am intampinat o problema cu pinul,pe mai multe canale si la toate filmele se solicita introducerea lui doar ca nu se poate accesa,chiar daca am introdus codul de 4zerouri si nici cu pinul la tv,de fiecare data apare mesajul ca este gresit si sa reincerc din nou dar fara folos.Am intrat la setari si nu pot dezactiva si nici schimba pinul,nu apare optiunea de dezinstalare la gestionare pin apare doar pin oprit,schimbare pin si info pin iar cand am vrut sa schim pinul apare sa incerc din nou.Cum se poate rezolva problema aceasta?Multumesc!

   • Pentru a folosi aplicatia Vodafone tv intri in My Vodafone – Meniu- Oferte pentru tine- Bonusuri si optiuni. Sau suni la *100#- Contul Meu/ actiuni active. Apelezi la *222- comanda vocala- Vreau sa activez o optiune.

 7. O mare dezamgire parerea mea, erau zvonuri ca va functiona pe orice operator de internet Digi Telekom, acum ceva timp ii lauda un domn pe zvon ca va rupe gura targului cand colo un mare fas. Adevarul ca si eu ma asteptam sa faca concurenta Smart stik-ului de la T sau a celui de la Orange insa nu. La unguri si cehi se poate la noi la romani nu ca suntem mai prosti. Practic acest mediabox 4k nu ofera nimic nou doar ca vei putea vedea posturi 4k. Cu 600 de lei poti cumpara un tv smart cu Netflix si HBO GO. Parerea mea este ca, cei care vor Netflix si HBO GO mai bine isi cumpara un tv smart decat sa dea 2 E pe luna pe acest mediabox.