Informatii posturi detinute de AMC Networks International
Programul AMC (denumit in trecut American Movie Classics) este detinut de firma AMC Networks International, aceasta companie detine de asemenea posturile Minimax, JimJam, CBS Reality, Film Cafe si TV Paprika.

In trecut au mai avut doua posturi Sundance TV si Megamax. AMC a fost lansat in 1984 in SUA, de la lansare si pana in 1990 AMC nu a avut un program 24/7. Din 1990 a trecut la programul actual. In Romania, postul AMC a intrat in locul postului MGM in anul 2014, aproape sfarsitul anului.

AMC difuzeaza filme si seriale americane. De la data lansarii in Romania si pana in 2016, AMC a avut acelasi program si pentru tara vecina Ungaria, insa din 2016 postul a lansat o varianta dedicata pentru fiecare din cele doua tari (iar programul nu a mai fost comun).

Minimax este un post de desene animate si a fost lansat prima data in Ungaria in 1996, in Romania a aparut in 1998 iar in Cehia si Slovacia in 2001. In Romania acest post a lansat si o revista pentru copii numita Minimax Magazin. Aceasta revista a fost lansata in 2008.

Pana in 2016 Minimax avea un program de 14 ore pe zi, de la ora 6:00 dimineata la ora 20:00. Insa din 2016, postul Minimax a trecut la un program de emisie de 24 de ore din 24. Desenele animate sunt dublate in limba romana.

Informatii posturi detinute de AMC Networks International

JimJam este al doilea post de desene animate detinut de compania AMC Networks International. Este un post dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani si este dublat in limba romana. A fost lansat in tara noastra in 2006 iar din 2020 s-a lansat versiunea localizata pentru Romania (difuzeaza reclame). Aceasta localizare s-a produs la scurt timp dupa ce postul JimJam a intrat in grila de programe a operatorului RCS & RDS (Digi) – a inlocuit postul Megamax in ianuarie 2020 si a inceput sa difuzeze reclame in martie 2020.

CBS Reality a fost lansat in 1999 si difuzeaza emisiuni si documentare reality. A fost redenumit de 2 ori, fiind lansat initial ca Reality TV, s-a numit Zone Reality si acum CBS Reality. In Romania a aparut in 2000. Printre documentarele difuzate pe acest post enumaram: Crime Story, Rescue 911, etc.

TV Paprika este un post gastronomic lansat in Ungaria in 1997. In Romania, TV Paprika este subtitrat exceptie facand emisiunile culinare realizate in tara noastra. In 2011 s-a lansat si revista culinara TV Paprika Magazin. Printre emisiunile romanesti difuzate de TV Paprika de-a lungul timpului mentionam: Retete Aristocrate (realizata in Transilvania) sau Meniuri internationale de petrecere.

Film Cafe este un post ce difuzeaza filme si a fost lansat in Romania in 2012 inlocuind postul Romantica. Romantica era o televiziune internationala ce difuza telenovele.

Informatii posturi detinute de AMC Networks International

Cateva posturi TV inchise de AMC Networks International sau eliminate din Romania sunt: Sundance TV (lansat in Romania in 2012 si difuza filme de scurt metraj, din 2019 nu mai este distribuit in tara noastra) si Megamax a fost un post de desene animate si seriale pentru adolescenti, dublat in limba romana, lansat in Romania in 2012 si a fost inchis in ianuarie 2020. Posturile AMC Networks International sunt distribuite de toti operatorii majori de televiziune, Digi, Vodafone (UPC) si Telekom (la Telekom nu se pot vedea AMC, JimJam si Film Cafe).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

3 COMENTARII

    • Buna ziua. CBS Reality este subtitrat. Cand dati pe post activati subtitrarea. Activarea subtitrarii se face simplu. Ajungeti pe CBS Reality si apasati pe butonul subtitrare/ sub de pe telecomanda selectati Romana si apasati butonul OK. La cateva secunde 2-3 va va aparea subtitrarea.