Instalare antena satelit Digi, Telekom, Orange, Focus Sat
In acest articol vom mentiona cateva informatii despre instalarea serviciului de televiziune prin satelit (DTH) la Digi (RCS – RDS), Telekom, Orange sau Focus Sat.

Indiferent de operatorul pentru care dorim sa optam, pentru a solicita televiziune prin satelit trebuie sa contactam operatorul respectiv pentru a face o comanda in acest sens. Spre exemplu, la Digi putem face o comanda prin una din urmatoarele modalitati: online (pe site-ul oficial Digi Romania), telefonic la relatii cu clientii (0314004000) sau intr-un punct comercial Digi.

In ceea ce priveste instalarea DTH, se poate face de un instalator autorizat al operatorului respectiv sau in regim propriu (in regim propriu putem face noi instalarea sau putem cauta un instalator care sa nu aiba legatura cu operatorul respectiv). In functie de operatorul la care dorim sa ne abonam, ne putem gandi daca sa optam sau nu pentru instalare in regim propriu.

Instalare antena satelit Digi, Telekom, Orange, Focus Sat in strainatate
Daca dorim utilizarea serviciului satelit in afara tarii, este bine de stiut ca niciun operator DTH nu ofera suport in strainatate. Astfel, va trebui sa ne descurcam cu instalarea antenei in regim propriu. Daca instalam singuri antena, nu afecteaza garantia sau suportul echipamentelor oferite de furnizor in niciun fel.

Pret echipamente, instalare si activare antena Digi
In reteaua Digi, instalarea antenei de catre un instalator autorizat Digi ne va costa suplimentar si anume 50 de lei. Daca optam pentru perioada contractuala nedeterminata sau de 12 luni, vom achita si taxa de activare de 50 de lei (daca optam pentru 24 de luni, nu platim aceasta taxa).
In ceea ce priveste pretul echipamentelor DTH, avem urmatoarele: kit antena (daca nu avem deja kit personal, 75 de lei), decodor (150 de lei, fiecare decodor trebuie cumparat integral). Deci, costul initial al servicului DTH de la RCS – RDS pentru un contract pe 24 de luni este 275 lei (excluzand pretul abonamentului de Baza de 25 de lei, care ne ofera 89 canale TV).

Pret echipamente, instalare si activare antena Orange
La Orange, prima instalare DTH este gratuita daca optam pentru perioada contractuala de 24 de luni iar daca optam pentru 12 luni va trebui sa platim 20 de euro taxa de activare si inca 20 de euro taxa de instalare. Primul decodor HD si antena TV sunt incluse pentru contractele semnate pe 24 de luni. Astfel, putem opta pentru televiziune prin satelit Orange fara costuri initiale, platind doar abonamentul (pretul pachetului de baza, Local HD, este 29 lei pe luna prin care avem 40 de canale TV).

Pret echipamente, instalare si activare antena Telekom
Telekom ofera instalare gratuita la contractele semnate pe 24 de luni, kit-ul de instalare este, de asemenea, gratuit. Receptorul il putem lua in chirie lunara (11.9 lei pe luna) sau integral (488.1 lei). Abonamentul de baza Telekom este TV M, costa 8 euro pe luna si avem 78 de canale TV.

Pret echipamente, instalare si activare antena Focus Sat
Focus Sat nu obliga abonatii sa opteze pentru o perioada contractuala iar pachetele se pot activa pe 1, 3, 6 sau 12 luni, fara sa existe diferente de pret in functie de lunile activate. Taxa de activare costa 60 de lei iar echipamentele (kit antena si receptor) se ofera in custodie. Instalarea efectuata de un instalator autorizat (partener Focus Sat) este scumpa si anume 142.8 lei pentru pachetul standard, in limita a 15m.
Insa, pachetul de baza (Familia) este destul de scump, 37 de lei pe luna.

Pret echipamente, instalare si activare antena Freesat
La Freesat putem utiliza orice receptor DVB-S2 din comert, insa, daca dorim sa achizitionam de la ei, costul este 258 de lei. Cartela costa 60 de lei (se plateste o singura data) iar pretul serviciului DTH Freesat este 99 de lei pe an (insemnand 8.25 lei pe luna, insa suma se achita integral pentru tot anul). Kit-ul de antena trebuie sa-l achizitionam din comert. Instalarea serviciului se face in regim propriu si vom putea receptiona pana in 40 de posturi TV.

Instalare antena satelit Digi, Telekom, Orange, Focus Sat
Facand comparatie intre operatorii de mai sus, Digi are cele mai mari costuri initiale deoarece totul se plateste (kit antena, receptor si taxa de instalare, daca dorim interventia unui instalator autorizat) insa abonamentul este cel mai ieftin (25 de lei pe luna). La polul opus se afla Focus Sat unde abonamentul lunar este foarte scump (majorat recent la 37 de lei pe luna) insa toate echipamentele se pot lua in custodie. Totusi, Focus Sat are si cel mai scump tarif de instalare, cu instalator autorizat.

Instalarea in regim propriu este destul de dificil de efectuat daca nu avem cunostinte in domeniu iar costul unei instalari contractate separat poate fi intre 50 si 100 de lei, in functie de dificultate.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

17 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  As dori o lamurire ce tine de tehnica. La casa de la tara, parintii mei au avut un abonament la Dolce, antena prin satelit. Dupa disparitia lor, eu nelocuind acolo, am renuntat la serviciile Dolce si am predat echipamentele la ei, receiver, antena parabolica si dispozitivul de receptie la care erau montate vreo patru cabluri coaxiale care ieseau din corpul casei.
  Am cercetat acele cabluri si am constatat ca ele duceau prin tubulaturi separate si pereti la niste prize din camerele de locuit in ideea de a se putea viziona la tv oriunde in casa. Acum, dupa ceva ani, intentionez sa repun in functiune o antena de satellit conectand acele patru cabluri coaxiale si i-am contactat pe cei de la Orange carora le-am explicat ce vreau dar mi-au spus ca nu fac asa ceva, respectiv asemenea conexiune.
  Acum, as dori un sfat pur tehnic. In ce masura ideea mea tine sau nu de materialele folosite de acesti operatori sau exista vreo alta modalitate dpdv tehnic….tipul de antena, tipul de LNB sau alta problema tehnica de care acestia se prevaleaza.
  Multumesc.

  • Daca in trecut acel tip de conexiune a functionat nu vad de ce sa nu mearga si acum. Eu zic ca va functiona. Mai ales ca cei de la Orange vor instala antena in acelasi loc pentru ca , canalele lor functioneaza pe acelasi satelit care functiona canalele Telekom. Cei de la Orange v-au spus ca nu se poate pentru ca daca folositi aceleasi cabluri ei nu mai pot sa calculeze cat cablu sa folosit la instalare cate mufe si asa mai de parte si astfel ei nu va pot factura cablul respectiv. Pentru ca dupa instalare tehniceni va vor lasa o foaie in care vor scrie cati metri de cablu sa folosit pentru instalare cate mufe si asa mai departe. Aceste materiale folosite la instalare dvs le veti plati in prima factura care va fi emisa. Eu va sfatuiesc asa Daca doriti dvs puteti lua receptoarele cu , cartelele de la Orange si daca aveti un amic sau va pricepeti sa instalati o antena de satelit singur puteti sa refuzati ca echipamentul sa fie instalat de tehniceni Orange.

  • Din cate stiu Focus Sat nu are sedii ci doar echipe de instalare prin toate judetele tarii. Daca doriti instalarea echipamentului va putem da numerele de telefon ale unor echipe de instalatori de antene de satelit din Arad.

 2. Buna ziua,
  As dori sa stiu la cine ma pot adresa pt montarea unei antene parabolice. Care ar fi pretul montării? Locuiesc in Bucuresti sect 2.
  Cu stima
  Francisca

 3. Buna ziua am abonament focus sat sunt in Grecia vreau sa montez antena și nu am semnal decât 15% cum a-și pute sa găsesc semnal ? Va multumesc !!

 4. Locuiesc in Italia si Am avut un decoder Samsung Tekekom care nu mai prende segnali Romaniei. As dori sa-mi cumpar unul nou dar nu stiu cum se poate proceda. Puteti sa-mi dati un raspuns
  Multumesc.

  • Decodoarele Telekom se pot ridica doar din tara insa sunteti sigura ca este decodorul defect? Va recomand sa apelati la un tehnician DTH pentru a va ajuta cu verificarile necesare.

  • Buna ziua,
   Dolce nu mai exista, au fost preluati de mult timp de Telekom (de asemenea, Telekom va vinde serviciile fixe, printre care si televiziunea prin satelit, catre Orange).
   Pentru a va abona la Telekom puteti face o solicitare online pe site-ul Telekom sau intr-un punct de lucru Telekom.

 5. La Digi se achita taxa de activare doar dacă contractul se semnează pe perioada nedeterminata, la perioada contractuala de 12 respectiv 24 luni nu se achita taxa de activare.
  Contractul semnat pe 24 luni vine suplimentar și cu o reducere din prețul abonamentului de 50% pe o perioada de 6 luni.
  De asemenea la Digi decodorul se poate achiziționa fie integral cu 150 RON, fie în 6 rate (6X 25RON), fie în 12 rate (12X12,5RON) și nu în ultimul rand se poate lua și în chirie cu 5RON/luna, decodor HD. Menționez faptul ca decodorul care se oferă în chirie este recondiționat și nu este nou.

  • Am discutat in trecut cu mai multi agenti Digi si mi-a fost confirmat ca taxa de activare DTH se plateste pe 12 luni, activarea fiind gratuita doar la contractele semnate pe 24 de luni.
   In privinta reducerii ai dreptate, am si postat un articol privind aceasta oferta insa am trecut doar ofertele standard, fara reduceri, deoarece nu este un beneficiu oferit permanent. Din cate stiu, oferta este valabila (momentan) pana pe 31 decembrie 2020.
   In ceea ce priveste achizitionarea decodoarelor, ai dreptate insa presupun ca informatia pe care o ai este de la un angajat Digi deoarece oficial nu se promoveaza acest lucru si se ofera doar la insistente. 🙂 Iti multumesc pentru completare insa am preferat sa mentionez in articol ceea ce se ofera la nivel national si ceea ce este promovat oficial.